Отново луфт във волана - конкретен въпрос

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Отново луфт във волана - конкретен въпрос

Мнение от Pavlinius » 04 Ное 2007, 14:34

Здравейте колеги знам,че има 100 теми за луфт във волана, обаче след като изчетах няколко, неможах да установя дали е възможно да се разбере със сигурност дали луфта идва от кормилната кутия или проблема е в окачването. Проблема е и че не знам къде се намира точно кормилната кутия. Та забелязах, че кормилния лост (незнам точно как се казва), който минава над педалите и отива към двигателния отсег се мърда заедно с мърдането на волана. Вижте тази снимка, не е моя взех я от една друга тема - Изображение .

Въпроса ми е ако кормилната кутия е някъде под таблото това означава, че проблема не е в нея, защото предава коректно мърдането на волана, ако обаче е в двигателния отсег тогава съм пак в изходна позиция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2007, 14:52

Кормилната кутия е в двигателния отсек закачена на ламарината, която отделя двигателя от купето (долу в ляво)
Кормилния прът който си снимал влиза в нея и най-вероятно луфта е там

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 04 Ное 2007, 22:40

Колега, пробвай да затегнеш малко тая гайка номер 32, която се вижда и на снимката -на дирекционната щанга точно при кривината на лоста на педала на газта. Може да обереш малко луфт от там ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 05 Ное 2007, 12:02

Разбрах. Благодаря колеги .
Изображение

Назад към E34