Шум в купето...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Шум в купето...

Мнение от S_h_e_f_a » 25 Авг 2009, 20:55

Здравейте колеги,от една седмица се опитвам да отстраня едно много дразнещо скърцане което идва от двете десни врати.При преминаване през неравности с по малка скорост се чува скърцане,мисля че идва от уплатнението на вратата (това което е на купето) Мислех че е от корите на вратите и смених всички щипки (копчета) с нови,но никаква разлика :(
Та се чудех,ако напраскам уплатненията с такав спрей който се ползва през зимата за да не замразват... дали ще стане :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 25 Авг 2009, 21:06

И спрея няма да помогне пробвах специялно по този повод си купих спрей за уплътнения на Bardahl http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=4311 дадох 15 лв, но резултат никакъв. Самия спрей си личи как все още е по уплътненията но продъжават да си скърцат и това е..... Пробвах и с течен парафин, но пак не помогна.
Ако някой има този проблем и се е справил :help:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 25 Авг 2009, 21:23

Аз ги бях намазал с антифриз-концентрат и скърцането спря! Може да пробвате пък дано стане!
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 25 Авг 2009, 21:38

Ще пробвам и това ;)
Давайте още идеи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 25 Авг 2009, 21:41

И със олио да ги намажеш, пак ще спре да скърца, просто трябва, да намажеш това което трябва, демек всяка повърхност от вратата, която има контакт с купето, трябва да бъде намазана и си готов.

ПС: Не мажете с олио, че като напече слънце и ще замирише на пържено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2009, 21:43

drmirchev написа:И със олио да ги намажеш, пак ще спре да скърца, просто трябва, да намажеш това което трябва, демек всяка повърхност от вратата, която има контакт с купето, трябва да бъде намазана и си готов.

ПС: Не мажете с олио, че като напече слънце и ще замирише на пържено.

наскоро по магистралат ми миришеше от един дизел на кюфтета ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
иначе горяло масло или просто масло, също и WD-40 става тъй като се отмива много трудно от вода (за това внимавайте с боята) и други подобни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 25 Авг 2009, 21:47

аз съм за антифриза ;)
тамън и зимата няма да замръзват оплътненията :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 25 Авг 2009, 22:22

Вашите врати на купето скърцат, а при мен скърцането идва от опирането на подлакътника на предната седалка в кожата,с която е облицована ръчната спирачка. Някой да има решение на моя проблем -ясно е,че трябва да се сложи нещо между подлакътника и продължението на барчето ама какво и как -нямам си на идея. Варианта е да го вдигам като карам за да не се опира в продължението на барчето и по-специално в кожата с която е облицована ръчната спирачка ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2009, 22:29

sineok_pi4_ написа:Вашите врати на купето скърцат, а при мен скърцането идва от опирането на подлакътника на предната седалка в кожата,с която е облицована ръчната спирачка. Някой да има решение на моя проблем -ясно е,че трябва да се сложи нещо между подлакътника и продължението на барчето ама какво и как -нямам си на идея. Варианта е да го вдигам като карам за да не се опира в продължението на барчето и по-специално в кожата с която е облицована ръчната спирачка ....

крем за ръце
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 25 Авг 2009, 22:31

Открих най-ефикасното решение на всичките проблеми с шума в купето ... музиката на МАХ :idea:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Авг 2009, 22:34

Колега ,проблема не е в друго а именно в заключалките :idea: Под заключалки имам напредвид черните тела в които са микроконтактите за осветлението в купето :idea: Аз ги смених с нови наред и колата ми в момента все едно е слязла от конвейра онзи ден :arrow: никакви шумове.

Едно време имаше теми за това и Василен беше подлепвал със силикон пластмасовите лайстни покрай малкото стъкло от вътрешната страна ,че и други разни ,но не това бе проблема.С уплътненията не се захващайте изобщо а ме послушайте.Като заначало увийте с изолирбанд няколко витки по работната повърхност на оста на въпросното тяло

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 25 Авг 2009, 23:48

sineok_pi4_ написа:Вашите врати на купето скърцат, а при мен скърцането идва от опирането на подлакътника на предната седалка в кожата,с която е облицована ръчната спирачка. Някой да има решение на моя проблем -ясно е,че трябва да се сложи нещо между подлакътника и продължението на барчето ама какво и как -нямам си на идея. Варианта е да го вдигам като карам за да не се опира в продължението на барчето и по-специално в кожата с която е облицована ръчната спирачка ....

На мен след първия път разглобяване на това продължение на барчето опираше подлакътника на пасажерската седалка и скърцаше гадно - оправя се много лесно: в задната част при духалките/запалката има 4 винта - два отстрани (държат планката за конзолата) и два надолу (държат планката за пода/издутината над кардана). Точно 2-та долни като се развъртат леко позволяват до известна степен движение на конзолата настрани - регулираш я и затягаш. Наскоро махах цялата средна част и като я сглобих не обърнах внимание, но в последствие установих, че седалката опира малко по-напред и по-ниско в таз конзола и при местенето й (на седалката) се протриваха - та гледайте не само подлакътниците - може да се регулира (макар и малко) и мястото точно под ръкохватката на ръчната (оттам откоригирах втория проблем).
ПС: какво приспособление съм си правил за развиването на тез винтчета в никакво място под 90-градуса ъгъл да не обяснявам :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Авг 2009, 1:35

еми то си имя чялъм как да се развият, но се вигжда като махнеш духалките :)
Последна промяна cod-cdbp на 26 Авг 2009, 21:20, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 26 Авг 2009, 18:21

Penchev написа:Колега ,проблема не е в друго а именно в заключалките :idea: Под заключалки имам напредвид черните тела в които са микроконтактите за осветлението в купето :idea: Аз ги смених с нови наред и колата ми в момента все едно е слязла от конвейра онзи ден :arrow: никакви шумове.

Едно време имаше теми за това и Василен беше подлепвал със силикон пластмасовите лайстни покрай малкото стъкло от вътрешната страна ,че и други разни ,но не това бе проблема.С уплътненията не се захващайте изобщо а ме послушайте.Като заначало увийте с изолирбанд няколко витки по работната повърхност на оста на въпросното тяло

Георги Пенчев

И аз точно за това си мислех ;) Защото се учудих че скърцането идва само от десните врати,ако бяха уплатненията щяха да скърцат всички :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Авг 2009, 19:36

пробвайте да гресирате тънко въпросната пластмаса, както и механизмът, който се заключва около пластмасата.
Изображение

Следваща

Назад към E34