Weitec 35/35 от седан на комби?!? Стават ;)
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Weitec 35/35 от седан на комби?!? Стават ;)
След доста търсене лутане и тн. изпадна комплект wеitech 35/35 за седан. Тъй като аз съм с комби имаше съмнение (и все още има), че самите задни пружини няма да паснат. Премерени са и са 1:1 като размери с Eibach задни за нивомат -35 мм. Въпросат е следния:
1. С колко комбито е по-тежко отзад от седана?
2. Ще се наруши ли с нещо стабилноста на пътя след като самите пружини не са предвидени за коби и нивоматни аморт.? Става въпрос за самия материaл, от който са произведени пружините. Аз няма да ходя по писти, но ако са драстично по-меки самите пружини дали ще трябва да сложа подложки?
Някой др. освен Postman правил ли е интервенции по задното окачване на комби и ако да специално ме интересуват пружините ?
Очаквам мнения и предложения по темата.
Поздрави
1. С колко комбито е по-тежко отзад от седана?
2. Ще се наруши ли с нещо стабилноста на пътя след като самите пружини не са предвидени за коби и нивоматни аморт.? Става въпрос за самия материaл, от който са произведени пружините. Аз няма да ходя по писти, но ако са драстично по-меки самите пружини дали ще трябва да сложа подложки?
Някой др. освен Postman правил ли е интервенции по задното окачване на комби и ако да специално ме интересуват пружините ?
Очаквам мнения и предложения по темата.
Поздрави
Последна промяна Zubcho на 26 Мар 2010, 22:49, променена общо 2 пъти
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Възможност за "подобряване" на окачването на комби
Иво, от това което аз знам има разлика в твърдостта на пружините при наличие на нивомат и обикновено окачване
Т.е. нивоматните пружини са доста по-меки, защото там главна роля играе амортисьора и пружината е само подпомагащ елемент. В същото време при нормално окачване, амортисьора играе ролята на на нивоматната пружина докато пружината - на нивоматния амортисьор./май голяма глупост написах
/
Относно интервенциите, аз съм си прибрал H&R-а в кашона и чакам да стане време за летни гуми да ги сложа.
По спомен бяха 45/15 и са за 530 комби с нивомат.
Лично мое мнение е да си търсиш нивоматни пружини
Едит: 45/10 са > http://www.dcperformance.co.uk/cheap/58 ... 1.html#top

Т.е. нивоматните пружини са доста по-меки, защото там главна роля играе амортисьора и пружината е само подпомагащ елемент. В същото време при нормално окачване, амортисьора играе ролята на на нивоматната пружина докато пружината - на нивоматния амортисьор./май голяма глупост написах

Относно интервенциите, аз съм си прибрал H&R-а в кашона и чакам да стане време за летни гуми да ги сложа.

По спомен бяха 45/15 и са за 530 комби с нивомат.
Лично мое мнение е да си търсиш нивоматни пружини

Едит: 45/10 са > http://www.dcperformance.co.uk/cheap/58 ... 1.html#top
Последна промяна VesoPesa на 17 Фев 2010, 15:02, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Възможност за "подобряване" на окачването на комби
Zubcho написа:...
Поздрави
Нали вече ти казахме - после ще има - Вай, вай вай, какво стана с таз кола та само опира тук и там...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Re: Weitec 35/35 от седан на комби?!?
Веско вика, че пружините били по-твърди. Ми екстра значи, аз се притеснявах да не са по-меки.
Дано не упира, че тогава лошо 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Слагай смело, комбито ще се повтвърди и ще си доволен. После повози Стоянчо, че да се запали и тойZubcho написа:Веско вика, че пружините били по-твърди. Ми екстра значи, аз се притеснявах да не са по-меки.Дано не упира, че тогава лошо

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
комбито му дават към 150кг да е по-тежко отзад от седана, но мисля че нивомата ще компенсира и при нормално каране и товарене няма да има значение, слагай и пробвай 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
E34Power написа:....слагай и пробвай
Точно тук е най-голямата галимация. За да сложа задните трябва да разглобя половината кола. Не е като седана да махнеш тапицерията и готово. Ще ги сложа и ще видим какво ще стане.
Я да питам аз още нещо. Да предположим, че съм с обикновени аморт. не с нивомат. Задните пружини при седан и комби под един и същ каталожен номер ли са? Защото от седан съм виждал всичко прехвълено (цял заден мост) на комби и колата нямаше никакъв проблем.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
mitko_n1 написа:Слагай смело, комбито ще се повтвърди и ще си доволен. После повози Стоянчо, че да се запали и тойZubcho написа:Веско вика, че пружините били по-твърди. Ми екстра значи, аз се притеснявах да не са по-меки.Дано не упира, че тогава лошо
![]()
![]()
Стоянчо трепе и зарива за комфортна возия

