Блокирали колела на задният мост

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Блокирали колела на задният мост

Мнение от obsessed » 22 Окт 2008, 8:51

Здравейте колеги от няколко дни имам следният проблем колата е е34 комби тдс.та проблема е следният:
педала на спирачките е твърд и неговият ход е много малък около 5см след което блокират колелата.
а най голямият проблем е че блокират задните колела на бимата както си карам така изведнъж и двете колела са блокирали,като сваля гумата и отвия пробката за обезвъздушаване изкарва малко спирачна течност и след това колата няма проблем около 100-на километра и педала е мек както преди много време беше,но след това като почне да вдърдява педала и отзад блокират колелата.
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 22 Окт 2008, 11:04

Според мен спирачната помпа. Има клапанчета за отделните кръгове в нея и сигурно заради едно от тях задържа налягане в задния кръг на системата. Най-добре ремонт на помпата и обслужване на цялата спирачна система.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Окт 2008, 11:41

Gemar написа:Според мен спирачната помпа. Има клапанчета за отделните кръгове в нея и сигурно заради едно от тях задържа налягане в задния кръг на системата. Най-добре ремонт на помпата и обслужване на цялата спирачна система.

Кръговете са на диагонал,а не на предни и задни.Колегай "претакай" спирачната течност-може да има боклуци,които да спират връщането на спирачната течност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Окт 2008, 13:05

аз не бих препоръчал точно претакане щото ако попадне въздух в АБС модула после ще видиш кон боб яде ли :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
по добре е да действаш по същия метод както се обезвъздушават спирачките - маркучето в шишето и някой помпа докато излиза старата течност, като през това време гледаш и доливаш новата. Помпането става на затворена капачка на казанчето, и продължава докато не излезе бистрата течност. това го правиш и на 4-те колела, което пък е добър повод да смениш спирачните маркучи защото гаранция са си оригиналните, а новите не са никак скъпи и си заслужават :winky: :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 22 Окт 2008, 15:06

_65536_kb_sec_ написа:аз не бих препоръчал точно претакане щото ако попадне въздух в АБС модула после ще видиш кон боб яде ли :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
по добре е да действаш по същия метод както се обезвъздушават спирачките - маркучето в шишето и някой помпа докато излиза старата течност, като през това време гледаш и доливаш новата. Помпането става на затворена капачка на казанчето, и продължава докато не излезе бистрата течност. това го правиш и на 4-те колела, което пък е добър повод да смениш спирачните маркучи защото гаранция са си оригиналните, а новите не са никак скъпи и си заслужават :winky: :winky:

Като казвам претакане имам в предвид точно подмяна на спирачната течност-може да е глътнала много вода,може да има някакво замърсяване.Вярно претакането беше нещо друго. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 22 Окт 2008, 17:17

мерси за отговорите но според мен лично е помпа защото няма начин от боклук да блокират и двете задни колела.
но първо ще пробвам със смяна на течноста и маркучите,и тогава ще видим дали ще има подобрение.
Bratochka Racing Team!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 22 Окт 2008, 20:04

obsessed написа:мерси за отговорите но според мен лично е помпа защото няма начин от боклук да блокират и двете задни колела.
но първо ще пробвам със смяна на течноста и маркучите,и тогава ще видим дали ще има подобрение.
отвори и цилиндърчетата,ако не си го правил досега ще видиш колко гняс има в тях,маркучите ако са много стари пречат на движението на течността,която е хубаво да си смениш
Не се хвърляй веднага на помпата
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 22 Окт 2008, 22:55

obsessed написа:мерси за отговорите но според мен лично е помпа защото няма начин от боклук да блокират и двете задни колела.

