Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
Здравеите колеги от известно време ми се получава едно странно изпотено петно(очертаното на снимката).Изпотяването е от вътре и се пада над маркучите за парното и споредн вас възможно ли е да е от тях при положение,че стъклото се поти отвътре???
Благодаря предварително!!!
Благодаря предварително!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
пипни го
ако е мазно е антифриз, ако не може би караш на вътрешна циркулация, или просто филтъра на климатика ти е за смяна

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Мазно ми се струва.Какво решение,ще ми предложите???
И забравих да кажа,че това се получава само когато съм карал и след като спра мотора започва изпотяването.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
ми какво да ти предложим или радиатор парно или свръзката.
ако не си сигурен дали можеш да се справиш обърни се към някой от форума (бая майстори и "майстори" има)
ако не си сигурен дали можеш да се справиш обърни се към някой от форума (бая майстори и "майстори" има)

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
И ако съм те разбрал правилно трябва ли да свалям арматурното табло???До колкото знам е голяма играчка.Ами не познавам никой от форума още повече пък и от Плевен
.Ще си помагам сам сигурно. 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
махни кората под волана и отстрани към средната конзола и огледай положението за теч.
огледай и входа и изхода между двигателния отсек и купето (3-те маркуча)
огледай и входа и изхода между двигателния отсек и купето (3-те маркуча)

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съвета колега в понеделни или вторник,ще се занимая с това!!!
Ще пиша след това.
Ще пиша след това.

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
На мен всички прозорци се потят
И незнам от какво е

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
от мръсни прозорци и влага
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
BENZINO VN написа:На мен всички прозорци се потятИ незнам от какво е
Ами ти какво очакваш, бе колега... в нашия роден град наденицата не изсъхва от влажност ти за прозорците се кахъриш...

средната влажност през зимата във Варна е 80%, а има и по-влажни дни...

Относно петното на колегата VINCHUN, ами мазно петно само в една зона и то точно над тръбите влизащи в купето... за съжаление работата отива на антифриз.
За да си още по-сигурен драсни с моливче една чертичка на казанчето на антифриза до къде е течността на студено. Карай 100-тина км с парно яко надуто и като изстине мотора виж до къде е течността - ако имаш пад за 100 км, то теча ти е сигурен.
Следва отваряне... ама в тоя студ какъв х... те чака...

Поздрави и успех,
Д

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Отварянето не ми е проблем,разполагам с климатизиран производствен цех и студеното време мисля,че няма да ми попречи.Доколкото разбрах,ще се наложи да сваля само кората под волана и в ляво от педалите което не е много сложно
.Антифриза не ми изчезва и не съм забелязал мокро в крата си или около тях(в колата имам в предвид).Според мен е някоя хлабава връзка и след като изгася мотора от налягането се изпарява в тази зона.Но все пак изпотяването не е много и не мирише на антифриз в купето(или на мокро)което ме навежда на мисълта,че теча е малък,но все пак трябва да се отстрани иначе,ще стане голям 

при мен се изпотява по същия начин и бях сигурен от 1-2месеца че има теч защото ми губи по малко течност и аз доливам, оглеждах от всякъде нищо не се виждаше, и днес видях на канал че има два отвора от двете страни на ск.кутия през който се стича антифриз, сега само трябва да откия точно от къде е, или от радиаторчето вътре или от трите маркуча след клапаните 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
E34Power написа:при мен се изпотява по същия начин и бях сигурен от 1-2месеца че има теч защото ми губи по малко течност и аз доливам, оглеждах от всякъде нищо не се виждаше, и днес видях на канал че има два отвора от двете страни на ск.кутия през който се стича антифриз, сега само трябва да откия точно от къде е, или от радиаторчето вътре или от трите маркуча след клапаните
тези отвори са да отводняват ваната под кондензатора и радиатора на парното...

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Колега VINCHUN,
Страхувам се, че няма да минеш само с толкова разглобяване, дето си го написал.
Да, така ще видиш тръбичките, но няма да можеш да извършиш демонтаж и монтаж на новите.
Също си мисля, че е много вероятно да сълзи от уплътненията (О-ринги) и това ще е по-малкото зло, защото все пак о-рингът е стотинки, а АЛ тръбичките са определено скъпи:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=15
Ал тръбите са поз.2, 3 и 4, а о-рингите са поз.8,9 и 18. Поз.6 е от РVС
Аз съм се ръководил от една тема, която беше във "важни" и много подробно беше описано разглобяването с всяко винче и пинче до достигане на въпросните о-ринги.
Аз бях си я принтирал тази тема и четях и действах... е ползвах и жокер 2-3 пъти по телефона (благодарности на mitko_n1). Сега вече съм факир, ама първия път на човек му трябва наръчник.
Та мисълта ми е да потърсиш тази тема и да я ползваш като помощник... ако искаш де...
Поздрави и успех в начинанието,
Д
Страхувам се, че няма да минеш само с толкова разглобяване, дето си го написал.
Да, така ще видиш тръбичките, но няма да можеш да извършиш демонтаж и монтаж на новите.
Също си мисля, че е много вероятно да сълзи от уплътненията (О-ринги) и това ще е по-малкото зло, защото все пак о-рингът е стотинки, а АЛ тръбичките са определено скъпи:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=15
Ал тръбите са поз.2, 3 и 4, а о-рингите са поз.8,9 и 18. Поз.6 е от РVС
Аз съм се ръководил от една тема, която беше във "важни" и много подробно беше описано разглобяването с всяко винче и пинче до достигане на въпросните о-ринги.
Аз бях си я принтирал тази тема и четях и действах... е ползвах и жокер 2-3 пъти по телефона (благодарности на mitko_n1). Сега вече съм факир, ама първия път на човек му трябва наръчник.
Та мисълта ми е да потърсиш тази тема и да я ползваш като помощник... ако искаш де...

Поздрави и успех в начинанието,

Д

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
колега преди 2седмици свалях радиатор на парно без да свалям арматурата . проследяваш трьбичките до радиатора .
има пластмасов капак на винчета пред радиатора.махаш и вьздуховод .
сьщо и кората при педалите преди това.отвиваш трьбичките от радиатора за да го извадиш зада видиш за теч.
по средата на трьбичките имаш винт които крепи тях отвии го.
о прьстените на входа на радиатора ги чистих и ги затворих сьс силикон. под радиатора беше гняс.мих отвьн радиатора че прах мазнотии.дано и при мен и при теб е от тия о прьстени.
радиатора се изтегля малко трудно но махни и кората под волана която е прикрепена с тази на педалите.
аз сьм с 524тд .имам радиатор от 520 и входовете са различни но мястото на радиатора е едно предполагам.
има пластмасов капак на винчета пред радиатора.махаш и вьздуховод .
сьщо и кората при педалите преди това.отвиваш трьбичките от радиатора за да го извадиш зада видиш за теч.
по средата на трьбичките имаш винт които крепи тях отвии го.
о прьстените на входа на радиатора ги чистих и ги затворих сьс силикон. под радиатора беше гняс.мих отвьн радиатора че прах мазнотии.дано и при мен и при теб е от тия о прьстени.
радиатора се изтегля малко трудно но махни и кората под волана която е прикрепена с тази на педалите.
аз сьм с 524тд .имам радиатор от 520 и входовете са различни но мястото на радиатора е едно предполагам.

55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4