Кардан ???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Кардан ???

Мнение от slavianko » 28 Ное 2008, 1:21

Колеги имам една питанка. Интересува ме каква е разликата в карданите на М50 Б25 и М50 В20 Значи отзад захващането от към дифа знам че е различно. На 20-ката е с 4 дупки а на 25-цата с 5 Но някой може ли да ми каже от предната страна от към кутията имат ли разлика или само от към дифа е различно ???
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: Кардан ???

Мнение от kirililiev » 28 Ное 2008, 1:28

slavianko написа:Колеги имам една питанка. Интересува ме каква е разликата в карданите на М50 Б25 и М50 В20 Значи отзад захващането от към дифа знам че е различно. На 20-ката е с 4 дупки а на 25-цата с 5 Но някой може ли да ми каже от предната страна от към кутията имат ли разлика или само от към дифа е различно ???

има разлика но опашките на кутията се сменят лесно.да не смяташ да слагаш къс диф на 2,5-цата? :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 28 Ное 2008, 1:53

kirililiev написа:
slavianko написа:Колеги имам една питанка. Интересува ме каква е разликата в карданите на М50 Б25 и М50 В20 Значи отзад захващането от към дифа знам че е различно. На 20-ката е с 4 дупки а на 25-цата с 5 Но някой може ли да ми каже от предната страна от към кутията имат ли разлика или само от към дифа е различно ???

има разлика но опашките на кутията се сменят лесно.да не смяташ да слагаш къс диф на 2,5-цата? :D
Даже съм го взел вече по късия диф но не там е проблема. В старият собсвеник колата е била автомат и той го сменил с ръчка. Обаче сложили кутия от 20-ка и щото отзад към дифа не пасвал кърдана решили че по удачно ще е да го резнат и така. Та от 20-ковата кутия нямам оплаквания но все си внушавам че нещо ми тресе по колата понякога и искам да го махна тоя правения кардан и се чудя къв да е вариянта??? Най лесно е да си сложа 25-цова кутия и кардан и ще заспи. Но след като кутията ми си е здвава се чудя нама ли вариянт само кардана та затова питам
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 28 Ное 2008, 2:03

slavianko написа:
kirililiev написа:

Даже съм го взел вече по късия диф но не там е проблема. В старият собсвеник колата е била автомат и той го сменил с ръчка. Обаче сложили кутия от 20-ка и щото отзад към дифа не пасвал кърдана решили че по удачно ще е да го резнат и така. Та от 20-ковата кутия нямам оплаквания но все си внушавам че нещо ми тресе по колата понякога и искам да го махна тоя правения кардан и се чудя къв да е вариянта??? Най лесно е да си сложа 25-цова кутия и кардан и ще заспи. Но след като кутията ми си е здвава се чудя нама ли вариянт само кардана та затова питам

там кадето се разделя кардана на две има два белега които трябва да са един срещу друг,ако не са е нормално да тресе,при висока скорост се чува един гаден резонанс-бучене.но при теб щом е заварян може и от зварката да е.сменяй го по добре.колко по лесно щеше да бъде ако бяха се сетили да сменят само опашката на кутията :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 28 Ное 2008, 13:51

kirililiev написа:колко по лесно щеше да бъде ако бяха се сетили да сменят само опашката на кутията :)
Значи трябва само да търся кардан от В25 и тая опашка пак от кутия за В25-ца. А става ли лесно подмяната само на тая опашка на кутията ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 28 Ное 2008, 14:55

slavianko написа:
kirililiev написа:колко по лесно щеше да бъде ако бяха се сетили да сменят само опашката на кутията :)
Значи трябва само да търся кардан от В25 и тая опашка пак от кутия за В25-ца. А става ли лесно подмяната само на тая опашка на кутията ???

супер елементарно,една гайка я държи до колкото си спомням

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 28 Ное 2008, 19:36

kirililiev написа:
slavianko написа:

супер елементарно,една гайка я държи до колкото си спомням

на моита няма гаика, преполагам и на б25 то няма да има
нищо не става :idea: и от преде ,по средата и отзаде са различни ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 28 Ное 2008, 22:25

stambo_81dg написа:на моита няма гаика, преполагам и на б25 то няма да има
Не можах да схвана :roll: :roll: Какво имаш в предвид че нищо не става??? Не може да се смени ли какво ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Ное 2008, 22:45

25-ия фланец на кутията се мести на 20-та кутия
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 28 Ное 2008, 23:31

павката написа:25-ия фланец на кутията се мести на 20-та кутия
Това за мен би било най удачният и безболезнен вариянт. Въпроса е обаче дали става така лесно както го пишете. Да не излезе да ми искат за тази намеса колкото да си взема друга кутия :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 29 Ное 2008, 2:16

slavianko написа:
Не можах да схвана :roll: :roll: Какво имаш в предвид че нищо не става??? Не може да се смени ли какво ???

ами че отпреде захващането, в средата при висящия лагер и отзаде са различни :idea:
20-ковите и дизеловите са с една голяма гаика и едни шлици, при висящия лагер докато на моита,предполагам и от 2.5 нагоре не е така

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 29 Ное 2008, 10:27

А аз да питам тез колици петиците и тяхните карета по карданите дали се греситат отвреме навреме или са си капсоловани?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 29 Ное 2008, 13:55

stambo_81dg написа:
slavianko написа:

ами че отпреде захващането, в средата при висящия лагер и отзаде са различни :idea:
20-ковите и дизеловите са с една голяма гаика и едни шлици, при висящия лагер докато на моита,предполагам и от 2.5 нагоре не е така
Мен отзад от към дифа и в средата не ме интересува защото съм с 25-цов мотор и щом преди е стоял 25-цов кардан пак ще стои :mhihi: :mhihi: Мисълта ми бе понеже съм с кутия от 20-ка дали смяната на тая опашка с такава от В25 е лесна и да го направя

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 29 Ное 2008, 14:39

няма как да стане фланец от 2.0 на 2.5 кутия :mhihi: аз немога да разбера какво не им харесвате на 25цовите кутии :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 29 Ное 2008, 15:57

Юзър написа:няма как да стане фланец от 2.0 на 2.5 кутия :mhihi: аз немога да разбера какво не им харесвате на 25цовите кутии :mhihi:
Просто предният собственник като е сменял кутията я сменил с 20-кова не с такава от В25 и кардана щото не паснал към дифа го рязали и заваряли и .... и аз сега си внушавам че нещо ми претриса понякога и искам да оправя проблема без да сменям кутията а само кардана. Само дето някой казаха че става а ти сега ме хвърли в размисли :mhihi: :mhihi: като казваш че не става

Следваща

Назад към E34