От време на време само решава да подава газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

От време на време само решава да подава газ

Мнение от swh_bmw » 02 Апр 2008, 23:56

Здравейте,
Темата я пускам тук защото в този подфорум има много компетентни колеги относно дизелите(не че и в другите няма ;)). Проблема ми е следния, преди може би 7-8 месеца връщам се към София на магистралата като си карах кратко и спокойно изведнъж колата си подаде газта и започна да ускорява зверски, веднага натиснах съединителя и тя се успокои, карах на автопилот и помислих че при него имам някакъв проблем. Същия ден ми повтори даже потрети този номер. Даже след натискането на съединителя колата изгасна единия път. Имам един външен чип, незнам да ли е външен чип всъщност може да е нещо друго има вход за налягане(нещо като втори МАП сензор) и е свързан с умната дюза. Това у-во ако го изключа колата просто не запалва въобще. Освен него имам и чип в ЕКУ то. Тогава си поиграх с клемата на умната дюза смених чипа и всичко беше се оправило до вчера. Вчера докато си карах и изведнъж пак една мръсна газ а бях на втора предавка и направо се шашнах. Като натиснах съединителя 1,2 секунди си поддържа обороти около 2500-3000 и се успокои. Пак погледнах клемите и пак върнах чипа с фабричния, но днеска пак ми направи този номер. Усещам че подава доста голямо количество гориво, например с този чип и да настъпа газта до край няма такъв рез отколкото когато се получи този случай.
Когато ми се беше получило преди 7-8 месеца на диагностика не се появи нещо свързано с такъв проблем. Знам че има доста неизвестноси по колата но ако някой може да се сети къде евентуално мога да пипна за да остановя проблема ще съм благодарен.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 03 Апр 2008, 9:52

Лелееее... като по лошите филми... ами ако колата е автоматик и няма съдинител... докато се сети човек и уцели неутралната с лоста на автоматика може да се засучи у копривата :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 03 Апр 2008, 12:22

Спокойно брат и аз съм същия - нямам темпомот, а когато си реши подържа скорост 80км/ч, а така ситуация като натисна съединителя и тя като почне да се форсира и да се суче - гася я ... плочка/управлението на помпата ... в момента се обсъжда точно това - тема "СОС няма газ"

Назад към E34