Задните гуми опират в калниците
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Задните гуми опират в калниците
Гумите са 225/60/15 а джантите са с ЕТ20. Колата е комби с нивомат, който работи според мен но при по-големи неравности задните гуми опират някъде. Най-вече задна лява. Не би трябвало да е така, но дали е зарди джантите и широките гуми или да сменям пружини?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
///vlado написа:по-добре слагай ниски гуми ... поне на 50.
Бааа, не се кара с 50. Всяка дупка си е тръпка ще почне ли да ти пляка след малко

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Стига глупости. Джантите и гумите не са проблем. Колега аз бях със същите джанти и гуми преди и не ми е закачало никъде. Имаш проблем с нивомата или пружините.
Поздрави
ПП
Бисере точно ти да му кажеш да сложи по-малки гуми, и че ЕТ-то му е кофти
Това си е стандартна джанта с гума за БМВ и не би трябвало да има никакъв проблем.
Поздрави
ПП
Бисере точно ти да му кажеш да сложи по-малки гуми, и че ЕТ-то му е кофти

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Стига глупости. Джантите и гумите не са проблем. Колега аз бях със същите джанти и гуми преди и не ми е закачало никъде. Имаш проблем с нивомата или пружините.
Поздрави
ПП
Бисере точно ти да му кажеш да сложи по-малки гуми, и че ЕТ-то му е кофтиТова си е стандартна джанта с гума за БМВ и не би трябвало да има никакъв проблем.
Ето това ми беше нужно, мерси. Значи да се насоча към нови пружини тогава.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
penio написа:Zubcho написа:Стига глупости. Джантите и гумите не са проблем. Колега аз бях със същите джанти и гуми преди и не ми е закачало никъде. Имаш проблем с нивомата или пружините.
Поздрави
ПП
Бисере точно ти да му кажеш да сложи по-малки гуми, и че ЕТ-то му е кофтиТова си е стандартна джанта с гума за БМВ и не би трябвало да има никакъв проблем.
Ето това ми беше нужно, мерси. Значи да се насоча към нови пружини тогава.
Провери амортесьорите също. Може да са се прецакали те.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: Задните гуми опират в калниците
penio написа:Гумите са 225/60/15 а джантите са с ЕТ20. Колата е комби с нивомат, който работи според мен но при по-големи неравности задните гуми опират някъде. Най-вече задна лява. Не би трябвало да е така, но дали е зарди джантите и широките гуми или да сменям пружини?
нещо разбито има сигурно,карам на 235/45/17 ете20,колата е свалена много надолу и няма грижи,сигурно е разбито нещо и упира в амортисьора най вероятно

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
sniper74 написа:235:60:15 това са си стандартни гуми и аз карам с тях
тьрси проблем в пружините
Колега , сигурен ли си ,че караш на такъв размер ,защото един път гледах един документален филм за "дълбоката Русия" и даваха Мерцедес 140 купе дълга база с точно такива гуми на размер и изглеждаха като Ифите с балонните гуми

По основната тема - това е заводски размер , най-високото заводско ЕТ (най-прибраната заводска джанта за модела) и е невъзможно да опират при изправен автомобил

Георги Пенчев
- sniper74
- младши ентусиаст
-
Penchev написа:sniper74 написа:235:60:15 това са си стандартни гуми и аз карам с тях
Колега , сигурен ли си ,че караш на такъв размер ,защото един път гледах един документален филм за "дълбоката Русия" и даваха Мерцедес 140 купе дълга база с точно такива гуми на размер и изглеждаха като Ифите с балонните гумиСпоред мен такава гума на предницата ще опира в макферсона
![]()
По основната тема - това е заводски размер , най-високото заводско ЕТ (най-прибраната заводска джанта за модела) и е невъзможно да опират при изправен автомобилАз в началото карах колата с точно този размер гуми и джанти и не е имало проблем.
Георги Пенчев
за 60 несам сигорен ма ще сляза до доло и ще ти пиша
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол

- sniper74
- младши ентусиаст
-
sniper74 написа:Penchev написа:sniper74 написа:235:60:15 това са си стандартни гуми и аз карам с тях
Колега , сигурен ли си ,че караш на такъв размер ,защото един път гледах един документален филм за "дълбоката Русия" и даваха Мерцедес 140 купе дълга база с точно такива гуми на размер и изглеждаха като Ифите с балонните гуми

По основната тема - това е заводски размер , най-високото заводско

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2