Обезвъздушаване!!!
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Обезвъздушаване!!!
Колеги помогнете...стария радиатор изпуши и се наложи да купя нов с размери (520/438/32).Както следва за да махна стария източих системата сложих новия иии налях антифриз като изчаквах да слегне нивото тъй като водата влиза навътре бавно бавно
След това запалих почнах да обезвъздушавам....колата почна да загрява иии от тук се почна с проблемите....стрелката на температурата на водата достигна нормалното си положение в средата нооо го подмина като пътен знак...термостата не успях да разбера ли отвори ли тъй като маркуча към него беше топъл но наполовина а в колата духаше адски студено постоянно.Тъй като колата почна да прегрява спрях и изчаках да истине пак пробвах но всичките пъти без успех като при единия от пътите...махнах пробката за за обезвъздушаване изцяло и след време от там излезе гейзер от вода и пара който беше за кратко ноо колата продължи да си загравя в двигателя и да е студена в купето
Явно бъркам нещо в обезвъздушаването или има някакъв странен техн. проблем...казвам странен тъй като с стария радиато си загряваше перфектно иии работеше така докато не почна да тече!!Ще съм благодарен за даден акъл или помощ
Колата е (Е34 1991г. 6-так 24 клапана)
Поздрави,мерси предварително иии ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Явно бъркам нещо в обезвъздушаването или има някакъв странен техн. проблем...казвам странен тъй като с стария радиато си загряваше перфектно иии работеше така докато не почна да тече!!Ще съм благодарен за даден акъл или помощ

Поздрави,мерси предварително иии ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Обезвъздушаване!!!
аз лично го правя така:
1. наливам докато може да събере
2. паля да загрее до нормално (12:00)
3. гася и чакам 2-3 минути да спадне налягането
4. отвивам пробката леко да излезе въздуха и завивам пак
5. паля да поработи и пак развивам леко да излезе още.
6. гася и пак чакам и тн
другия вариант е да запалиш и да загрее на отворена капачка, докато преливника започне да пуска водичка, до тогава доливам.
преливника пуска като е над 1000об/мин
1. наливам докато може да събере
2. паля да загрее до нормално (12:00)
3. гася и чакам 2-3 минути да спадне налягането
4. отвивам пробката леко да излезе въздуха и завивам пак
5. паля да поработи и пак развивам леко да излезе още.
6. гася и пак чакам и тн
другия вариант е да запалиш и да загрее на отворена капачка, докато преливника започне да пуска водичка, до тогава доливам.
преливника пуска като е над 1000об/мин

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
отваряш пробката за обезвъздушаване,пълниш вода докато не излезе оттам,палиш,пускаш парното докрай(не вентилатора),изчакваш да загрее и да започне да стопля радиатора,ако водата в радиатора започне да се надига преди да почне да загрява вдигаш малко оборотите,държиш на 2000,като започне да загрява радиатора и стрелката стигне до средата затваряш капачката,на сутринта проверяваш нивото.ако не стане ще ти кажа друг вариант.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:другия вариант е да запалиш и да загрее на отворена капачка, докато преливника започне да пуска водичка
Проблема е че при мене от преливника не излиза вода...ааа мехурчета само....но иначе ще пробвам пак с различните варианти и ще видим

Последна промяна DekeR на 24 Дек 2009, 22:06, променена общо 2 пъти
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Пробравай от маркучите на парното (които влизат в купето) те са по виспка точка от радиатора.Но това е за М50 мотор не знам ти с какъв си.Ако имаш газова развиваш и маркучите на изпаритела и от там да излезе въздуха.При мен също става трудно 

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
M50 ама незнам къде точно са тия маркучи илии как да стигна до тях!!??Ако можеш да ми кажеш ще съм благодарен 

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Извинявай не прочетох темата ти до край.След като я прочетох разбрах,че си с М50
.А отностно маркучите за парното те се намират в лявата част на мотора и влизат в купето.Там кадето ти е волана.маркучите са три на бой мисля,че беше външния (към калника) от там влиза към радиатора на парното.Там е със скоба отвиваш леко докато тръгне парното в колата.Щом имаш парно в колата започваш да обезвъздишаваш от пробката на радиатора или от изпаритела ако имаш газова уредба.Нямам снимки за съжаление,но отностно темата вече съм експерт по неволя
.Трудно се обезвъздушава !!!

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа:пълниш вода докато не излезе оттам,палиш,пускаш парното докрай(не вентилатора).
В смисъл...плъзгачите от които отваряш различните изходи за парното да са отворени до край без да пускам самия вентилатор...или как ?
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
DekeR написа:kirililiev написа:пълниш вода докато не излезе оттам,палиш,пускаш парното докрай(не вентилатора).
В смисъл...плъзгачите от които отваряш различните изходи за парното да са отворени до край без да пускам самия вентилатор...или как ?
трябва парното да е включено на топло,вентилатора няма нужда да е на макс.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
а и много ще си помогнеш ако спреш така че предницата веднъж да е нависоко(обезвъздушаваш) след това обратното наниско(пак обезвъздушаваш) аз съм се изненадвал как нормално работещи системи така изкарват още бая въздух
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички колеги...най накрая я обезвъздуших...или по точно тя сама се беше оправила от престоя си през нощта
... ии всъщност тва с предницата на по високо(която качих на бордюра пред блока) изключително много помага и става супер бързо и лесно
Весели празници

Весели празници

- Mony 520
- Потребител
-
- Кара: е38 4.4
- Мечтае да кара: Вече го кара
Колеги да ви кажа пък аз как си я обезвъздушавам: Примерно си сменявам антифриза за зимата. Двигателя е студен,отвивам си пробката на радиатора и на блока(почти всичко изтича)след това ги затварям естествено. Отварям капачката за наливането и пробката до нея започвам да наливам по-бавно да може да поема,наливам до горе да прелее кво се вика.И след това с уста захапвам отвора за наливане и почвам да духам.През това време от малката пробчица започва да излиза въздуха който се е събрал и като потече вече плътно антифриза без никакви балончета и т.н след което завивам пробчицата и колата е готова паля,загрява си пускам си парното има си и всичко е ок.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Той колегата вече е39 обезвъздушава 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Ами докато се занимаваш с други работи изтърваш трети.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2