Покупка на е34. Няколко въпроса
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Покупка на е34. Няколко въпроса
Здравейте, смятам да си купувам е34-ка седан и се чудя кое ще е по-добре бензин или дизел и съответно кои мотори?Кое като подръжка ще е по евтино и кой мотор, като цяло е по здрав?Колата смятам да си я ползвам като основна за града и от време на време малко извънградско.Колата няма да се кара толкова често, затова не смятам да обсъждам разхода а пък и горе долу съм наясно колко горят.Къде са им слабите места на е34-ките и какво да гледам при покупката.Поне основните неща които трябва да се гледат при този модел, защото до сега не съм имал кола от тази марка и не съм запознат много?
Изчетох няколко теми, но нещата се променят и ще съм благодарен ако някой изкаже мнение за да направя правилния избор.
Изчетох няколко теми, но нещата се променят и ще съм благодарен ако някой изкаже мнение за да направя правилния избор.

Re: Покупка на е34. Няколко въпроса
и аз мисля да минавам към 525 тдс обаче тук чета само за минусите на този мотор
още не съм чул добър отзвук за тдс-а, само как пукали глави, проблеми с мап , арг , агр ,пло4ки на гнп,цялото гнп,късане на колянов вал и за решаването на тези" често" срещани проблеми все някви големи суми за разрешаването им
направо ме отказаха колегите маи по добре да си карам 320-ката

още не съм чул добър отзвук за тдс-а, само как пукали глави, проблеми с мап , арг , агр ,пло4ки на гнп,цялото гнп,късане на колянов вал и за решаването на тези" често" срещани проблеми все някви големи суми за разрешаването им

направо ме отказаха колегите маи по добре да си карам 320-ката

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Добре дошъл, колега
Има доста изписано по този въпрос, препоръчвам ти да използваш търсачката, ще ти даде отговори на повечето въпроси.
Пожелавам ти приятни моменти във форума

Има доста изписано по този въпрос, препоръчвам ти да използваш търсачката, ще ти даде отговори на повечето въпроси.
Пожелавам ти приятни моменти във форума

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
525i или 525тдс
За да се поизравнят като разход, бензиновата и трябва газ обаче. Аз бих гледал само състояние и екстри- ако видиш технически перфектна кола, с много екстри, не се двууми
Успех
За да се поизравнят като разход, бензиновата и трябва газ обаче. Аз бих гледал само състояние и екстри- ако видиш технически перфектна кола, с много екстри, не се двууми

