Къде си държите колите ?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Къде си държите колите ?
Честита Баба Марта. Да сте живи и здрави сички.
А сега на въпроса. Взех си, значи, БМВ аз ама сега стои въпроса къде да го държа. Достатъчно ли е безопасно да се държи пред блока ?
Или е по-добре гараж ? Или пък охраняем паркинг?
Моето е Е34 520i с големите ноздри. Принципно е застраховано в БулИнс ... Има ли опасност да си остана без него ако го държа прд блока ?
А.. и оште нешто. колко литра масло ми трябват за смяна. И какво (четох в книжката му че за нашите климатични условия 15W 50 било ама много гъсто ми се струва). Че ше е кастрол е ясно
Благодаря.
А сега на въпроса. Взех си, значи, БМВ аз ама сега стои въпроса къде да го държа. Достатъчно ли е безопасно да се държи пред блока ?
Или е по-добре гараж ? Или пък охраняем паркинг?
Моето е Е34 520i с големите ноздри. Принципно е застраховано в БулИнс ... Има ли опасност да си остана без него ако го държа прд блока ?
А.. и оште нешто. колко литра масло ми трябват за смяна. И какво (четох в книжката му че за нашите климатични условия 15W 50 било ама много гъсто ми се струва). Че ше е кастрол е ясно

Благодаря.
аз като го купих има6е антирадар.влязоха мръсниците в двора с4упиха и 6офиорското стъкло и го гепаха....сега съм пуснал една немска ов4арка.има няма 1 кутрето година ама вър6и работа.
ина4е в двора си имам навес,ама бмв-то мноо голямо не влиза.и сега си седи на открито
ина4е в двора си имам навес,ама бмв-то мноо голямо не влиза.и сега си седи на открито
BMW is the car...another cars are just traffic
И на мен вече са ми крали 3 сиди-та и един антирадар, но нали е застрахована и си взимам от Бул инс парите (е, антирадара естествено не го платиха).
Аз така или иначе съм претръпнал по темата - на бащата през 90-те му откраднаха един мерцедес и 2 скорпиа - от новите. Затова - хубава застраховка = спокоен сън.
Аз така или иначе съм претръпнал по темата - на бащата през 90-те му откраднаха един мерцедес и 2 скорпиа - от новите. Затова - хубава застраховка = спокоен сън.
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Маслото е 6,5 литра. 10W40 или 15W40 ползват повечето хора в България на подобни мотори. Аз карам с 15W50 Castrol Futron на същия двигател, но при мене е друг климата
Колата ми стои под навес, зад охраняем портал, обаче бих дал всичко да бъде в гараж, на сухо и топло. За съжаление не мога

Колата ми стои под навес, зад охраняем портал, обаче бих дал всичко да бъде в гараж, на сухо и топло. За съжаление не мога

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Охраняем паркинг на 100 м от къщи .. ползвах и гараж но ми е по далече и много ми алчнеят тука с тез гаражи ,то все едно гарсониера си земаш под наем баси 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Пред блока си го държа застраховано е в Булинс и изобщо не го мисля, нема смисъл да даваш още 12 X 30-35 = 360-420 лв при условие че е застраховано. То и на улицата през деня докато си извън него могат да откраднат касетофон антирадар и какво ли не, даже мисля че крадците предпочитат на светло!
Маслото ти ако е ато мойто Е34 24 V e 5.75 л по препоръките на производителя е 15 W 40 но казват че е хубаво да се слага синтетика, но на 10 и повече годишна кола смятам че 10 W 40 полусинтетика е оптимален вариант.
Ето ти на руски част от препоръките на производителя http://vasilen.hit.bg/BMW/BMW5_87-95_04_SmazkaSmall.pdf
Ако искаш цялата документация на руски кажи и ще ти я кача на някой фрее сървър!
Enjoy!
Маслото ти ако е ато мойто Е34 24 V e 5.75 л по препоръките на производителя е 15 W 40 но казват че е хубаво да се слага синтетика, но на 10 и повече годишна кола смятам че 10 W 40 полусинтетика е оптимален вариант.
Ето ти на руски част от препоръките на производителя http://vasilen.hit.bg/BMW/BMW5_87-95_04_SmazkaSmall.pdf
Ако искаш цялата документация на руски кажи и ще ти я кача на някой фрее сървър!
Enjoy!
May the BMW force be with you!
11 мнения
• Страница 1 от 1