една беля не е беля

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

една беля не е беля

Мнение от sasmata » 11 Яну 2008, 11:12

Вчера сутринтта ставам да пътувам.Беше адски студено и тдса неможа да запали .Нямаше как ще се дръпне и спрях приятел и е дръпнах. ГРЕШКА пресгочи няколко зъби на главата и започна да трака. Свалих капака и направих на ново центровка на гнп колянов вал и глава натегнах ремъка и превъртях на ръка няколко пъти. Нямаше признаси на счупен или изкривен клапан "днес ще ги прабвам дали няма крив" И реших да я пала сложих акмолатора върти върти но не пали. Свълиг мъркуча от филтара и го сложих в една туба с нафта и пак въртях и пак неще Накрая с малго спреи в ТД и зъвартях препука ама пак не запали. Свълих първата дюза като завъртях на стартер плюеше малко нафталСвалих друга и там същото имам недостиг Значи проблеми с гнеп или друго .Мога ли сам да оправя гнп или е сложно!

БМВ 524 тд 06.06.1988

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: една беля не е беля

Мнение от slavianko » 11 Яну 2008, 15:32

sasmata написа:Вчера сутринтта ставам да пътувам.Беше адски студено и тдса неможа да запали .Нямаше как ще се дръпне и спрях приятел и е дръпнах. ГРЕШКА пресгочи няколко зъби на главата и започна да трака. Свалих капака и направих на ново центровка на гнп колянов вал и глава натегнах ремъка и превъртях на ръка няколко пъти. Нямаше признаси на счупен или изкривен клапан "днес ще ги прабвам дали няма крив" И реших да я пала сложих акмолатора върти върти но не пали. Свълиг мъркуча от филтара и го сложих в една туба с нафта и пак въртях и пак неще Накрая с малго спреи в ТД и зъвартях препука ама пак не запали. Свълих първата дюза като завъртях на стартер плюеше малко нафталСвалих друга и там същото имам недостиг Значи проблеми с гнеп или друго .Мога ли сам да оправя гнп или е сложно!

БМВ 524 тд 06.06.1988
Колко градуса минус е било навън че не е искала да пали???
Моят ТДС палеше и когато навън е било -20 Нещо не ти е наред. Но най добре иди да ти я погледнат щото най много да се изакаш съвсем на колата ;)
Последна промяна slavianko на 11 Яну 2008, 16:08, променена общо 2 пъти
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Потребител
Аватар

Мнение от sasmata » 11 Яну 2008, 16:01

предложете добър майстор на гнп и дюзи

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 11 Яну 2008, 17:11

Провери подгряващите свещи :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 12 Яну 2008, 3:15

Моя кокошарник оная вечер на -18 1 един подрев не даде ищак ще че запали подрях 2-ри път и запали
пробрай с няколко подрева
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sasmata » 12 Яну 2008, 4:43

абе че имам изгорели свещи имам ама и помпата ми се чини че малко нафта подава и колкото и да е при подаване на ток с стартово зарядно и с спреи е баго да го еба. Чини ми се че няма да е от свещите? А и помпата ми е механична!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Яну 2008, 19:02

те май доста неща не са в час
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Мнение от sasmata » 13 Яну 2008, 23:30

Спецялни благодарности на dinozab за оказаната ми помащ колата е кукла пали върви чак немога да я позная.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 13 Яну 2008, 23:52

само че твойта не е tds бре момче той е с верига тойта си е добрия стар M21D24 :drinking: btw на коя скорост сте я палили ???

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Яну 2008, 11:58

sasmata написа:Спецялни благодарности на dinozab за оказаната ми помащ колата е кукла пали върви чак немога да я позная.

Радвам се че е станала :bchug: :have one:
Давай сега газ на гумите и я полей да не се разваля повеча аз така правя и сичко е шест :drinking: :have one: :guitarist: :drinking: :yammy: :puke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 14 Яну 2008, 19:17

dinozab написа:
sasmata написа:Спецялни благодарности на dinozab за оказаната ми помащ колата е кукла пали върви чак немога да я позная.

Радвам се че е станала :bchug: :have one:
Давай сега газ на гумите и я полей да не се разваля повеча аз така правя и сичко е шест :drinking: :have one: :guitarist: :drinking: :yammy: :puke:

Мамка му то си имало специален ритуал ли?
Защо не ме светнахте по рано :?: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Яну 2008, 21:37

Абе от цялата тема разбрах, че колата не палела и имала изгорели свещи които били сменени и пак не палела. Какъв беше проблема и как го решихте?? Явно Дино е помогнал ама с какво???

Е-е-е Пенчев пак си се замотал някъде пусни лампата тука!!

:cop:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 15 Яну 2008, 0:31

ае за кво са ви свещи те са скьпи изфьрлете ги ве дизела бега повече без тях.махнете истартера и алтернатора да олекоти двигатела .

Назад към E34