Относно добавките за моторно масло
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Относно добавките за моторно масло
Здравейте колеги. Реших да се допитам до вас за тези добавки за моторно масло...
Като взех колата и мотора беше доста зле визуално - гарнитурата на капака на клапаните е пропускал и като се е оливало по мотора се е налепяло прах, буклуци и се сещате какво е станало... гарнитурата веднага я смених, но мотора не съм го мил-страх ме е да не стане някой фал след водоструйката
Гарнитурата на картера също олива, но нея не съм я сменил понеже си е доста играчка... като спра колата някъде не капва и капка на земята, но когато и да я погледна отдоло все е омърфелена, бърша я и за седмица 2 пак се цапа... Предлагат се доста и различни добавки за масло... ако вършат и на 50% това което са написали от произоводителя, то трябва да са перфектни.
Примерно на LIQUI MOLY има добавка, която е именно за тези неща - уж отпуска уплътнения, гарнитури, семери и предотвратява теча на масло, обезшумява работата на мотора като цяло и поддържа вискозитета на маслото.
Някой от Вас добавял ли е подобни продукти на мотора си и какви впечатления имате като цяло. Благодаря Ви!
EDIT:

Като взех колата и мотора беше доста зле визуално - гарнитурата на капака на клапаните е пропускал и като се е оливало по мотора се е налепяло прах, буклуци и се сещате какво е станало... гарнитурата веднага я смених, но мотора не съм го мил-страх ме е да не стане някой фал след водоструйката

Някой от Вас добавял ли е подобни продукти на мотора си и какви впечатления имате като цяло. Благодаря Ви!
EDIT:

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Re: Относно добавките за моторно масло
Разбирам Ви, но все пак такива добавки се произвеждат от доста водещи компании на пазара... защо да се излагат с безполезни продукти 

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Колега темата е дискутирана,потърси старата тема по този въпрос беше доста пълна с различни отношения по въпроса!
Но BMW не препоръчва използването на каквито и да било добавки в техните мотори!
Онзи ден чух изключително похвални думи за добавка от човек скептик на темата ,добавката е Bardahl а човека е доста крив и я е хакнал на кола на 1,5 години ,а казва че е меко казано очарован !
Аз съм ползвам УМ2 и имаше ефкт особено на студен старт при минусови температури се усещаше!
Поздрави!
Но BMW не препоръчва използването на каквито и да било добавки в техните мотори!
Онзи ден чух изключително похвални думи за добавка от човек скептик на темата ,добавката е Bardahl а човека е доста крив и я е хакнал на кола на 1,5 години ,а казва че е меко казано очарован !
Аз съм ползвам УМ2 и имаше ефкт особено на студен старт при минусови температури се усещаше!
Поздрави!
BMW Service Team
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
dj_ennsy_1 написа:Разбирам Ви, но все пак такива добавки се произвеждат от доста водещи компании на пазара... защо да се излагат с безполезни продукти
добавките си работят и са полезни....зависи кои ползваш и в какво състояние ти е мотора.предимно ползвам добавки за октан и за запазване на вискозитета на маслото.повечето масла при мен издържат 5000 км,ако случайно на някоя писта ми се разтракат повдигачите вкарвам една добавка виско стабилити на лики моли и работата заспива,единствения проблем е че понякога като е студена леко се чуват повдигачите но това не е болка за умиране,важното е при загряла кола на 7200 оборота да не се чуват

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
ами тя само тази на картера остана... заради нея и мисля за добавка... В какъв смисъл да ми уплътни и повдигачите
да станат един вид "пренатегнати" и да губи компресия мотора ли ?

