Обезвъздушаване!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Обезвъздушаване!!!

Мнение от DekeR » 24 Дек 2009, 18:28

Колеги помогнете...стария радиатор изпуши и се наложи да купя нов с размери (520/438/32).Както следва за да махна стария източих системата сложих новия иии налях антифриз като изчаквах да слегне нивото тъй като водата влиза навътре бавно бавно :) След това запалих почнах да обезвъздушавам....колата почна да загрява иии от тук се почна с проблемите....стрелката на температурата на водата достигна нормалното си положение в средата нооо го подмина като пътен знак...термостата не успях да разбера ли отвори ли тъй като маркуча към него беше топъл но наполовина а в колата духаше адски студено постоянно.Тъй като колата почна да прегрява спрях и изчаках да истине пак пробвах но всичките пъти без успех като при единия от пътите...махнах пробката за за обезвъздушаване изцяло и след време от там излезе гейзер от вода и пара който беше за кратко ноо колата продължи да си загравя в двигателя и да е студена в купето :( :( :(
Явно бъркам нещо в обезвъздушаването или има някакъв странен техн. проблем...казвам странен тъй като с стария радиато си загряваше перфектно иии работеше така докато не почна да тече!!Ще съм благодарен за даден акъл или помощ ;) Колата е (Е34 1991г. 6-так 24 клапана)

Поздрави,мерси предварително иии ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!! :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Обезвъздушаване!!!

Мнение от cod-cdbp » 24 Дек 2009, 19:34

аз лично го правя така:
1. наливам докато може да събере
2. паля да загрее до нормално (12:00)
3. гася и чакам 2-3 минути да спадне налягането
4. отвивам пробката леко да излезе въздуха и завивам пак
5. паля да поработи и пак развивам леко да излезе още.
6. гася и пак чакам и тн

другия вариант е да запалиш и да загрее на отворена капачка, докато преливника започне да пуска водичка, до тогава доливам.
преливника пуска като е над 1000об/мин :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Дек 2009, 19:43

отваряш пробката за обезвъздушаване,пълниш вода докато не излезе оттам,палиш,пускаш парното докрай(не вентилатора),изчакваш да загрее и да започне да стопля радиатора,ако водата в радиатора започне да се надига преди да почне да загрява вдигаш малко оборотите,държиш на 2000,като започне да загрява радиатора и стрелката стигне до средата затваряш капачката,на сутринта проверяваш нивото.ако не стане ще ти кажа друг вариант.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DekeR » 24 Дек 2009, 20:41

_65536_kb_sec_ написа:другия вариант е да запалиш и да загрее на отворена капачка, докато преливника започне да пуска водичка

Проблема е че при мене от преливника не излиза вода...ааа мехурчета само....но иначе ще пробвам пак с различните варианти и ще видим :) ..ии дано да не згафя нещо че тогава вече нз !!!
Последна промяна DekeR на 24 Дек 2009, 22:06, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 24 Дек 2009, 20:58

Пробравай от маркучите на парното (които влизат в купето) те са по виспка точка от радиатора.Но това е за М50 мотор не знам ти с какъв си.Ако имаш газова развиваш и маркучите на изпаритела и от там да излезе въздуха.При мен също става трудно :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DekeR » 24 Дек 2009, 21:07

M50 ама незнам къде точно са тия маркучи илии как да стигна до тях!!??Ако можеш да ми кажеш ще съм благодарен :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 24 Дек 2009, 21:15

Извинявай не прочетох темата ти до край.След като я прочетох разбрах,че си с М50 :D .А отностно маркучите за парното те се намират в лявата част на мотора и влизат в купето.Там кадето ти е волана.маркучите са три на бой мисля,че беше външния (към калника) от там влиза към радиатора на парното.Там е със скоба отвиваш леко докато тръгне парното в колата.Щом имаш парно в колата започваш да обезвъздишаваш от пробката на радиатора или от изпаритела ако имаш газова уредба.Нямам снимки за съжаление,но отностно темата вече съм експерт по неволя :confused: .Трудно се обезвъздушава !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DekeR » 24 Дек 2009, 22:03

kirililiev написа:пълниш вода докато не излезе оттам,палиш,пускаш парното докрай(не вентилатора).

В смисъл...плъзгачите от които отваряш различните изходи за парното да са отворени до край без да пускам самия вентилатор...или как ?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Дек 2009, 22:13

DekeR написа:
kirililiev написа:пълниш вода докато не излезе оттам,палиш,пускаш парното докрай(не вентилатора).

В смисъл...плъзгачите от които отваряш различните изходи за парното да са отворени до край без да пускам самия вентилатор...или как ?

трябва парното да е включено на топло,вентилатора няма нужда да е на макс.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 25 Дек 2009, 9:41

а и много ще си помогнеш ако спреш така че предницата веднъж да е нависоко(обезвъздушаваш) след това обратното наниско(пак обезвъздушаваш) аз съм се изненадвал как нормално работещи системи така изкарват още бая въздух
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DekeR » 25 Дек 2009, 12:49

Благодаря на всички колеги...най накрая я обезвъздуших...или по точно тя сама се беше оправила от престоя си през нощта :) ... ии всъщност тва с предницата на по високо(която качих на бордюра пред блока) изключително много помага и става супер бързо и лесно :)

Весели празници :) :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: е38 4.4
Мечтае да кара: Вече го кара

Мнение от Mony 520 » 20 Ное 2012, 11:30

Колеги да ви кажа пък аз как си я обезвъздушавам: Примерно си сменявам антифриза за зимата. Двигателя е студен,отвивам си пробката на радиатора и на блока(почти всичко изтича)след това ги затварям естествено. Отварям капачката за наливането и пробката до нея започвам да наливам по-бавно да може да поема,наливам до горе да прелее кво се вика.И след това с уста захапвам отвора за наливане и почвам да духам.През това време от малката пробчица започва да излиза въздуха който се е събрал и като потече вече плътно антифриза без никакви балончета и т.н след което завивам пробчицата и колата е готова паля,загрява си пускам си парното има си и всичко е ок.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 20 Ное 2012, 12:53

Той колегата вече е39 обезвъздушава :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Ное 2012, 2:48

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Той колегата вече е39 обезвъздушава :)

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 21 Ное 2012, 10:31

Ами докато се занимаваш с други работи изтърваш трети.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към E34