Pak pokupki

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Pak pokupki

Мнение от Legba » 24 Фев 2004, 15:18

Намерих едно Е34 520i Vanos много запазено 94та година с новия face-лифтинг.
Обаче за да го закарам до сервиза триябва да го карам с пътна помощ и да оставя парите за него в Автокъщата. Палих го - Работи супер. Карах го в пределите на автокъщата - също чудесно. Отвътре е много запазено. На таблото пише Inspection и маслото свети на последно зелено. Километража показва 140 000 (което ми се струва малко за кола карана в Италия 10 години) Но пък ако са пипали километража защо не са махнали и Inspection?
Двигателя работи спокойно без никакви сътресения и промени ж оборотите - кове на 800 и това е. Целия е много чист ..т.е. мит е. Тампоните на двигателя са като нови. Няма пукнатинки или да са посивли когато са стари. Колата изглежда много гледана.

Въпросът ми е:
1. Набутах ли се като я капарирах ?
2. Възможно ли е при такова външно състояние да се открие голям проблем ако я закарам в сервиз ? Т.е. ако перефразирам - Струва ли си да я карам в сервиз ?
3. Нормално ли е да оставиш цялата сума да за вземеш колата да иде на сервиз ?

Благодаря на всички които отговорят.

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 24 Фев 2004, 15:21

Най-добре да я погледне независим сервиз, най-важното е тест на компресията да направят. Километража не го гледай много много, по волана, педалите и седалките може да прецениш дали наистина е карана по 14 000 км на година ;) Друго май няма, като я вземеш само и смени маслото и всичките филтри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 24 Фев 2004, 16:55

Задължително в сервиз.
За да я закараш в сервиз да я провериш НЕ трябва да им даваш никакво капаро камоли да им плащаш цялата кола. Те имат
интерес да я продават, ако искат, кат не искат много им здраве.
Измери и комресията, смени и маслото и я карай около 100км, на високи обороти. След това пак мери компресия - трябва да е същата
като първия път. По-ниска ли е БЯГАЙ - имало е добавки в маслото.
След това тест на ECU, елкон, ходова част и горе-долу тва.
На километрите не им вярвай.
BMW - Усещане за автомобил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 25 Фев 2004, 16:21

E Дидо :))) Кой ще ти даде да експериментираш така с колата ? Да я караш 100 км и т.н. :)) Аз да я продавам тая кола ще кажа "Абе ти да не си луд бе ?" :?
Те почнаха да се обясняват че можело да съм иа откраднел и т.н. и не дават да я изкарам от района на Автокъщата. Де да знам. Може и да им се е случвало... Странно е все пак. Все пак колата няма нито номера нито застраховка.
Ти викаш да иа карам 100 км :) Аз за 100 км ако я карам и без сервиз ще я разбера колко струва :)
Разбирасе това за което говориш ти е идеалния вариант и така наистина би било най-добре да се направи но едвали е възможно.
А съм иа капарирал вече щото мисля че си струва. Много хора я заглеждат и ако не иа бях капарирал можеби щеше да замине много бързо. Има хора дето въобще не карат колите на сервиз. Лично познавам хора дето купуват кола кат запали. Пали ли значи е ОК. Газ и тва е. Разбирасе тва са хора с пари де :)

Благодаря за мненията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 25 Фев 2004, 19:49

Какъв е проблема да я пробваш така?
Качваш продавача и караш. Аз моята така я купих, и предишната пак така. Коли колко искаш :lol:
Ако вземе да мрънка продавача че не може, че тва АМА онова, директно му казвам "ОК, довиждане, карай си я приятел".
А лично аз до сега не съм чул някой продавач да се е дърпал да
му смениш маслото за твоя сметка и да не дава да караш колата с
твой бензин.
Че той продава стока втора ръка, ако е нова от магазин кола разбирам, ама втора ръка да я оглеждаш в двора на автокъщата :dunno:
Все пак твоя си работа, ако искаш я купувай и без да я палиш, просто
попита и това ми е мнението. И още нещо - НИКОГА не показвай или казвай на продавача че колата много ти харесва.
Дори и да ти харесва МНОГО, се прави че не си много впечатлен и търси кусури. Видят ли те че си зарибен по колата почва ТЕАТЪР.
"Има още много мераклии за тая кола", "бързай че искатда я купят" и т.н.

P.S. Един случай - мой колега хареса BMW в Горубляне.
BMW беше супер. Поискахме от продавача да дойде в Пловдив и да
го проверим. От начало не искаше но като размисли каза така:
"Зареждаш ми резервоара до горе /80 л/, разменяме си телефоните и утре сутрин идвам в Пловдив".
Другата сутрин дойде човекът, проверихме колата основно и
сделката стана. Закарахме си го продавача до София, оправихме
документите и всичко е ОК.
BMW - Усещане за автомобил

Назад към E34