Двойно заключване
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Двойно заключване
Здравейте колеги...реших да отворя тая тема защото едва ли има някой с е34 който не се е сблъсквал с този досаден проблем...поне хората които познавам го имат....и което е странно никой не знае от кое е точно ..... а именно!!!!!! Заключваш колата с ключът тя се заключва и отключва на секундата....повторно я заключваш и всичко е наред ..... от година и половина я заключвам 2 пъти...карах я на един майстор не можа да я опрай ...и сега съм така
имах преди аларма но изгоря ...и сега съм без но ....тя няма нищо общо защото със нея без нея пак го правеше ...някое реле ли някаде незнам ? но това стана изведнъж.... имам много приатели със същия проблем и никой не знае от какво е ? ако някой може да ми погне ? 

Re: Двойно заключване
По принцип централното не остава заключено а се самоотключва ако отчита. че има отворена врата.
Провери пластмасовите пластинки на фиксаторите на вратите, които натискат микро-ключетата за осветлението на купето (дори на пръв поглед да изглеждат здрави).
Най-бързо се износва това на шофьорската врата
Провери пластмасовите пластинки на фиксаторите на вратите, които натискат микро-ключетата за осветлението на купето (дори на пръв поглед да изглеждат здрави).
отговорът се намира точно две теми по - надолу....в случай, че ти се търси. ако не, заключвай от другата страна, може и да имаш късмет.
това, което си описал няма нищо общо с двойното заключване. двойното заключване е съвсем друго нещо.
това, което си описал няма нищо общо с двойното заключване. двойното заключване е съвсем друго нещо.
tsb_bg написа:По принцип централното не остава заключено а се самоотключва ако отчита. че има отворена врата.
Не е от това колега понеже заключването става винаги на 2-рия път и освен това аз мога да заключа (от 2-рия път) без проблем с отворена врата.
Имам абсолютно същия проблем. Ако заключа от втория път после колата се отключва с алармата. Понякога обаче се заключва от първия път и когато стане така, после не се отключва като спра алармата. Проблема наистина е досаден и доста често срещан. Аз лично съм така от както съм взел когата преди около 3 години. Вече свикнах да си я заключвам от втория път

Двойно заключване
Точно колегата ме разбра
не е от пластинките по вратите....плафона нали е вързан с тях а той няма проблем ....нито пък с багажника...нито с другата врата прави го всякак....алармата също няма нищо общо...смного странна работа появи се изведнъж ?

Тогава би трябвало механично да задържа някой от бутоните в корите (счупена щипка или нещо друго) и при първия опит за заключване да се раздвижва (освобождава), като позволява втория път моторчетата да дръпнат бутоните до край.
По-малко вероятно ми се струва да се е бъгнало нещо в логиката на управлението на централното или комфорт модула. Би трябвало на диагностика да се ресетне въпросния модул ...
Виж и тази тема
http://www.m5board.com/vbulletin/e34-m5 ... dness.html
По-малко вероятно ми се струва да се е бъгнало нещо в логиката на управлението на централното или комфорт модула. Би трябвало на диагностика да се ресетне въпросния модул ...
Виж и тази тема
http://www.m5board.com/vbulletin/e34-m5 ... dness.html
Двойно заключване
колеги сега го разбрах от къде е
във немския саит го пише......някоя от вратите се заключва по тромаво или по бавно /нещо е клеасало/ и компютъра реагира на отворена врата и ги откючва веднага и след това няма как заключва ги...повторния път не го бърка....може да е багажник....а аз знам че задната ми дясна врата много трудно се заключва ...всичко си идва на мястото...

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
начи и на теб ще кажа проблема 99% идва от багажника
като го отвориш на лявата панта минават кабелите за задните централното и фаровете за мъгла и има голям вариянт някой от тях да не кайа повечето както беше при мен да са прекъснати и когато е така става точно това което описваш
като го отвориш на лявата панта минават кабелите за задните централното и фаровете за мъгла и има голям вариянт някой от тях да не кайа повечето както беше при мен да са прекъснати и когато е така става точно това което описваш
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Имах точно същият проблем с двойното заключване и го реших
Машинката в шофьорската врата имаше една прекъсната писта на печатната платка - малко тинол и хоп готово 

R6 - Was sonst?
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
sniper74 написа:начи и на теб ще кажа проблема 99% идва от багажника
Потвърждавам,

при мен беше станало по същия начин.
Дори и да не е прекъснат кабела изолацията му се е напукала и явно се получават някакви отечки, които водят до описания в немските форуми случай.

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
залагам и аз на проводника които се намира на рамото на багажника!!!
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
BMW5820iA написа:sniper74 написа:начи и на теб ще кажа проблема 99% идва от багажника
Потвърждавам,![]()
при мен беше станало по същия начин.
Дори и да не е прекъснат кабела изолацията му се е напукала и явно се получават някакви отечки, които водят до описания в немските форуми случай.
И от мен 99%! Като отворих въпросната панта поради проблема, че изведнъж спряха да ми светят плафоните на капака на багажника, открих 4-5 накъсани кабелчета, припоих ги и заспа. аиначе и аз заключвах по 2 пъти, с аларма... с ключ. Но пък мн. странно попнеже подозирах за този проблем, че някъде дава инфо, 4е има отворена врата, мн. пъти съм проверявал след 2-рия път и вс. си се заключваше! Как става с скъсани кабели...

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2