така че едва ли ще ми хареса нещо по твърдо

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Може ли някой да сравни номерата на пружините за седан и за комби без нивомат? В реал оем няма нищо по въпроса.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
На лс ми беше изпратено следното ...
моята кола проверена по вин > 33 53 1 140 135
туринг без нивомат > 33 53 1 138 720
седан без нивомат > 33 53 1 134 647
Това са каталожни номера по ЕТК.
Силно се надявам да стане така, както става със седалките от е32 поставени на е34. Всичко пасва, а каталожните им номера са коренно различни. Стискайте палци да стане. Пък ако не ще имам 2 задни пружини вайтек за продажба
Поздрави
моята кола проверена по вин > 33 53 1 140 135
туринг без нивомат > 33 53 1 138 720
седан без нивомат > 33 53 1 134 647
Това са каталожни номера по ЕТК.
Силно се надявам да стане така, както става със седалките от е32 поставени на е34. Всичко пасва, а каталожните им номера са коренно различни. Стискайте палци да стане. Пък ако не ще имам 2 задни пружини вайтек за продажба

Поздрави
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Що си прецакваш готината мека возия немога да разбера... Аз лично не бих го направил... Ама ти си знаеш... Запази си старото окачване за всеки случай... Ще видиш, че не след дълго ще решиш да си го върнеш...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Що си прецакваш готината мека возия немога да разбера... Аз лично не бих го направил... Ама ти си знаеш... Запази си старото окачване за всеки случай... Ще видиш, че не след дълго ще решиш да си го върнеш...
Да това ще направя 100% ще си го запазя.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Да бутна темата малко нагоре. Пружините паснаха точно
Сега трябва да покарам и да видя само да се до настрои нивомата. Единственото ми опасение е дали задните пружини са твърде меки или нещо подобно. Та сега ще покарам и да видя кое как и защо. 
Приятно съм изненадан от поведението на колата с новите пружини. Леко се втвърди возенето, но колата стана много по стабилна и не се клати толкова. Интересното е, че трябва сега да ходя на реглаж на фаровете, защото късите светят доста надолу
Другото, което забелязах, е че преди имах едно леко придърпване в ляво, което ту го имаше ту го нямаше. На реглажа предния път ми казаха, че предницата е перфектна, но имам леко отклонение отзад и може съвсем леко да ми тегли на ляво. Сега това теглене изчезна или поне драстично намаля. За 5км каране толкова
. Ще допълня още малко темата и ще пусна снимки. За мое голямо съжаление не можах да снимам преди да сменя пружините. Имам само стари снимки, но ще ги пусна де. Скоро ще направим сравнение с Postman да видим колко се е смъкнала предницата и задницата.
Според мен до тук е успешно всичко и мисля не е проблем да се сложат пружини от седан на комби и не нивоматни пружини на нивомат. Ще премеря и старите пружини, защото според майстора е нямало никаква разлика между старите и новите освен цвета. Става въпрос за задните, защото при предните разликата е драстична и се вижда с просто око.
Поздрави

Приятно съм изненадан от поведението на колата с новите пружини. Леко се втвърди возенето, но колата стана много по стабилна и не се клати толкова. Интересното е, че трябва сега да ходя на реглаж на фаровете, защото късите светят доста надолу

Според мен до тук е успешно всичко и мисля не е проблем да се сложат пружини от седан на комби и не нивоматни пружини на нивомат. Ще премеря и старите пружини, защото според майстора е нямало никаква разлика между старите и новите освен цвета. Става въпрос за задните, защото при предните разликата е драстична и се вижда с просто око.
Поздрави
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Zubcho написа:Да бутна темата малко нагоре. Пружините паснаха точноСега трябва да покарам и да видя само да се до настрои нивомата. Единственото ми опасение е дали задните пружини са твърде меки или нещо подобно. Та сега ще покарам и да видя кое как и защо.
Приятно съм изненадан от поведението на колата с новите пружини. Леко се втвърди возенето, но колата стана много по стабилна и не се клати толкова. Интересното е, че трябва сега да ходя на реглаж на фаровете, защото късите светят доста надолуДругото, което забелязах, е че преди имах едно леко придърпване в ляво, което ту го имаше ту го нямаше. На реглажа предния път ми казаха, че предницата е перфектна, но имам леко отклонение отзад и може съвсем леко да ми тегли на ляво. Сега това теглене изчезна или поне драстично намаля. За 5км каране толкова
. Ще допълня още малко темата и ще пусна снимки. За мое голямо съжаление не можах да снимам преди да сменя пружините. Имам само стари снимки, но ще ги пусна де. Скоро ще направим сравнение с Postman да видим колко се е смъкнала предницата и задницата.
Поздрави
Преди повече от година ти казах че и аз карам със спортни пружини от седан и съм с нивомат

пп. И да ти кажа не пипай да регулираш нивомата, освен ако задницата не ти се влачи по замята
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2