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
пьрвото което треа да я изпьнеш на газта да видиш вьрви ли не ли.запьва ли нещо от сорта .мени ли обороти.
тропа ли ходовата част.
погледни за теч амортисьори.натисни от всяка една час дали дьржат.
пусни парното на топло с вентилатора.ако мирише вьтре на задушливо при загрял мотор и ако предния джам от вьтре е мазен.-радиатор парно.трудно се сменя и пара.
огледаи за течове дифренциял скорости мотор отдоло.
шумове от бенз.помпа течове от нафтовата.
запалване студен топьл мотор.
виж силиконовата перка за охлаждане луфт и дали развьрта се едно излита като подадеш газ.
бих премерил компресията обезателно и задьлжително.
абе вдигни я на хидравличен крик та отдоло да я огледат.
кажи им там да видат за луфт в колелата нещо лагер да не излезе.
разбира се докато караш се ослушваи за шумове.
виж водните сьединеня да не надуват като си я покарал.
сьщо дали не изкарва вехурчета от казанчето за антифриза.
виж дали е карана с антифриз.дрьпни щеката за маслото може да е карана от хаимана.да не е пресечено .
теч от водния радиатор .
климатика духа ли топло студено.
ел. интериор. спирачки
за турбо дизел откачи входа на смукателната трьба кьм колектора смукателния.ако е доста мокро от масло е лошо .турбото го хвьрля .
тропа ли ходовата част.
погледни за теч амортисьори.натисни от всяка една час дали дьржат.
пусни парното на топло с вентилатора.ако мирише вьтре на задушливо при загрял мотор и ако предния джам от вьтре е мазен.-радиатор парно.трудно се сменя и пара.
огледаи за течове дифренциял скорости мотор отдоло.
шумове от бенз.помпа течове от нафтовата.
запалване студен топьл мотор.
виж силиконовата перка за охлаждане луфт и дали развьрта се едно излита като подадеш газ.
бих премерил компресията обезателно и задьлжително.
абе вдигни я на хидравличен крик та отдоло да я огледат.
кажи им там да видат за луфт в колелата нещо лагер да не излезе.
разбира се докато караш се ослушваи за шумове.
виж водните сьединеня да не надуват като си я покарал.
сьщо дали не изкарва вехурчета от казанчето за антифриза.
виж дали е карана с антифриз.дрьпни щеката за маслото може да е карана от хаимана.да не е пресечено .
теч от водния радиатор .
климатика духа ли топло студено.
ел. интериор. спирачки
за турбо дизел откачи входа на смукателната трьба кьм колектора смукателния.ако е доста мокро от масло е лошо .турбото го хвьрля .
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
арг клапана се изолирва тва не е проблем.а за разхода 10 11 градско нормално каране с рьчни скорости.разбира се ако е бьзната или я цедиш става доста.за 525тд-с
за глави коляно вал чупат но тия кадето изобщо не трябва да се качват в автомобил.то бива простотия и диващина .а за мапа може да запушва често маркучето заради масло в колектора от здухано турбо.
за глави коляно вал чупат но тия кадето изобщо не трябва да се качват в автомобил.то бива простотия и диващина .а за мапа може да запушва често маркучето заради масло в колектора от здухано турбо.
Последна промяна zaharin3 на 04 Мар 2010, 10:33, променена общо 1 път
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Koлега ти го наплаши... това са си общи неща за всеки стар автомобил...
marto554, взимай една читава М50В25 и ще си доволен. Често срещани проблеми не бих казал че има при Е34... просто нещата които правят проблеми са си консумативи, които не са били подменени навреме.. понеже ганчо чака да изпрегне нещо за да го пипне. Това дали тропа ходовата част не е причина за да не купиш автомобил ако си го харесал! Гледай температурата и усети мотора... всичко много относително-няма как така да се напише в 5 реда. Ако не си уверен в себеси, повикай познат който е малко по-наясно. Дори и от мръсен въздушен/горивен филтър мотора може да хълца и да набива носа в земята... ремонта на което ще ти струва 10-20лв... но може и да се окаже нещо сериозно...
Затова-очите и ушите на 10! И както и друг път съм казвал-взимаш ли кола "втора" употреба-винаги си вътре! Въпроса е да не си с двата крака
marto554, взимай една читава М50В25 и ще си доволен. Често срещани проблеми не бих казал че има при Е34... просто нещата които правят проблеми са си консумативи, които не са били подменени навреме.. понеже ганчо чака да изпрегне нещо за да го пипне. Това дали тропа ходовата част не е причина за да не купиш автомобил ако си го харесал! Гледай температурата и усети мотора... всичко много относително-няма как така да се напише в 5 реда. Ако не си уверен в себеси, повикай познат който е малко по-наясно. Дори и от мръсен въздушен/горивен филтър мотора може да хълца и да набива носа в земята... ремонта на което ще ти струва 10-20лв... но може и да се окаже нещо сериозно...
Затова-очите и ушите на 10! И както и друг път съм казвал-взимаш ли кола "втора" употреба-винаги си вътре! Въпроса е да не си с двата крака

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Като цяло лгедаш както и ако си копуваш друга кола......състояние на купе мотор ходова част.Хубаво огледай мотора за течове на охладителна течност и масло,покарай го докато загрее (до средата) и после му подай здраво газ ,ако ще става нещо да става преди да си го купил.Гледай по възможност колата да има шпер диференциал (по добре е за зимата и за други работи
).Аз лично съм привърженик на бензиновите модели като ти препоръчвам двигатели с означение М50....2000кб. или 2500кб. (2000кб.-150к.с. и 2500кб.-192к.с.) като втория е за препоръчване ,но трудно се намират качествени (просто собствениците си ги ценят и не ги продават...или поне не евтино).Не съм имал, нито съм карал ТДС (дизел) ,но все пак ако е добре поддържан не трябва да имаш големи проблеми.
Както казаха колегите по горе търси възможно най-много екстри да има колата.Общо взето вариантите са два да си купиш е34 от колега от форума (100% гледана и пазена ,но на по висока цена съответно) или да си търсиш някоя евтина (от автокъща например , но тогава не може да си толкова сигурен в състоянието).И ако недай си боже нямаш късмет с евтината като цяло после пак ще дойдеш на същата цена като по скъпата.След като каза ,че няма да караш много мился ,че по удачния вариант за тебе е бензинов мотор.Може да празвучи тривиално ,но БМВ е34 за мене си е един от малкото "истински" автомобили и много правилно си се насочил (това е мое мнение и не ангажирам никой с него).

Както казаха колегите по горе търси възможно най-много екстри да има колата.Общо взето вариантите са два да си купиш е34 от колега от форума (100% гледана и пазена ,но на по висока цена съответно) или да си търсиш някоя евтина (от автокъща например , но тогава не може да си толкова сигурен в състоянието).И ако недай си боже нямаш късмет с евтината като цяло после пак ще дойдеш на същата цена като по скъпата.След като каза ,че няма да караш много мился ,че по удачния вариант за тебе е бензинов мотор.Може да празвучи тривиално ,но БМВ е34 за мене си е един от малкото "истински" автомобили и много правилно си се насочил (това е мое мнение и не ангажирам никой с него).
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
нещата са общи но как бьркат в джоба.а в сервиза леле .или па сам да си правиш колата труд главоболия.
а и друго за тия неща кадето писах може човека до сваля от цената и да се пазари.
знам че тези коли разполагат с потенциял но можеш често да случиш на лоши стопани спортисти хаимани както казах и после да почнеш да плюваш марката бмв.
а и друго за тия неща кадето писах може човека до сваля от цената и да се пазари.
знам че тези коли разполагат с потенциял но можеш често да случиш на лоши стопани спортисти хаимани както казах и после да почнеш да плюваш марката бмв.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Това е така, съгласен съм. Просто колегата попита конкретно за Е34 на какво да обърне внимание като често срещани проблеми. Това за състояние на купе, интериор, течове, цвят и мирис на пушека от ауспуха и т.н си е за всеки един автомобил-все пак не си ли поне малко наясно-отиваш с още 1-2ма приятели които са малко по-навътре в нещата и така.
Успех на колегата в избора!
Успех на колегата в избора!

