Катализатори,кермични и метални такива за заместител.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Катализатори,кермични и метални такива за заместител.

Мнение от ivan. » 25 Яну 2010, 14:01

Как променя количеството на отработени газове заместителя(металния катализатор)?
Трябва април месец да мина преглед,ама оскубах катализаторите и сега трябва да купувам нови(предпочитам от тук)-това е естеството на темата.Графа отработени газове.За дизела -докарвах го под нормите и то без катализатор-помпата на минимум+агр постоянно отворен;
Ако и за бензина има някаква такава бг формула-ще стане красота :D
За всеки случай съм си ''купил'' бг преглед с норми по поискване на клиента :mhihi: ,ама ако не ми го признаят -увисвам :( т.е. немога да си карам колата :(
Всичко свързано с отработените газове да са в норми, ще ми е от полза
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Re: Катализатори,кермични и метални такива за заместител.

Мнение от @2bar » 25 Яну 2010, 17:17

След като си готов да купуваш, какъв е проблемът? Купуваш, слагаш, намираш как се прави при вас теста, правиш тук една проба за да си спокоен и всичко е наред.

Или нещо друго питаш?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Яну 2010, 17:37

Аз, доколкото разбирам търсиш теория за катализаторите и отработените газове... хм, трябваше да го напиша в обратен ред... както и да е... и търсиш начин да докараш макар и временно отработените газове като за теста... ?

теория не знам, но знам една фирма тук във Варна, КОСЕР, която слага едни катализатори.

Доколкото знам цените са достъпни и резултата е гарантиран, иначе за къв ще тръгнеш да ги слагаш тез кюнци, ако ефекта е съмнителен...

Не съм търсил информация повече, тъй като знаеш тука как се минава на преглед, но ако решиш да слагаш катализатор, кажи и ще събера повече инфо.

Поздрави,
Д
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Яну 2010, 19:44

Ванка , по начин а по който си излъгал дизела няма да стане с бензиновия двигател на готината машина :|
Чисто и просто си трябват нови катализатори а за такива никога не съм се интересувал къде има освен в БМВ :confused:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 27 Яну 2010, 16:30

Или нещо друго питаш?

искам да преценя точно нещата и затова питането ми е толкова объркващо.Имам много неизвестни .......
но ако решиш да слагаш катализатор.....,

ще трябва-благодаря ти.
Чисто и просто си трябват нови катализатори а за такива никога не съм се интересувал къде има освен в БМВ :confused:

Там цената е непосилна и нереална за мен,2500лв ми е много.
благодаря на колегата ,който ми писа на л.с.
Въпроса ми е заместителите(металните катализатори) на оригиналните катализатори-вършат ли същата работа?
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Яну 2010, 18:34

Към 600€ са катализаторите до към 800€ за най - доброто Eberspächer. Има и алтернативи - втора ръка, e-bay и т.н.

А, дали ще си купя катализатор от бг, където никой не го интересува екологията, колкото и да ме уверяват,че всичко ще е наред....познай

Аватар

Мнение от ivan. » 27 Яну 2010, 18:41

[quote="@2bar"]Към 600€ са катализаторите до към 800€ за най - доброто Eberspächer. Има и алтернативи - втора ръка, e-bay и т.н.

А, дали ще си купя катализатор от бг, където никой не го интересува екологията, колкото и да ме уверяват,че всичко ще е наред....познай[/quote
Последна промяна ivan. на 23 Фев 2010, 22:40, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 23 Фев 2010, 22:34

Да раздвижа малко темата :D
Днес монтирах два катализатора(за двойна генерация) ама заместители и от тях избрах най-скъпите(като незнам така правя);
от там отивам в пункта за технически прегледи и ми казват ,че газовете са ми в нормите ама за жугули и аз :shock:
след солидна сума ми влошават колата :roll:
Хората работиха от сърце по колата;
Катализаторите не ги знам,но не влизам в нормите,според нашите преглеждащи;
Много съм на кантар м/у :
-дали хората на техническия пункт си разбират от работата;
-дали са ми монтирали скъпи ментета;
Ако някой ми напише европейските норми за м 50 тук ще съм му задължен :bchug:
и ще мога да си направя извода кой и каде не струва.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 23 Фев 2010, 23:16

