Монтаж на задглавници за задни седалки- как?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Монтаж на задглавници за задни седалки- как?
След като вече имам въпросните задглавници, питането ми е как да ги монтирам? Ако някой е минал процедурата, нека даде някакъв алгоритъм- последователност на действията, как се мери точно мястото на рязане на облегалката и някакви тънкости, ако има такива? Благодаря предварително!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Не със рязане и тем подобни. Не че няма да го направиш ама ще е ...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
the_gate написа:ми аз поне така направих ...смених си направо облегалката![]()
монтажа ми отне 15 мин
Точно това се прави, щото на облегалките няма заработени стойки за задглавници. Не че няма да стане, ама що ще се вкарваш във филми.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Е добре де ако си с вожа ( кожа ) какво прайм ... Трябва да си вземеш облегалка и да преместиш вожата ли??? Щото така влизаш в е..ати филма... А иначе нещо не смятам че тоя който продава кожен салон може да ти продаде само задната облегалка.... За подлакътниците знам че си има заготовка ама за подглавниците това е интересно...
- ktv
- оптимист-неверник
-
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Баце земаш една облегалка за мостра и почваш. Мериш на място режеш и така. Аз съм гледал моята как е направена не е сложно. Ма трябва да ти се занимава щом искаш да го павиш. И ще ти трябват и онези декоративните пластмаси дето стоят на облегалката и в тях влиза шината на облегалката, без тях ще е грозно
А и щом си зел облегалки трябва и тях да претапицираш с кожа като салона ти

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Въпроса е дали има заготовка за такива подглавници облеглка която по принцип излиза от завода без.... Дали нещата стоят като при подлакътниците... Иначе другото е ясно просто правиш 2 цепки на кожата на облегалката... Залагаш си крепежите на подглавниците и си ги монтираш...За претапицирането ясно... За пластмаските също... Славянко брат ти правил ли си я тая процедура на твойта кола... Че ми е интересно и на мене и аз имам някаква такава идея да си сложа подглавници...
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Ами баце аз я правих процедурата ама преди 7-8 години на първата ми Е34-ка. Тогава и ших кожен салон и реших да и сложа и наглавници. Иначе сам си ги правих и си спомням че ги побългарявах някакси че тогава нямаше толкоз части втора употреба и стана добреSaSo написа:Въпроса е дали има заготовка за такива подглавници облеглка която по принцип излиза от завода без.... Дали нещата стоят като при подлакътниците... Иначе другото е ясно просто правиш 2 цепки на кожата на облегалката... Залагаш си крепежите на подглавниците и си ги монтираш...За претапицирането ясно... За пластмаските също... Славянко брат ти правил ли си я тая процедура на твойта кола... Че ми е интересно и на мене и аз имам някаква такава идея да си сложа подглавници...

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ktv
- оптимист-неверник
-
А дали водачите на задглавниците трябва да останат без да се захващат никъде? При мен така се получи, не знам защо. Иначе си имат места за мотнаж в облегалката, но точно зад тях няма ламарина, където да се захванат. Иначе самата технология не е сложна:
1. Сваляне на задната седалка- отпред има щипки и като се дръпне нагоре я освобождават;
2. Сваляне на облегалката- на калниците има по един винт и горе има също щипки. Освобождава се от коланите после;
3. Облегалката си има място за водачите отзад и трябва да се наложат вътре, за да се пробият дупките отгоре. Една продълговата за стойката на задглавника и две малки за държащите пластмасови болтове;
4. В комплекта влизат водачите, покриваща пластмаса, по два болта за прикрепване на задглавник;
5. След като сте пробили дупките, се изважда пластмасовия водач от железния и последния се слага вътре, в облегалката;
6. Пластмасовия се прекарва през дългата дупка- да влезе на мястото си, в железния до като щракне. Остава да се показва отгоре на облегалката;
7. Слага се пластмасовата капачка с болтовете през малките дупки, така, че те да влязат на местата си във водача. Притиска се към водача и се завъртат болтовете на 90 градуса да я застопорят;
8. Вкарва се стойката на задглавника в дупката на носача и готово.
Внимавайте- задглавниците са лява и дясна!
Остава обратно да сложите облегалката и седалката отзат.
Сега някой ще ме почерпи ли?

1. Сваляне на задната седалка- отпред има щипки и като се дръпне нагоре я освобождават;
2. Сваляне на облегалката- на калниците има по един винт и горе има също щипки. Освобождава се от коланите после;
3. Облегалката си има място за водачите отзад и трябва да се наложат вътре, за да се пробият дупките отгоре. Една продълговата за стойката на задглавника и две малки за държащите пластмасови болтове;
4. В комплекта влизат водачите, покриваща пластмаса, по два болта за прикрепване на задглавник;
5. След като сте пробили дупките, се изважда пластмасовия водач от железния и последния се слага вътре, в облегалката;
6. Пластмасовия се прекарва през дългата дупка- да влезе на мястото си, в железния до като щракне. Остава да се показва отгоре на облегалката;
7. Слага се пластмасовата капачка с болтовете през малките дупки, така, че те да влязат на местата си във водача. Притиска се към водача и се завъртат болтовете на 90 градуса да я застопорят;
8. Вкарва се стойката на задглавника в дупката на носача и готово.
Внимавайте- задглавниците са лява и дясна!
Остава обратно да сложите облегалката и седалката отзат.
Сега някой ще ме почерпи ли?

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
11 мнения
• Страница 1 от 1