смяна гарнитурата на главата или пукната глава
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- p.zh.p
- Потребител
-
- Кара: M50B20
- Мечтае да кара: s38b38
смяна гарнитурата на главата или пукната глава
Здравеите колеги.имам проблем и ще съм благодарен ако някои може да ми помогне с някакви идеи ис информация откаде мога да си намеря по евтини части.направо към проблема.края на юни месец колата ми е с мотор м50 започна сутрин при палене при завъртане на стартера и забива , при повторно вартене и тогава пали. Останових че имам или изгоряла гарнитура или ми е пукната главата;как налях течност за запу6ване на дупки в охладителната система и тоя проблем спря.но това ме дразни искам да сваля главата и да вида за какво става въпрос. Обръщам се предимно към колегите от сливен , понеже аз съм от Ямбол каде в сливен има добри монтиори , каде могат да ми шлаифат главата и ако е пукната каде да ми я заварят.И към всички други колеги от къде мога да си взема гарнитури на капака на клапаните на главата и гарнитурите за колекторите и незнам какво още ще ми трябва.ако някои знае от каде и на каква цена разбира се . има м един въпрос колко трябва да е налягането в цилиндрите; моето е 16 атмосвери.Немога да развия свеща на 3тия цилиндар явно там е проблема.Ми това е като цяло ще съм благодарен ако някои помогне с идеи и информация . Благодаря ви предварително
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
За части това е човека, обадисе и ще бъдеш приятно изненадан:
http://bmwpower-bg.net/forums/profile.p ... ile&u=9466
За друго не мога да помогна. Малко по разбираемо ми се струва че трябва да напишеш за проблема...
P.S. Телефона на Митко - 0896 605 033
http://bmwpower-bg.net/forums/profile.p ... ile&u=9466
За друго не мога да помогна. Малко по разбираемо ми се струва че трябва да напишеш за проблема...
P.S. Телефона на Митко - 0896 605 033
- p.zh.p
- Потребител
-
Прав си нахвърлих само отгоре отгоре нещата . като цяло въпросът ми е ; към всички откъде мога да си взема евтини части.И към колегите от сливен да ме опътят към някои добър маистор.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
p.zh.p написа:Прав си нахвърлих само отгоре отгоре нещата . като цяло въпросът ми е ; към всички откъде мога да си взема евтини части.И към колегите от сливен да ме опътят към някои добър маистор.
За части по добри цени от Митко няма кой да ти даде, сумайти и народ от почти всички краища на България си вземат части от него...
Просто му удари една шайба, що се касае до майстор мисля че тук има много малко колеги от Сливен и Ямбол но знам ли....
Успех
- p.zh.p
- Потребител
-
Благодаря на форума , намерих си евтини гарнитури и даже монтиор в Варна вече остава да ми остане време да го направя наи сетне тоя ремонт
- ikonkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01
от сливен май само аз съм с е34 и влизам тук
та по въпроса разбрах че си уредил частите но за обработката на главата май не си намерил къде ? ако не си решил тук има една голяма фирма която е доста известна в региона и се славят като доста добри така че ако решиш нещо мога да помогна 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
няма по-добри шлайфисти от сливенските
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
По-добре Сливенски майстор от Варненски. Сливенските е30 маняци са легендарни
Все ще направят едно М50.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- p.zh.p
- Потребител
-
Утре започвам да вадя главата чакам и към обяд Митко да ми прати гарнитурити и болтовити и към 16.00ч. съм в Сливен при Веселин Раичев днес говорих с него каза ако утре следобяд му я занеса мога да си я взема вдругиден сутринта . Колеги някои познава ли го бил учител в някои от училищата там
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Zubcho написа:По-добре Сливенски майстор от Варненски. Сливенските е30 маняци са легендарниВсе ще направят едно М50.
хм защо така бе Зъбе

- veskoignatov71
- Потребител
-
- Кара: по цял ден Volvo FH12
- Мечтае да кара: кола да върви с вода
Re: смяна гарнитурата на главата или пукната глава
не си мисли 4е като завари6 главата и си готов.Ако иска6 да я кара6 тая кола нема да стане със заварка,колкото и да те убеждават в обратното,дори и гаранция да ти дават.Ако ти е за продаване да,ама не ми се вярва да я продаде6 по на сметка от това което 6те даде6 за базикацията да заварява6 главата,и после 6лаифове,гарнитури и т.н.Или нова глава(т.е.4итава втора употреба)или я продай в този си вид като приспадне6 парите за ремонта
- p.zh.p
- Потребител
-
Незнам вече на кои бог да се моля.Да прави сте че само с едно престъргване не става.Затова я занесах в Сливен там се водят едни от наи големите маистори в България.Престъргване 40лв,проверка за пукнатини 20лв,измиване 20лв,смяна на всичките клапани , водачи и пасване по 5лв. на клапан гумички , аве всички процидури.Цената не смея да ви я напиша.Днес сложихме главата всичко стана като по книга , запали на четварт след 10 мин. поглеждаме в краката си всичко е в масло.махнахме смукателните траби защото не се вижда откаде тече . Тея в Сливен като са я хващали да я стържат и са я пръснали по ръбъ над колекторите някаде около 30сънтиметра.Свалихме я пак и утре отивам в Сливен да се разправям.Незнам вече каде има свясни работилници.А може и аз да съм карък все на мен да ми се случват такива неща защото колегите от сливен които е ходил там е доволен.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Съчувствам ти колега
Толкова пари си дал, а те са я съсипали тотално! Че ще трябва да търсиш нова глава, то е ясно, ами виж поне от тях като пари какво ще успееш да вземеш... Искрено ти желая успех! Аман от некадърници и търгаши...

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re:
Zubcho написа:По-добре Сливенски майстор от Варненски. Сливенските е30 маняци са легендарниВсе ще направят едно М50.
Не съм съгласен в лабораторията на Технически Университет Варна могат да заварят главата така ,че всякаш никога не е била пукната. Лабораторията им за Металообработка и машинни материяли е една от най-добрите на балканите. Техническия университет имат такава невероятна база ,че може свят да ти се завие, повечето сервизи могат само да си мечтаят за такава. И не го казвам само защото съм техен възпитаник- действително там работят експерти в областа и доста кадърни хора.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2