Светеща лампичка за износени накладки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Светеща лампичка за износени накладки

Мнение от Vasko » 09 Апр 2008, 22:27

Здравейте колеги ,
Имам следният проблем .Онзи ден бях до София в дъжда и отивах към Перник и спрях на изхода на СОфия в посока Драгичево да заредя ГАЗ. После се качвам в колата въртя ключа и ми светна лампичката за износени накладки !!!
Учудих се че толкова рано ми са заминали накладките- предните ги смених преди 10 000 ,а задните са на 3 000 км ...Оттам хайде отидох за накладки и предположих ,че са предни - защото са сменени по-рано и си купих ТЕКСТАР - не знам дали са добри -някой има ли мнения за тях заедно с датчик .После на сервиз и .... тук стана интересно - сваляме първо предните гуми и гледаме лявата накладка - перфектна и датчика цял . После хайде сваляме и задните гуми и гледаме и задният датчик цял . Пробвахме като ги дадохме на късо - така и не загасна вътре лампичката ..Някакви идеи къде да търся проблема ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kisshunter » 10 Апр 2008, 6:23

здравей,колега,
Аз като сменях моите накладки смених и дат4иците но лампата не загасна.Отка4их акумулатора за 2мин. ,защото явно беше натрупало грещка ,зака4их го след това и нямаше ядове.Дат4иците са свързани последователно,тоест от едния минава в другия и след това влизат в таблото,но не директно на крушката, а в някакъв 4ип по спомени.За това трябва да се триее грешката

ентусиаст
Аватар

относно накладки

Мнение от Vasko » 10 Апр 2008, 10:03

Колега, аз като сменях накладките тогава си спомням ,че след това като запалих не ми загасна веднага ,а след 1 минута -като първо примигна лампата за ABS-а и тогава си загасна нормално лампичката за накладките .. Интересното сега в случая е ,че без видима причина е светнала лампичката за накладките ,а те не са износени ...Някакви предположения ?

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 10 Апр 2008, 22:02

Може някои от датчиците да е дефектен,
пробвай да ги разкачиш от буксите и с една жичка да направиш мостче и виж дали ще изгасне.Ама трява и двата да ги замостиш
:)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 11 Апр 2008, 10:43

Не съм много сигурен, ама тая лампа не беше ли и за спирачната течност?!?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 11 Апр 2008, 13:34

predel написа:Не съм много сигурен, ама тая лампа не беше ли и за спирачната течност?!?

Не

ентусиаст
Аватар

относно светещ индикатор за износени накладки

Мнение от Vasko » 14 Апр 2008, 23:00

КОлеги, не бъркайте двете лампички за износените накладки с тази за недостатъчно ниво на спирачна течност в казанчето ...

Назад към E34