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Колега, ако можеш вземи от собственик и освен колата гледай и него - за колата колегите са ти написали основното, но реално ако намериш кола без нито една от тези забележки най-вероятно цената й ще се доближава до тази на е39...
Моята имаше дребни козметични забележки, за които свалих съответните стотарки от цената, но реално ми стана съвестно след това като видях фактурите от Вари2000 и D&N за части... (пълно обслужване след вноса и след това каквото трябва само оригинално се търси)... да не говорим, че всичко и бе платено за половин година напред, а и нямаше газ - аз си я попрецаках като я сложих, ама не смогнах на бензин.
А за това кое да гледаш - ако можеш вземи колега от форума - най-добре твой познат/приятел, който може да те ориентира в цените на евентуално проблемните компоненти, да знаеш колко ще се вкарваш след това за конкретния автомобил и да свалиш от цената ако можеш... за по-сериозните проблеми покрай двигателя, скорости и диф... там вече
Накрая: вземи намери от някого и направи едно кръгче с такава каквато решиш да взимаш, ама в добро състояние и да си имаш база за сравнение...
Успех!
Моята имаше дребни козметични забележки, за които свалих съответните стотарки от цената, но реално ми стана съвестно след това като видях фактурите от Вари2000 и D&N за части... (пълно обслужване след вноса и след това каквото трябва само оригинално се търси)... да не говорим, че всичко и бе платено за половин година напред, а и нямаше газ - аз си я попрецаках като я сложих, ама не смогнах на бензин.
А за това кое да гледаш - ако можеш вземи колега от форума - най-добре твой познат/приятел, който може да те ориентира в цените на евентуално проблемните компоненти, да знаеш колко ще се вкарваш след това за конкретния автомобил и да свалиш от цената ако можеш... за по-сериозните проблеми покрай двигателя, скорости и диф... там вече

Накрая: вземи намери от някого и направи едно кръгче с такава каквато решиш да взимаш, ама в добро състояние и да си имаш база за сравнение...
Успех!
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колега, така като чета какво търсиш, мисля че си за бензинов мотор М50, както ти писаха и по-горе. Просто бензина е по-непретенциозен откъм обслужване, не че е по-здрав. Най-добре разбира се е да купиш от колега от форума, защото мисля че всички тук се грижат добре за колите си и дори тези които не разбират има към кого да се обърнат. Като пробваш колата към всички други препоръки дотук бих добавил да провериш има ли вибрации/тресене на волана или предницата при спиране от 100-120 км/ч. Ако да - може да се окаже, че ремонтите са скъпи...
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Alexch написа:... да провериш има ли вибрации/тресене на волана или предницата при спиране от 100-120 км/ч. Ако да - може да се окаже, че ремонтите са скъпи...
И все пак от тресене до тресене има разлика - моята направо започваше да подскача... особено от по-висока скорост... а при 160 и спирачка за повече от 2сек и направо оставах без спирачка... е нови Цимермани за 110лв (невентилирани) и едни Текстарчета и сега от 200 правя аварийно и после малко припушва отпред само

- Dormikym
- Потребител
-
- Кара: E34 518
- Мечтае да кара: E34 518 turbo
- Детайли за колата: TURBO --- The Fun Starts Here !!!
е34 за части - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4&t=247983
Колега споредмен истинския мотор на тази кола е 2.5 тдс при добра профилактика(виско,помпа,термостат и охладителна течност да са изрядни) този мотор е вечен и икономичен(което за мен беше голяма изненада).
TURBO --- The Fun Starts Here !!!
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Ако е разбита предницата не се стягай колега... много слаби са ги направили тия шарнири и всичко по предницата... за друг проблем цялостно при е34 не мога да говоря... прецени си какъв тип човек си и колко ти тежи крака(най- важното)... за по тежки крака си е бензина, дали 20ка дали 25ца преценяваш сам според финанси, но ти препоръчвам ако търсиш автоматик да не взимаш някой за който си абсолютно сигурен че е здрав, защото все пак са си старички коли! И да знаеш че нисък разход от такава кола няма да видиш освен ако не е 518i което лично според мен си е пълен мъртвец ( без лоши чувства към хората каращи такива)!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2