Съвет моля!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Съвет моля!

Мнение от Svetlio.Angelov » 06 Фев 2008, 0:05

Здравейте колеги! Имам едун шум отзад отдясно на колата и направо ме побърква. Потропва, притраква, не мога да го търпя направо... Мислех, че беше от тампон на амортесьора - смених ги и двата задни макферсона с нови тампони - тропа си. Мислех, че е от въпросните черешки (очила) или както там ги наричат (май се водят задни биалетки) - спринцовах ги с масло - пак тропа - ПОЛУДЯХ НАПРАВО! При спряло положение при натиск не се чува потропване (едвам се натиска - здрава си ми е колата по принцип)

Моля ако някой може да ми даде схема на задното окачване на 34 ТДС април 94, комби, автомат без нивомат (нали така се наричаше хидравличната система) а ако някой е имал сходен проблем и даде съвет - черпенето от мен! Само да си оправя колата, че не мога да понасям така нещо да ми потраква или да не работи! Аз стигнах само до тук:

http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... /04/mg-33/

Помагайте! :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Фев 2008, 0:16

Колега гледам, че колата ти е комби
Щом си свършил толкова работа по задното окачване, защо не провериш какво става под кората на десния калник и под седалката

Просто да си сигурен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Фев 2008, 0:57

тия малките биалетки отзад и с 2 литра масло да ги залееш, ако са разбити ще тропат ;) ако са много разбити само като хванеш с ръка както е стъпила колата на гумите и ги разклатиш ще "запеят"...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Фев 2008, 1:04

аз не знам дали ще съм полезен- има едни тампони между задния мост и купето--те тропат само в движение.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 06 Фев 2008, 10:26

Потракването е само в движение, само отдясно и не на всяка дупка. Особено отчетливо е при павета и не много голяма скорост - 30-40км/ч.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 06 Фев 2008, 13:04

Svetlio.Angelov написа:Потракването е само в движение, само отдясно и не на всяка дупка. Особено отчетливо е при павета и не много голяма скорост - 30-40км/ч.

Виж моята тема за вратите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 06 Фев 2008, 18:38

Хайде колеги - никой ли няма схема на окачването отзад?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 06 Фев 2008, 18:40

Pavlinius написа:
Svetlio.Angelov написа:Потракването е само в движение, само отдясно и не на всяка дупка. Особено отчетливо е при павета и не много голяма скорост - 30-40км/ч.

Виж моята тема за вратите :mhihi:

При мен не е врата - сигурен съм - може да е от коланите под задната седалка, може дето казва колегата да е под корите в багажника, може да е от корите над гумата - неделя това ще правя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Фев 2008, 18:44

Не бе човек ...
Виж в темата на Павката Пенчев е пуснал едно мнение.
Става въпрос за един биалетки/черешки/камбанки ...... както ти е кеф така му викай
www.realom.com
www.bmwfans.com

В тия сайтове ще намериш даже и името на тия дето са ти зареждали колата на бензиностанциите в Германия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 07 Фев 2008, 0:15

Wenzy написа:Не бе човек ...
Виж в темата на Павката Пенчев е пуснал едно мнение.
Става въпрос за един биалетки/черешки/камбанки ...... както ти е кеф така му викай
www.realom.com
www.bmwfans.com

В тия сайтове ще намериш даже и името на тия дето са ти зареждали колата на бензиностанциите в Германия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Венци, разглеждал съм темата на Павката - даже имам 1-2 коментара там. ТовА, което и Пенчев казва е така и затова съм го споменал в по-горните ми постове. Просто исках повече мнения и повече опит да събера, преди да предприема смяната им, а и схемата на задното окачване щеше да ми помогне да проверя цената.. та така... А на www.realom.com ми отваря някакъв сайт, който не е този, дето ми трябва... а на www.bmwfans.com съм показал до къде стигнах и това е... Затова имам нужда от помощта Ви!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 07 Фев 2008, 1:10

Ако не намериш сам нищо и се съмняваш в окачването виж в Дару. Цялостната проверка е 25лв или там някъде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 07 Фев 2008, 10:33

ivan1979g написа:Ако не намериш сам нищо и се съмняваш в окачването виж в Дару. Цялостната проверка е 25лв или там някъде.

Иване, благодаря за съвета, видях, че в темата за потропващите врати си дал линк на схема на окачването отзад и на"очилата" или черешки или там както ги наричат. След като поразглобя, зада видя дали не е нещо механично, минавам на смяна на очилата.

Колеги благодаря на всички за отделеното време и съвети!

Назад към E34