Проблем - ел. огледала с подгряване
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Проблем - ел. огледала с подгряване
От няколко седмици нямам подгрев и ел огледала.
Днез извадих всички релета и ги пръсках с контактен спрей.
Предпазителя за огледала трябва да е 15А, но още докато го сложа и дам на контакт ми го топи- 3 опита - 3 предпазителя - някъде ми къси, но не е видимо къде ....
Някакви продположения и идеи, някой да се е сблъсквал с този проблем?
Благодаря предварително
Днез извадих всички релета и ги пръсках с контактен спрей.
Предпазителя за огледала трябва да е 15А, но още докато го сложа и дам на контакт ми го топи- 3 опита - 3 предпазителя - някъде ми къси, но не е видимо къде ....
Някакви продположения и идеи, някой да се е сблъсквал с този проблем?
Благодаря предварително

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
а въпросния бушон още за какво се използва???
замислил ли си се дали не е от някое от другите неща които минават през него ?
замислил ли си се дали не е от някое от другите неща които минават през него ?

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Стояне, говоря наизуст ама май е самоз а това. №12 - 15A
Най - много подгрева на пръскалките на чистачките да минава и той от там, друго просто няма .... прав си трябва да поразгледам още малко.
Благодаря ти много, междувременно някой ако има ккаво да каже ...
Най - много подгрева на пръскалките на чистачките да минава и той от там, друго просто няма .... прав си трябва да поразгледам още малко.

*12- 15А- Включвател на светлината за заден ход. Превключвател за регулиране на страничните огледала. Подгряване на предните стъклоомиватели(пръскалките). Моторчето за миене на предното стъкло.Wenzy написа:Стояне, говоря наизуст ама май е самоз а това. №12 - 15A
Венци това го копирах от важните теми.
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
пробвай на принципа на елиминацията
откачи си примерно кабела от буксата на скоростната кутия за задна
и виж дали пак ще гори бушон
....аз го имах подобен проблем преди години и се оказа кабел които окъсява под шофьорската кора(изолирах го и се оправи)
...късмет

откачи си примерно кабела от буксата на скоростната кутия за задна

....аз го имах подобен проблем преди години и се оказа кабел които окъсява под шофьорската кора(изолирах го и се оправи)
...късмет

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
вижте как с един въпрос ви подведох към правилния отговор
айде успех и ти пожевам да не попадаш в ситуации като моите - заради една крушка да ремонтираш цялото окабеляване

айде успех и ти пожевам да не попадаш в ситуации като моите - заради една крушка да ремонтираш цялото окабеляване

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Колега съжелявам че така грубо ти се меся в темата-ама да попитам и аз колегите като неук новобранец да ми се посмеят малко аз понеже незнам дали имам подгрев на огледалата-ако има тои се включва сас нагревателя на задния прозорец нали?и как да го разбера има ли го и работи ли?Аиде смейте ми се малко и някой да ми обади!!:П Благодаря предварително!!!!

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Не ве бате това е екстра и се включва над 03.00 градуса автоматично и няма нищо общо с нагревателя на задния прозорецmomo-1st написа:Колега съжелявам че така грубо ти се меся в темата-ама да попитам и аз колегите като неук новобранец да ми се посмеят малко аз понеже незнам дали имам подгрев на огледалата-ако има тои се включва сас нагревателя на задния прозорец нали?и как да го разбера има ли го и работи ли?Аиде смейте ми се малко и някой да ми обади!!:П Благодаря предварително!!!!![]()

