Проблемче на бензин !? м20б20
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблемче на бензин !? м20б20
здравейте колеги
имам малак проблем с новата ми придобивка за която писах преди месец м20б20 като я взех си вървеше нормално на бензин и на газ от скоро понеже не сам я карал на бензин въпреки че си пала на бензин днес ми свърши газта и си пуснах на бензин винаги имам по наи малко 10л бензин пуснах я и колата неможе да откъсне загасна няколко пъти в ниските се замисля а когато е на високи над 3000-3500 върви без грешка набира супер ама на 1-ва като и дам газ седи около 2сек и се чуди какво става да имате представа от какво може да е ?
мерси предварително
p.s.
бензиновата помпа е нова !!!
имам малак проблем с новата ми придобивка за която писах преди месец м20б20 като я взех си вървеше нормално на бензин и на газ от скоро понеже не сам я карал на бензин въпреки че си пала на бензин днес ми свърши газта и си пуснах на бензин винаги имам по наи малко 10л бензин пуснах я и колата неможе да откъсне загасна няколко пъти в ниските се замисля а когато е на високи над 3000-3500 върви без грешка набира супер ама на 1-ва като и дам газ седи около 2сек и се чуди какво става да имате представа от какво може да е ?

p.s.
бензиновата помпа е нова !!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- Se7ven
- ентусиаст
-
Ми имам на предвид:
1. Помпата в какво състояние е, дали е въртяла в несвяс толкова време докато караш на газ.
2. Когато бензина седи дълго време старее и става опасен за гумените маркучи(остават само тежки фракций). Виждал съм маркучи да се късат като пластелин.
3. Стигаме до бензиновия филтър.
4. Регулатор на налягане ако помпата работи докато си на газ регулатора връща бензина в резервоара т.е. постоянно е отворен и работи на високо нягане системата. От това се ебава помпата и регулатора после.
5. Дюзите- може да са запушени бая.
6. Ламбда сонда ако имаш и тя участва бая в работата, на газ се поврежда с времето.
А за въздушния вълтър щом на газ нямаш проблем и на бензин ще върви с него.
1. Помпата в какво състояние е, дали е въртяла в несвяс толкова време докато караш на газ.
2. Когато бензина седи дълго време старее и става опасен за гумените маркучи(остават само тежки фракций). Виждал съм маркучи да се късат като пластелин.
4. Регулатор на налягане ако помпата работи докато си на газ регулатора връща бензина в резервоара т.е. постоянно е отворен и работи на високо нягане системата. От това се ебава помпата и регулатора после.
6. Ламбда сонда ако имаш и тя участва бая в работата, на газ се поврежда с времето.
Se7ven написа:Ми имам на предвид:
супер е инфото което ми даваш ама ако може да ми кажеш и къде могат да ми дадат точна преценка какво не е наред !? защото аз няма как да разбера !

- Se7ven
- ентусиаст
-
Ми на някой сервиз ама трябва да е твой човек що то с тези неща може да се злоупотребява, скъпи са.
Първо сложи пресен бензин повечко, после покарай малко само на бензин няколко дена и виж дали няма да се поопрай.
Може и профилактично да си смениш бензиновия филтър. Ако след това пак не си доволен от работата, почисти и дюзите.
Чак тогава вече може да помислиш за диагностика някъде да видят ламбдата и дебитомера, да замерят налягане евентуално и така.
Първо сложи пресен бензин повечко, после покарай малко само на бензин няколко дена и виж дали няма да се поопрай.
Може и профилактично да си смениш бензиновия филтър. Ако след това пак не си доволен от работата, почисти и дюзите.
Чак тогава вече може да помислиш за диагностика някъде да видят ламбдата и дебитомера, да замерят налягане евентуално и така.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
абре като ти е свършвала газта да не ти е гръмнала и да е скъсала кихалката или да е разместена, я огледай дебелия маркуч за въздуха да не смуче от някъде 

Se7ven написа:Ми на някой сервиз ама трябва да е твой човек що то с тези неща може да се злоупотребява, скъпи са.
много мерси за инфото а как мога да пичиста дюзите ?!

Stanchev написа:абре като ти е свършвала газта да не ти е гръмнала и да е скъсала кихалката или да е разместена, я огледай дебелия маркуч за въздуха да не смуче от някъде
да веднъж ми гръмна наскоро и маркуча за въздоха е лепен вече веднъж може и да смуче от някъде а колко ли струва такъв маркуч !? които е към дебитомера !?
- Se7ven
- ентусиаст
-
Трябва да се свалят и на ултра звук да се покиснат. Чувал съм, че на симеоновско шосе в ЮВЕ-Бош ги почистват за 25 лв. на дюза с демонтаж и монтаж после и ставали добре.
11 мнения
• Страница 1 от 1