Климатроник Е34
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
val написа:между другото наскоро си почистих филтъра на климата за купето и започна да духа много по-силно и много по-студено![]()
![]()
Добро пожолават

Ай ся намери 23 лв и си купи нов да видиш че може и по силно да духа

May the BMW force be with you!
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
а сега ми направи забележка, че не съм го направил в сервиз и ще взема да се разплача
. Идеята с почистването я взех именно от форума и не съм го направил за да спестя 23лв., а за да видя как става. За информация става супер- тези дни температурата според датчика в колата ми стигна 40,5 градуса, а аз бях сложил климатика да работи на 2-ра степен и се чувствах великолепно (колата ми е черна)

let the BMW be with you
Като си говорим за фитър на климатика...
Като си говорим за фитлър на климатика преди време и аз реших да търся и сменям моя. Колата е Е34 02.1990г. М20Б20.
Безуспешно!!! в сервиза ми казаха че нямала такъв филтър.
Добре, а знаете ли дали все пак няма нещо "филтъроподобно", което трябва да се сменя ?:)
Безуспешно!!! в сервиза ми казаха че нямала такъв филтър.

Добре, а знаете ли дали все пак няма нещо "филтъроподобно", което трябва да се сменя ?:)
- Chakal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W220
- Мечтае да кара: не мечтае, кара я.
- Детайли за колата: мазен курбан
дотука всичко го разбрах , някои може ли да ме открехне защо когато НЕ съм включил климата(роника) ,а само вентилатора да ми духа - започва да си духа нормално НО след 1-2 минути решава , че на мен ми е студено и трябва незабавно да ме стопли и става една.... навън е 28 градуса , а парното на МАХ и това при положение , че врътките са на 18 градуса . Като минат още 1-2 инфарктни минути когато през мен мине всичкото топло на света , умния ми климат вече е взел правилното решение и е спрял топлото, знам , че ми остават няколко минути преди да се повтори цялата ситуация отново и отново и отново и ...
п.п. това се случва винаги без значение дали съм пуснал вентилатора или не , на всеки 1-2 мин ми пуска топло и после си го спира .Ако колата е много нагрята от слънцето така ми прави и с пуснат климатик , но един или два пъти докато се охлади вътре в купето и после всичко е ОК - студено колко си искам
някои има ли идея за какво става дума и какво е лекарството
п.п. това се случва винаги без значение дали съм пуснал вентилатора или не , на всеки 1-2 мин ми пуска топло и после си го спира .Ако колата е много нагрята от слънцето така ми прави и с пуснат климатик , но един или два пъти докато се охлади вътре в купето и после всичко е ОК - студено колко си искам
нафта в кръвта ...
- Chakal
- кандидат ентусиаст
-
дотука всичко го разбрах , някои може ли да ме открехне защо когато НЕ съм включил климата(роника) ,а само вентилатора да ми духа - започва да си духа нормално НО след 1-2 минути решава , че на мен ми е студено и трябва незабавно да ме стопли и става една.... навън е 28 градуса , а парното на МАХ и това при положение , че врътките са на 18 градуса . Като минат още 1-2 инфарктни минути когато през мен мине всичкото топло на света , умния ми климат вече е взел правилното решение и е спрял топлото, знам , че ми остават няколко минути преди да се повтори цялата ситуация отново и отново и отново и ...
нафта в кръвта ...
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Не е лошо да погледнеш дали са добре датчиците за външната температура
и тази в купето
Може да е от тях,ако не подават правилната информация 
и тази в купето

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
добреде изкам да попитам каде и по какъв на4ин може дасе погледне зашто ми духа толко слабо ветилатора в колата ,а пак от моита страна на шофиора духа супер слабо и като ми се запоти стаклото нема оправиане ......имам 4увството 4е може някоиа траба да мисее отка4ила под таблото , освен това климатика духа
супер слабо а пак филтар нямам в колата ...........имам и друго питане отпред пред прозореца имали вентилатор
или филтар там 4е да го смениа на снимки от книжката ми дето сиа купих за модела има нешто като вентилатор4е но пак сам мее шубе да го разглобиавам
изкам да се извиниа ако сам го написал не4етливо но пак наистина мие трудно ,да ви гообесниа
супер слабо а пак филтар нямам в колата ...........имам и друго питане отпред пред прозореца имали вентилатор
или филтар там 4е да го смениа на снимки от книжката ми дето сиа купих за модела има нешто като вентилатор4е но пак сам мее шубе да го разглобиавам
изкам да се извиниа ако сам го написал не4етливо но пак наистина мие трудно ,да ви гообесниа

- Chakal
- кандидат ентусиаст
-
bmwdriver написа:Не е лошо да погледнеш дали са добре датчиците за външната температура
и тази в купетоМоже да е от тях,ако не подават правилната информация
ако не те затруднявам , да ми кажеш къде се намират тези датчици за външна и вътрешна темп. Ако не бъркам има един датчик на капачката до десния халоген - гледано отпред на колата но къде е вътрешния ? Вчера си разглобих таблото , но в прорезчетата до врътките за парното няма никаква турбинка и датчик и не е имало никога , най-вероятно моя е на друго място...ако някои има идея къде е - да свирка

нафта в кръвта ...
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Мога да ти кажа къде е,но само на моята,защото климатроника е
слаган допълнително(намира се на кората под волана).На Е34
нямам никаква представа
слаган допълнително(намира се на кората под волана).На Е34
нямам никаква представа

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Топло-студено
Моля, помогнете!
Карам 520и '90, не-24в.
Парното духа топло-студено при отворени следните духалки:
на вратите, средната над таблото, фронталните към лицето и тези за задните седалки. По-точно от някой излиза топло, а от други студено.
Климата също.
Топло духа само ако по-горните са затворени и съм натиснал двата бутона, единствено в позиция "СТЪКЛА И КРАКА". Или поне не може да усетя неприятния микс на топло-студено.
Някой ми спомена, че понеже имам газ при вързването на бутилката са прецакали нещо.
А дали е така, кой, кой ще ми каже:-)
Благодаря предварително!
Карам 520и '90, не-24в.
Парното духа топло-студено при отворени следните духалки:
на вратите, средната над таблото, фронталните към лицето и тези за задните седалки. По-точно от някой излиза топло, а от други студено.
Климата също.
Топло духа само ако по-горните са затворени и съм натиснал двата бутона, единствено в позиция "СТЪКЛА И КРАКА". Или поне не може да усетя неприятния микс на топло-студено.
Някой ми спомена, че понеже имам газ при вързването на бутилката са прецакали нещо.
А дали е така, кой, кой ще ми каже:-)
Благодаря предварително!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Re: Топло-студено
5етко 5етицата написа:...
Отговора се крие при дизелбоя или лудия те решаваха един такъв проблем

May the BMW force be with you!
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
5етко батка даи някакъв тел и ште ти звъна да ти кажа кое как триабва да духа 4е така немога да ти го напиша,но по принцип нее проблем но сте мога да ти го обесня по тел
ili или пак ми звъни на 0899285629

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2