Там по вашия край големи еколози са се навъдили :D При нас при техн. преглед никой не проверява газове.Спирачки,светлини,луфтове в кормилна система и това е.Даваш 30лв. и бегаш. 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Фев 2010, 17:30

ivan. написа:Ако някой ми напише европейските норми за м 50 тук ще съм му задължен :bchug:
и ще мога да си направя извода кой и каде не струва.

Малко :OT: ... Не го ли пише на табелката със наклона на фаровете !?
На Мерцедеса там го пише ... Провери ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар

Мнение от ivan. » 24 Фев 2010, 23:29

Първо -огромни благодарности на хората ,занимаващи се с моя проблем и дали чрез форума или чрез мобилните,ми даваха точна информация-благодаря ви колеги :bchug: ;
Второ-прегледа ми трябваше не за бг-тук е ясно как става :bchug: ;
Трето - проблема ми е решен по балкански начин.Колата е отписана вече от ук и е с бг номера;
Проблема от всичко написано от горе, за моя частен случай,е че ще трябва през 6 месеца да ходя във Франция на кафе.
По темата -много неща ми се изясниха,но ми останаха и доста неизвестни,затова ще напиша само сигурното:
-НЕ ползвайте заместители на катализатори за бмв;
-Ако горното ви се наложи ,не се подвеждайте в цената,а имайте предвид само един критерий-газ анализатора на пункта за гтп :!: ;
-На над 180 000 км махайте оригиналните катализатори,защото те не са това,което трябва да са (с изключение на редки модели).
-Лабда отчите грешка без катализатор и много леко се завишава разхода-това се получи при мен.
Не ангажирам никого с моя пост ,но това ми са реалните изводи от дву дневните ми неволи ,относно намиране на правилния заместител на катализатор за м50.Тествах и най-скъпите и най-ефтините и мога да кажа ,че заместител няма,който да вкара колата в нормите :!:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Фев 2010, 0:02

Ако си взел някой измислен катализатор от бг за "без пари", какво точно очакваш да стане ? Да оправиш дявола във въздуха - хем евтино, хем върши работа ли? Няма такъв филм.

Иначе не си прав. 180 000 км далеч не е пробега при, който се скапва катализатора. В нормалани условия 250 000 - 300 000 км е нещо съвсем нормално за един катализатор.

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Фев 2010, 0:56

@2bar написа:Ако си взел някой измислен катализатор от бг за "без пари", какво точно очакваш да стане ? Да оправиш дявола във въздуха - хем евтино, хем върши работа ли? Няма такъв филм.

Иначе не си прав. 180 000 км далеч не е пробега при, който се скапва катализатора. В нормалани условия 250 000 - 300 000 км е нещо съвсем нормално за един катализатор.

Приемам забележката безусловно :yes:
Повярвай ми-не съм избрал ''тънканата'',или може би не-незнам.реалността е 780 лв .,без монтаж за заместител.
Просто пиша какво съм разбрал и в по заден пост съм казал ,че не ми е ясно
Това за 180 000 км го пиша ,въз основа на данните написани ми в МОТ-то ;)
Изображение
by ''kompleksa''

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Фев 2010, 9:25

Ванка , вчера се чухме с човека за който ти обещах да питам за въздуха и той за съжаление не може да каже нищо :( Сега обаче не ми е ясно какво ще правиш :roll: Някой път така се нареждат нещата ,че трябва да се стигне до най-скъпия вариант за отремонтиране :confused: Какво сега ще ги правиш тези новите катализатори ?

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към E34