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
dj_ennsy_1 написа:ами тя само тази на картера остана... заради нея и мисля за добавка... В какъв смисъл да ми уплътни и повдигачитеда станат един вид "пренатегнати" и да губи компресия мотора ли ?
по вероятно да ги запуши,не прави експерименти,аз карам с ефтина гарнитура на картера,не помня колко пари беше,но преди да я сложа си взех една сива паста която държи на температура и на масло,намазах тънко с нея,вече втора година не е капнала и капка.по същия начин съм сглобил горе капака на главата,първия път не намазах гарнитурите на свещите и протече,с малко паста е оправиха работите и са няма грижи.
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
аз не бих си сложил добавка.Смени картерната гарнитура.Не ти капе ама ще прокапе рано или късно.сега успява да се опраши и да се изпари достатъчно от маслото ама смени я таз гарнитура.И смени и маслото не лик и моли добавки а слойи масло Аджип дават ко за по тих режим на мотора започва колата да разботи по тихо сам ще усетиш разликата ако искаш не бързай ще ти напиша за резултата скоро смао да сменим на Мерцедес Спринтер 2003година и го чуя как работи,че една лагуна 2000 кубика 115 коня направо замлъкана.ако имаш проблем с клапаните ги стръгни и смени гумичките и пак ще свалиш от шума ама си търси кадърни майстори.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
И от мен един голям + за Аджип
ползвам го на Нубирата и на други коли и съм много доволен 
А на Реното като му сложих Аджип 5w30 на мотор който никой незнае на колко км е,и разликара беше угромна

А на Реното като му сложих Аджип 5w30 на мотор който никой незнае на колко км е,и разликара беше угромна

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Само да кажа, че проблема не е в парите за гарнитурата, а в работата около нея
доколкото разбрах трябва да се отвият тампоните на мотора, скорости, едно-друго и целия мотор да се вдигне нагоре за да се смени гарнитурата. Ако има лесен начин-споделете.
Относно това масло Аджип, къде да го търся и каква му е цената за литър?

Относно това масло Аджип, къде да го търся и каква му е цената за литър?
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
5w30 - 25лв,5w40 - 22лв за 1л. Само тези съм ползвал,но тук в Бургас като питах за Аджип по магазините ме питат какво е това 

Последна промяна S_h_e_f_a на 12 Окт 2009, 22:19, променена общо 1 път
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
a, ти се смееш, ама аз като попитам тук в Карлово и според теб как ще ме гледат
? 
няма ли по-гъсти... това 3W кораба ще го яде като топъл хляб сигурно... ако карах BMW 2005-та година бих го пробвал
ами добре, колеги. Благодаря ВИ. Явно ако слагам добавки, то ще е за запазване на вискозитета.
Някой ако има опит с гарнитурата на картера-да казва.

няма ли по-гъсти... това 3W кораба ще го яде като топъл хляб сигурно... ако карах BMW 2005-та година бих го пробвал

ами добре, колеги. Благодаря ВИ. Явно ако слагам добавки, то ще е за запазване на вискозитета.
Някой ако има опит с гарнитурата на картера-да казва.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
За 3W-то грешката е моя
поправих го 
А сега по въпроса и аз си мислех че като сипя на Реното 5W30 ще го изхвърли за норматив(защото имаше течове и др) но то се получи точно обратното,с Аджипа почти не пипаше маслото.Преди ги бях карал само е ЕЛФ,каквото си го дават Французите за този мотор
но за 7000км доливах 1л
а с Аджипа за тези км (на яко каране) дори не беше стигнало и средата
Като взех 34-ката,също го търсих тук,но разбра къкво намерих

А сега по въпроса и аз си мислех че като сипя на Реното 5W30 ще го изхвърли за норматив(защото имаше течове и др) но то се получи точно обратното,с Аджипа почти не пипаше маслото.Преди ги бях карал само е ЕЛФ,каквото си го дават Французите за този мотор

Като взех 34-ката,също го търсих тук,но разбра къкво намерих

- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
Значи Аджипа го взима моя началник от вносителя по поръчка явно софииския пич му го е споменал.Ама е скъпо да по 20 лв литара за 5В40 турбо дизелово.В Плевен също никой не го продава ще питам ако има шанс за някакъв номер на вносителя и да ти го пратат по Еконт или нещо от сорта а може и лично ако имат някой в твоя град,но ще пиша пак като се осведомя за появата му как се случват нещата и за точна цена ще питам ако знае и шефчето де.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3