Газов инжекцион -за и против ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Газов инжекцион -за и против ?

Мнение от Vasko » 02 Дек 2008, 0:53

Здравейте колеги,
На последък всички сме свидетели на странни обрати -световна криза, горивата падат леко надолу.... Въпросът който възниква е дали си струва да се кара вече на ГАЗ или да се върнем на бензин ?
Лошото при мен е ,че напоследък имам страхотни проблеми с газовата...На всеки 1000 км се налага да ходя да ми е пипат лекичко защото не иска да върви колата . В крайна сметка се стигна до там ,че сега колата нито върви хубаво на ГАЗ нито на бензин ...Вече не знам какво да правя?
Преди нямах никакви проблеми -колата е карах 50 000 км ... Смених фълтъра там преди изпарителя-изтече доста графитна гняс и после уж е закрепиха и пак всичко беше оки. После ми се беше сцепил маркуча на въздуха който е след дебитомера - където се слага плочката .Там уж го скъсиха и сложиха една скоба с едни болтчета отгоре и вътре някаква плочка и уж казаха ,че всичко е наред. Да ама от тогава колата стана много спъната на бензин пък и на ГАЗ напоследък като е настъпиш по-рязко и започва да пука ..Не знам какво да правя вече ? Започнах за седмица тук да обикалям всичките майстори в Пловдив ... Последната ми надежда остана Борко от Пазарджик .Да видим той какво ще каже... Иначе лично на мен ми писна всеки да е бъзика и в крайна сметка сега колата нито върви добре на бензин нито на ГАЗ.
Значи като е студена на бензин си върви обаче като е натиснеш рязко и започва да се дави ... А на Газ като е обърнеш като е студена припуква ,а като е топла пък като е настъпиш се усеща все едно не и стига газ-та- явно е 'одушена '. И с тези пукания ... Преди за 50 000 км ми е пукнала точно пет пъти и то от лоша Газ или лятото като е била на клима и е настъпя по-рязко ,а сега е карам съвсем лекичко и трябва много леко да подавам ГАЗ за да не пука . Сега тук ме навиват и за газов инжекцион , но предвид че е около 1200 лв., а аз на месец въртя около 2000-3000 км ..Което значи че при тези нищожни разлики между бензина и газ-та от 3 стотинки на км , инвестицията ще ми се върне чак след 40 000 км или това ще рече чак след още една година ,което не се знае дали няма да съм е сменил с друго БМВ.
Сега Борко да каже какво ще е правим и ако не може да стане на ГАЗ поне махам газовата и искам да ми си е направят да си върви добре поне на бензин .Ще си е карам на бензин и хич няма да помисля повече за ГАЗ...Ако избера да е карам на бензин най-малкото което мисля да сменя е този мъркуч за въздуха с оригинален който влиза в системата и е след филтъра -мисля ,че цената му в сервиза е около 64 лв. и другото е дебитомера...Така, че ако някой има -може да ми пише за цени .Само сега колегите да не почнат да ме хранят ,защо съм е сложил тази газовица, защото имаше времена когато ходех до морето за 30 лв. на ГАЗ и като имате в предвид ,че ми се е налагало по два пъти в седмицата с тези преходи Пловдив - морето или морето - София и обратно сами си направете изводите .
Иначе колкото до газовата аз мисля, че отдавна съм и взел каквото е имало за взимане от нея като живот. За 70 000 км мисля ,че съм карал достатъчно тънко като цена и предвид ,че няма да остана с тази кола занапред, защото за следващата година много неща могат да се променят -нямам желание да правя такива инвестиции от 1200 лв. за ГИ . И така мисля ако не може нищо да се направи по въпроса с газовата и да се оправи това пукане да е махам и да си е карам на бензин докато си намеря примерно нещо по-добро да кажем Е38 около 99 -2000 г. Кара ми се седмица и това е! И със сигурност не искам да е дизел !
Е, колеги можете и вие да споделите мнения и на базата на вашите да взема правилното решение ..
Благодаря на всички колеги, който отделиха внимание за да прочетат темата ми и на тези,който решиха да драснат по някое редче тук ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 02 Дек 2008, 1:17

Аз си мисля че вече прекаляват с цената на ГАЗта ... Вече и на мене взе да ми писва и ще махна газовата и ще си карам колата на бензин... А и аз съм като колегата и мене взема все повече да ме влече към Е38 и не ми се прави такава инвестиция... Колата ми върви добре на газ в момента ...Но все си мисля че може да гори по-малко ( като количество гориво )... Както и да е ... Живеем в скапана държава и положението е следното... Ония мухльовци от държавата мафия седят и не им дреме и хората ги режат от Европа, а ние тука си седим и си мълчим и си ни водят към заколение....Ама както и да е ...Пак ще си останем форумни бойци... :mhihi: :mhihi: :mhihi: 1.09лв/л - газ 1.78лв/л - бензин ... за 30лв в София минавам около 140км... ( странно много малко ) ... Питам се ако ми гори 14 на 100 бензин теоретично колата на бензин... това прави по 35лв/140км на бензин...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 02 Дек 2008, 1:23

Махай за сега газовата сменяй квото трябва и си запази текущия сет-ъп на тая цена не си струва. И аз си карам на бензин, ако разликата в цените отново стане изгодна си монтирам пак газовата :)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 02 Дек 2008, 1:28

Газта все още си е на далавера.Ама разликата е малка не е както преди2-3 месеца.Газовата не свалям посмъртно-тя пак ще си потрябва.Сигурен съм макар че в последно време с галене ми гори 22-24градско :shock: :shock: Следващата ми кола :roll: Е60-живот и здраве-догодина ама нещо по народно че с тия данъци става страшно :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Мнение от vodach » 02 Дек 2008, 22:18

Аз съм за газа с 2 ръце.!!!
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 02 Дек 2008, 22:53

vodach написа:Аз съм за газа с 2 ръце.!!!