Ако е помпа и не работи единият кръг ще блокират едно предно и едно задно колело.Няма начин да блокират двете задни ,а двете предни да са наред.Смени течността и кажи какво е станало.Както Ванката ти казва може и да е от спирачни маркучи.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Окт 2008, 0:52

Ако системата не е обслужвана никога (знам за такива случаи :shock: :help: ) като нищо се е задръстила.Без да се замисля аз бих източил всичко от нея и с промивка както казаха колегите нова течност. Даже си мисля ,че ще е най-добре всички спирачни апарати да се свалят ,да се промият ,сменят ремонтните комплекти по тях ,както и маркучи наред и с нова течност всичко ще си влезе в границите ,това са спирачки и е много важно :confused:

На мен ми се беше случило с отремонтирана помпа на съединителя (долна) и няколко месеца след това да нямам налягане на привода/педала и когато отвих да обезвъздуша пробката в първия момент изтече някаква гадна тъмна и гъста суспензия ,отгоре един приятел доливаше нова течност и като се избистри и стегнах пробката всичко се оправи.Гадни гумички ама нали няколко души ми го похвалиха онзи "майстор" в Княжево и само като ми взе 5 лв. тогава се усетих какво дърво ще ям точно тогава когато най-малко трябва :confused:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

блокиране на задния мост.

Мнение от vodach » 23 Окт 2008, 20:37

Колега,

Това е много рядък проблем на истина...

Първо, колегата над мен, да не го цитирам, излгежда начетен човек, но преди да прибегнеш към неговия съвет ще ти кажа че обезвъздушаването става малко бавно. Няколко пъти трябва да се прави докато почне да изхврля само течност, ан е само веднъж.
Това води до изкарването на всички мехурчета от системата. Инче ако само ведъж ти изкара само течно можеи още да има въздух.

Второ, има един клапан за разпределние на натиска между предни задни накладки виж тоя клапан да ли не вкарва въздух щом само задните блокират.

Трето, изглежда въобще ти вкарва въздух от някъде. това е много мръсен проблем защото изисква много време за диагностика. Ти трябва да откриеш от къде.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

старши ентусиаст
Аватар

Re: блокиране на задния мост.

Мнение от zvetiko » 23 Окт 2008, 20:57

vodach написа:Колега,

Това е много рядък проблем на истина...

Първо, колегата над мен, да не го цитирам, излгежда начетен човек, но преди да прибегнеш към неговия съвет ще ти кажа че обезвъздушаването става малко бавно. Няколко пъти трябва да се прави докато почне да изхврля само течност, ан е само веднъж.
Това води до изкарването на всички мехурчета от системата. Инче ако само ведъж ти изкара само течно можеи още да има въздух.

Второ, има един клапан за разпределние на натиска между предни задни накладки виж тоя клапан да ли не вкарва въздух щом само задните блокират.

Трето, изглежда въобще ти вкарва въздух от някъде. това е много мръсен проблем защото изисква много време за диагностика. Ти трябва да откриеш от къде.

Колега,такъв клапан има при Лада в зависимост от натоварването от зад,да разпределя спирачното усилие .Сигурен ли си ,че има и при BMW :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 24 Окт 2008, 1:23

Има Е34-ки с барабани отзад и не съм сигурен дали имат ABS, а ако нямат - мисля, че ще им трябва такъв клапан.
ПП: не съм 100% сигурен - все пак не е соц-возило :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 24 Окт 2008, 9:09

при мене няма клапан който да регулира силата между предните и задните апарати и майстора който вчера правеше огледа и той търсеше половин час такъв клапан накрая се хвана за клапана на нивомата и щях да го опукам с щангата.
това което видях аз от-доло е че имам разпределителен тройник в който влиза една тръбичка и излизат две за лявата и дясната гума не видях всяка гума да си има тръба за спирачките които да водят директно към сервото http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=15 и в каталога го дават че системата не е на кръст а има тройник точка 1.което ме навежда че задните са на един кръг ако е така предполагам че наистина има запушване някаде по системата,или някаде по системата има клапан който не иска да "разтовари" налягането така да се каже.днес ще се кара на друг майстор да видя той какво ще ме изненада.
Bratochka Racing Team!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Окт 2008, 10:05

dokie написа:Има Е34-ки с барабани отзад и не съм сигурен дали имат ABS, а ако нямат - мисля, че ще им трябва такъв клапан.

Koлега , кажи ми ,че се шегуваш :help:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 24 Окт 2008, 10:10

Penchev написа:
dokie написа:Има Е34-ки с барабани отзад и не съм сигурен дали имат ABS, а ако нямат - мисля, че ще им трябва такъв клапан.

Koлега , кажи ми ,че се шегуваш :help:

Георги Пенчев

Наистина са рядко с барабани отзад, имаме една 518-ска такава в града. :lol:

Следваща

Назад към E34