Обичай ближния,ближи обичания!!!
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
arkys написа:Не ве бате това е екстра и се включва над 03.00 градуса автоматично и няма нищо общо с нагревателя на задния прозорецmomo-1st написа:Колега съжелявам че така грубо ти се меся в темата-ама да попитам и аз колегите като неук новобранец да ми се посмеят малко аз понеже незнам дали имам подгрев на огледалата-ако има тои се включва сас нагревателя на задния прозорец нали?и как да го разбера има ли го и работи ли?Аиде смейте ми се малко и някой да ми обади!!:П Благодаря предварително!!!!![]()
Не разчитай на тия неща.... нали се сещаш че ако беше така с тия датчици на -37 тия неща щяха да работят нон-стоп и да горят погловно, а отосно колегата новобранец на всички нормални коли(дори и бмв) тоя подгрев е вързан за задния джам, а примерно на ИВЕКО ДЕЙЛИ си е отделно копче с картинга огледалце си тия стрелкичките за нагряване.
а да и нагряването на огледалата чупи дори кухненски мивки от алпака.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
kowalski написа:arkys написа:Не ве бате това е екстра и се включва над 03.00 градуса автоматично и няма нищо общо с нагревателя на задния прозорецmomo-1st написа:Колега съжелявам че така грубо ти се меся в темата-ама да попитам и аз колегите като неук новобранец да ми се посмеят малко аз понеже незнам дали имам подгрев на огледалата-ако има тои се включва сас нагревателя на задния прозорец нали?и как да го разбера има ли го и работи ли?Аиде смейте ми се малко и някой да ми обади!!:П Благодаря предварително!!!!![]()
Не разчитай на тия неща.... нали се сещаш че ако беше така с тия датчици на -37 тия неща щяха да работят нон-стоп и да горят погловно, а отосно колегата новобранец на всички нормални коли(дори и бмв) тоя подгрев е вързан за задния джам, а примерно на ИВЕКО ДЕЙЛИ си е отделно копче с картинга огледалце си тия стрелкичките за нагряване.
а да и нагряването на огледалата чупи дори кухненски мивки от алпака.
Аха ами то и аз си мисля че е вързано към ключа на подгрева на задния джам защото колкотоиколи които сам карал като пусна подгрежа на джама и се оправят и огледалата!А искам да разбера как да разбера дали моите работят тъи като никога не ми е било замъглено или мокро огледалото за да разбера дали работи-се едно че е неводозадържащо :Д нищо не иска да остане по него!Благодаря за отговорите колеги!!1
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ми незнам как са Вашите коли, но на един колега тука при мене огледалата му са с подгрявка и си работят от "-" температура до към +5 градуса и си работят нон-стоп щом колата е "на контакт", независимо от задното стъкло... а и неразбрах как "чупят мивки" тея огледала... температурата им е около 40 грауса...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

predel написа:Ми незнам как са Вашите коли, но на един колега тука при мене огледалата му са с подгрявка и си работят от "-" температура до към +5 градуса и си работят нон-стоп щом колата е "на контакт", независимо от задното стъкло... а и неразбрах как "чупят мивки" тея огледала... температурата им е около 40 грауса...

Обичай ближния,ближи обичания!!!
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Предел е абсолютно прав.
Преди около месец забелязох, че водата от огледалата ми спря да се изпарява, а също така наскоро (понеже небеше ми се налагало) разбрах, че нямам ел. огледала, но пък помпичката за водата на чистачките си работеше
странна работа. Проблема е решен.
Та да Ви обясня историята. Който има подгрев на пръскалките за водата за прозореца да знае, че подгрева му вероятно НЕ РАБОТИ и това защото в пръскалките има едни пластинки, които дефакто подгряват, но времето ги е наказало и те са изгнили.
От двете пръскалки направих една с подгряване - точно от там ми дойде проблема - прави ми късо. Ивключих буксата за подгряването, смених предпазителя и проблема е решен.
Та мисълта ми колеги е, че интервенцията е безмислена, защото преди 16 - 17г. е нямало зимна течност за чистачки и поради това е сложен тоя подгрев
Не се занимавайте с глупости, а КАРАЙТЕ
Моля модераторите да заключат или направо да изтрият темата
Преди около месец забелязох, че водата от огледалата ми спря да се изпарява, а също така наскоро (понеже небеше ми се налагало) разбрах, че нямам ел. огледала, но пък помпичката за водата на чистачките си работеше

Та да Ви обясня историята. Който има подгрев на пръскалките за водата за прозореца да знае, че подгрева му вероятно НЕ РАБОТИ и това защото в пръскалките има едни пластинки, които дефакто подгряват, но времето ги е наказало и те са изгнили.
От двете пръскалки направих една с подгряване - точно от там ми дойде проблема - прави ми късо. Ивключих буксата за подгряването, смених предпазителя и проблема е решен.
Та мисълта ми колеги е, че интервенцията е безмислена, защото преди 16 - 17г. е нямало зимна течност за чистачки и поради това е сложен тоя подгрев

Не се занимавайте с глупости, а КАРАЙТЕ

Моля модераторите да заключат или направо да изтрият темата

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2