Дюза тдс - и продължение....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Дюза тдс - и продължение....

Мнение от Barovski » 24 Сеп 2009, 19:11

Колеги,възможно ли е колата да пали трудно от една заминала дюза? За тракането знам,че е от нея,ама паленето...

П.С. Честит ни нов форум :clap: :bchug: :bowdown:
Последна промяна Barovski на 08 Окт 2009, 22:54, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Дюза тдс

Мнение от Пресиян Василев » 24 Сеп 2009, 21:38

не
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Сеп 2009, 23:26

по-скоро има изгорели подгряващи свещи...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 01 Окт 2009, 0:02

а топла как пали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Окт 2009, 8:52

6 свещи Искра от Косер х 9лв. бройката. Сменяш ги и пак кажи дали пали трудна студена.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 06 Окт 2009, 22:53

Колеги,свещите са 6 чисто нови бош. Не може да е от тях. Колегата ivan ми даде съвет за гнп-то как да процедираме с него. Направихме точно каквото ми каза той. Паленето осезаемо се оправи,но пак не е както трябва. Особенно сега тея дни е станало почти невъзможно. Имаме и уговорка с roko. Колата ще мине и през него,да видим кво ще излезне. Ако някой от вас се сети нещо...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Окт 2009, 2:10

Zubcho написа:6 свещи Искра от Косер х 9лв. бройката. Сменяш ги и пак кажи дали пали трудна студена.

Дали от косер или от еврото е все едно, само дето от еврото цената е още по надолу
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 07 Окт 2009, 2:36

Barovski написа:Колеги,свещите са 6 чисто нови бош. Не може да е от тях. Колегата ivan ми даде съвет за гнп-то как да процедираме с него. Направихме точно каквото ми каза той. Паленето осезаемо се оправи,но пак не е както трябва. Особенно сега тея дни е станало почти невъзможно. Имаме и уговорка с roko. Колата ще мине и през него,да видим кво ще излезне. Ако някой от вас се сети нещо...

каква нафта сипваш? забелязал ли си от смяната и да се промени и паленето?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Окт 2009, 8:23

Колега за съжаление е най-лошото - няма компресия. За това и не пали студена. :( Сегментите са ти за смяна и още, като си отворил и гумички на клапани смени + вериги и банани.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 07 Окт 2009, 18:05

Zubcho написа:Колега за съжаление е най-лошото - няма компресия. За това и не пали студена. :( Сегментите са ти за смяна и още, като си отворил и гумички на клапани смени + вериги и банани.

Поздрави

Интересно тогава моята хубавица си има компресия и е с нови вериги-защо тогава на моменти и тя се чуди с топлия старт?Студения ми е 6+??
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 07 Окт 2009, 18:52

Моята кола за съжаление има проблеми само със студения старт :( Когато е топла няма грешка (след спазването на указанията дадени от колегата ivan). Тва ми го подхвърли и един приятел за сегментите :| Ще видим roko като погледне колата какво ще каже и той. Аз така или иначе в момента нямам пряк поглед върху нещата.

Благодаря на всички ви. Ще ви държа в течение какво се случва.

П.С. Възможно ли е проблема с паленето да е свързан нещо с компютъра или няква електроника?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Окт 2009, 21:15

momo-1st написа:
Zubcho написа:Колега за съжаление е най-лошото - няма компресия. За това и не пали студена. :( Сегментите са ти за смяна и още, като си отворил и гумички на клапани смени + вериги и банани.

Поздрави

Интересно тогава моята хубавица си има компресия и е с нови вериги-защо тогава на моменти и тя се чуди с топлия старт?Студения ми е 6+??

Колега принципно топлия старт фабрично са го измислили да върти 2-3 пъти стартера за да повиши налягането на маслото и след това да запали. Лошо е ако ти пали топла след 5-6-7-10 секунди въртене. Естествено може да нямаш проблем с компресията, веригите и тн. Може да имаш проблем в стартера и акумулатора. Доста колеги след смяна на акумулатора им се оправи топлия старт, както и след ремонти по стартера. Просто си провери всички възли. 3-ти вариант е просто ГНП да не ти е центровано, ама като казваш, че веригите са ти нови няма резон да е това.

Дерзай от към акумулатор и стартер.

Barovski написа:Моята кола за съжаление има проблеми само със студения старт :( Когато е топла няма грешка (след спазването на указанията дадени от колегата ivan). Тва ми го подхвърли и един приятел за сегментите :| Ще видим roko като погледне колата какво ще каже и той. Аз така или иначе в момента нямам пряк поглед върху нещата.

Благодаря на всички ви. Ще ви държа в течение какво се случва.

П.С. Възможно ли е проблема с паленето да е свързан нещо с компютъра или няква електроника?

Колега най-лесно ще разбереш като замерите компресията. Почни от там. Мани ги компютрите сега.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 07 Окт 2009, 21:56

А примерно ако така излезе - че е от компресията,каква е цената на тея сегменти и дали е възможно на този етап да се сменят само те и проблема с паленето да изчезнеІ Честно казано в момента имам малко финансови затруднения и не мога да си позволя пълно обслужване - сегменти,вериги и т.н. :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 07 Окт 2009, 22:16

Пробвай следния вариянт. преди да дадеш контакт подай (+) на 23ти предпазител за 10-15секунди и след това подгрязаш и палиш :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 08 Окт 2009, 21:54

За кво иде реч на тоя 23-ти предпазител?

Следваща

Назад към E34