Неприятен шум

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Неприятен шум

Мнение от bbratcheda » 14 Мар 2009, 10:53

Вчера се прибирам и оставям колата да работи докато си отворя гаража и като се заслушах двигателя мели като комбайн. След ровене във форума и по мои наблюдения е някоя от веригите . Така че днес съм намислил да отварям капака на главата и да видя ако може за какво става въпрос . Ако някой от колегите има някакво виждане по въпроса нека драсне някой ред . :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 14 Мар 2009, 11:26

Колега, факторите за това могат да бъдат няколко, по принцип има доста писано за тракащи м50, провери си количеството на маслото, сменял ли си го скоро и с какво - вискозитета има значение, само на топъл двигател ли се чува.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbratcheda » 14 Мар 2009, 11:35

jullydjs написа:Колега, факторите за това могат да бъдат няколко, по принцип има доста писано за тракащи м50, провери си количеството на маслото, сменял ли си го скоро и с какво - вискозитета има значение, само на топъл двигател ли се чува.
сега я припалих и си чегърта с постоянен шум , така че и студена и топла все тая.Маслото ми е на 2000км.Към обяд като дойде някой да гледа децата я почвам.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Мар 2009, 13:08

Колега , да не те уплаша ,но със свалянето на капака няма да можеш да диагностицираш кой знае какво :( Значи верига се пюсменя със сваляне на цилиндровата глава. Най-лесно се разбира като се подава газ ритмично и когато оборотите падат дали тогава издрънква :idea:
Ако шума е постоянен навсякъде може да не е това причината.Заслушай се отпред при ваноса дали от него нещо не е :roll: Той на ниски обороти потропва ...

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 14 Мар 2009, 13:32

Измери налягането на маслото първо
:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 14 Мар 2009, 15:08

Погледни си и ролките на ремака,че при мен едната меляше така ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Мар 2009, 15:38

На м50 нямаше ли някакъв начин за външно притягане на веригите :roll:
Поне да разбереш дали е от тях

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 14 Мар 2009, 15:49

Вадиш тапата на обтегача и натискаш с нещо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbratcheda » 14 Мар 2009, 19:13

Penchev написа:Колега , да не те уплаша ,но със свалянето на капака няма да можеш да диагностицираш кой знае какво :( Значи верига се пюсменя със сваляне на цилиндровата глава. Най-лесно се разбира като се подава газ ритмично и когато оборотите падат дали тогава издрънква :idea:
Ако шума е постоянен навсякъде може да не е това причината.Заслушай се отпред при ваноса дали от него нещо не е :roll: Той на ниски обороти потропва ...

Георги Пенчев
прав си като падат оборотите дрънчи но и после си остава с един постоянен шум все едно всичко вътре е на сухо, погледнах обтегача и ми се струва че бая се е поизносило буталцето.отгоре на ванoса, часта която е на капака и се зацепва към зъбното колело тя е подвижна не знам как се казва също видимо много е надрана. Огледа продължава.

кандидат ентусиаст
Аватар

снимка

Мнение от bbratcheda » 14 Мар 2009, 19:25

понеже не знам как се казва тази част за която говорех в предишния пост и не знам как да я кача в темата я сложих в галерията ми.

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 15 Мар 2009, 20:29

Запали я с отворен капак и гледаи дали качва масло.
Малко може и да те поизпръска

кандидат ентусиаст
Аватар

шум

Мнение от bbratcheda » 15 Мар 2009, 20:52

така не смея :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 29 Мар 2009, 14:00

Колега, какво излезе в крайна сметка?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 29 Мар 2009, 14:15

ето аз какво съм препатил

2 двигателя счупих единия М20 другия М50 и в двата случая клапан удари петото бутало от там клапана се чупи и ако продължиш да я палиш както пти мен във втория случай клапана пробива буталото и отива в картера а аз отивам и си взимам друг мотор....имам снимка на петото бутало ако искате ще ви покажа....
диагностиката за това е много лесна отвиваш свещите и ръгаш пръчката за маслото ако направиш успешна проверка на маслото от там значи бутало няма или е с дупка :)

преди да се пробие буталото тракаше яко мотора иначе си палеше и вървеше...дано да не е такъв случая
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар

помпа

Мнение от bbratcheda » 29 Мар 2009, 16:24

Вчера тъкмо се наканих да я почна ( по-финансови причини ) и пачвам аз , свалям капака на главата , свалям ваноса , виско и перка, капак на термостат с маркучи , махам ремъка на климатроника , и тъкмо свалям другия дето е за алтернатора и водната помпа и опаааа помпата чегърта все едно има камъни в нея ,ама не тече. Бегом до магазина за нова помпа , и започна в обратната последователност монтаж. След като събрах всичко и налях антифриз я запалих и няма такава тишина само от време на време се обажда веригата като ръмжене на ваноса , ама то и преди си се обаждаше може и от маслото да е. И те така.

Следваща

Назад към E34