Ти когега, защото си с ГИ. Ама аз за тези 1200 лв. които си дал знаеш ли колко бензин ще налея ? Преди малко напълних А98 бензин и какво се оказа ? Сложих горе-долу за 70 лв.-преди с толкова пълнех газовицата и после сядам и вътре като видях колко много мръдна стрелката на бензиномера -подмина половината и повечето и като знам , че с този бензин ще карам поне 400-430 км и като натиснах педала на Газ-та...ехааааааааа! Нека някой ми каже ,че колата не върви ... Няма пукане, няма придърпване -играене на оборотите или колата да ти тресе ...Абе друго си е на БЕНЗИН! Това с тази ГАЗ си е все едно куцо магаре-чакаш да вдигне поне на синята чертичка температурата и тогава превключваш на ГАЗ ,не може веднага да натиснеш до дупка педала за газ-та,защото иначе не работи добре ... Става за дълго ,защото ти пада разхода ама за кратки разстояния си е по-хубаво да е караш на бензин . Това е истината ! Бензин и само бензин за нашите хубави колички .Друго си е като се качиш сутрин на колата, директно палиш и заминаваш без да ти пука дали колата тепърва загрява и до колко е загряла и дали е под синята чертичка за да не е натискаш изведнъж за да не пукне ..Не си трува при тези малки разлики в цените да мъчиш колата с газова...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Дек 2008, 23:26

аз мисля че сега е изгодно и на бензин
единствено се маха плочката ако ще се маха нещо по колата и се кара така за да е достатъчен дебита на въздух към мотора
за ГИ не се пипа нищо :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Дек 2008, 0:06

Абе не знам от къде Ви идва това че на газ вървяла малко...
Преди 20ската нито ми е вървяла по-малко от на бензин (не че върви много) нито са ми играли обороти нито е пукала така често...
А сега дали ще си на бензин или на обикновена газова разлика в цената няма, затова предпочетох 25цата на бенц ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 03 Дек 2008, 23:17

sineok_pi4_ написа:

Ти когега, защото си с ГИ. Ама аз за тези 1200 лв. които си дал знаеш ли колко бензин ще налея ? Преди малко напълних А98 бензин и какво се оказа ? Сложих горе-долу за 70 лв.-преди с толкова пълнех газовицата и после сядам и вътре като видях колко много мръдна стрелката на бензиномера -подмина половината и повечето и като знам , че с този бензин ще карам поне 400-430 км и като натиснах педала на Газ-та...ехааааааааа! Нека някой ми каже ,че колата не върви ... Няма пукане, няма придърпване -играене на оборотите или колата да ти тресе ...Абе друго си е на БЕНЗИН! Това с тази ГАЗ си е все едно куцо магаре-чакаш да вдигне поне на синята чертичка температурата и тогава превключваш на ГАЗ ,не може веднага да натиснеш до дупка педала за газ-та,защото иначе не работи добре ... Става за дълго ,защото ти пада разхода ама за кратки разстояния си е по-хубаво да е караш на бензин . Това е истината ! Бензин и само бензин за нашите хубави колички .Друго си е като се качиш сутрин на колата, директно палиш и заминаваш без да ти пука дали колата тепърва загрява и до колко е загряла и дали е под синята чертичка за да не е натискаш изведнъж за да не пукне ..Не си трува при тези малки разлики в цените да мъчиш колата с газова...

Всеки си изибира гориво по джоба, аз смятам, че 1 към 1 с бензин=газ разход ми идва дюшеш. почти не се усеща разлика с мощността. Но определено за 70 лв ще карам поне 550-600 км. хахахахаххаха

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 03 Дек 2008, 23:46

vodach написа:
sineok_pi4_ написа:

Всеки си изибира гориво по джоба, аз смятам, че 1 към 1 с бензин=газ разход ми идва дюшеш. почти не се усеща разлика с мощността. Но определено за 70 лв ще карам поне 550-600 км. хахахахаххаха

Да извънградско може ... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 04 Дек 2008, 22:15

сладур градко ми дава 11/100. късмет.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 04 Дек 2008, 23:12

vodach написа:сладур градко ми дава 11/100. късмет.

Аз знам че съм сладур ама ти да не си в Симеоново и да се пускаш до семинарията а на обратно да те закачат наобратно... :mhihi: :mhihi:
Не го приемай лично ама тая кола с тоя двигател дето го няма почти... Търсиш го 5 минути под капака къде е ... Неможеш да свалиш толкова.. :mhihi: :mhihi:

Ай стига сте ми ги хвалили тия 18ки.. Немогат да горят в София малко...
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 04 Дек 2008, 23:18

на жената 318 гореше газ 10 градско значе 518 може да гори 11-ама при положение че е и с газ. инжекцион-струва ми се напълно реално на мен... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 04 Дек 2008, 23:23

bmwfena написа:
на жената 318 гореше газ 10 градско значе 518 може да гори 11-ама при положение че е и с газ. инжекцион-струва ми се напълно реално на мен... :dunno:

В Хасково може...Ама тука ... Тъгни спри ... Познай дали ще падне под 14л.... ;) Знайш кога ??? Ей горе съм го писал... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тука разликата между 518 и 525 в София е около 1-1.5л.... ;) В полза на 18ката... Стига ве това купе тежи на 520 а да не говорим за 518....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 05 Дек 2008, 0:31

на човека не му се вярва, какво да се прави. Когато изкарам платното харчи според вятъра.. хахахахха 11/100 газ до 3000 хил. обор. осредно време 2 мин на светофар.

Следваща

Назад към E34