Проблем с разхода
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- eagletoti1
- Потребител
-
Проблем с разхода
Купих си наскоро BMW 520i E34.Обаче се оказа,че има проблем с разхода.На бензин гореше 20.Сложих му газова уредба,но там разхода отиде на 26.Отидох в Дунев да му направят една диагностика.Там казаха,чe дебитомера е повреден и от там идва големия разход на бензин,но на газ трябва да гори нормално-около 15,след като са я настроили.Да,обаче след това като я засякох пак,разхода на газ почти не се беше променил-пак над 20.Не знам на какво се дължи това.Иначе колата върви супер,мотора работи нормално не харчи масло.Ако някои има няква идея нека да даде съвет какво да правя
ИНАЧЕ BMWто Е СУПЕР

ИНАЧЕ BMWто Е СУПЕР

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ако караш на кратки разстояния само сутрин и вечер (като мен) може и от това да е. аз на 318тдс го докарвам и до 15 разхода 

не се обиждай ама според мен гре6ка номер 1 е тва газово.по на4ало с газ разхода е по голям и не може да о4аква6 да гори 15 на газ и 20 на бензин.ако по на4ало си гори 20 на бенц една кола следователно 26 на газ според мен е нормално.ама тази кола не трябва да гори толкова.
BMW is the car...another cars are just traffic
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Човека говори за разхода на бензина, не е споменавал че иска да харчи по-малко на газ, просто 20 на сто за 520 е нечовешки разход. За да я вкараш в такъв разход , все в лютеницата требе да я държиш 

- eagletoti1
- Потребител
-
Добре бе хора вие хубаво се базикате,ама даите да свършиме работа.Некои има ли идея що гори толко много на газ тая кола.Да ли може да е от това,че уредбата е нова.После може да се базикаме колкото щете.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Според мен никой тук не може да ти помогне - така с това "гори много" нищо не ни казваш. Отиди пак на диагностика, но не при Дунев, а в някой от Бош сервизите. Ако можеш в този в Пловдив, най-добре. Ако не, и Софийските ще свършат работа... Не пише откъде си.. Само една добра диагностика може да каже къде е проблема... Успех!
- ВИКИ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2007г.автомат
Провери си маркуча от дебитомера към колекторите.Ако смуче въздух от някаде след дебитомера качва разхода. Моят маркуч беше се спукал заради плочката на гаста и клапата. На високите обороти се отваря а на ниските се затваря -цепнатината(става като клапа),докато не го свалих и го видях.
Разхода се качва и от запушени дюзи . Моите са запушени и разхода ми е 16-17 на бензин , на газ зимата ми е 16 лятото 13-14 без значение дали е градско или не , с климатик или без. зависи само от газта.
Разхода се качва и от запушени дюзи . Моите са запушени и разхода ми е 16-17 на бензин , на газ зимата ми е 16 лятото 13-14 без значение дали е градско или не , с климатик или без. зависи само от газта.
Само Бензин
BWM на ГАЗ не се кара 

Последна промяна Maniac на 22 Фев 2004, 0:01, променена общо 1 път
- eagletoti1
- Потребител
-
А някои може ли да каже да ли разваления дебитомер качва разхода на газ т.е. има ли въобще значение тоя дебитомер за газта.
12 мнения
• Страница 1 от 1