Габарит в мигача
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Габарит в мигача
Манчев73 написа:dokie написа:NikiNikolov написа:Мда колега Голов, най-безпроблемно ще е с фасунка с 2 светлини, може да пропуснеме релето си мисля, колко ще свети жицата за мигача. Пък и светлината ще е по силна от 21 вата, ама винаги има кьорави и най-добре да се прекъсне габарита в момента на действие на мигача. Мда.
А не е ли по-лесно да се вземе от контакт и така ще работи не само при пуснати габарити, но и при запален автомобил изобщо... както мисля е и по принцип стандартното... и то без релета - на теория примерно: двойна крушка с 5 (10) Вата слаба жичка за нашия ефект и 21 (или повече) жичка за самия мигач... ако гасне слабата и светва силната то разликата между двете ще бъде по-малка отколкото ако просто светва и по-силната - т.е. ефекта ще е по отчетлив при светещи едновременно и двете жички за включен мигач...
Друг е въпроса относно това дали няма да имаме проблеми с куките по този въпрос - реално на територията на РБ не трябва да светят мигачите постоянно... но пък се понапълва с УСА-версии точно с тази екстра...
Още нещо - интересно би било да се направят и задните да светят (след пръскане в червено разбира се)... но си мисля, че най-лесно ще стане ако просто човека произвеждащ така наречения "търнминатор" или нещо подобно беше - го попреправи (дори и да се оскъпи с 5-10лв) и вече да има и тази екстра - дори е по-лесно за монтаж и вероятно ще може да се вкл/изкл... сега ще се поровя
колега карам калифорнийка и крушката и на габарит и мигач е една с 2 жички вътре.....габарита си свети постоянно, когато включиш мигач не ти гасне габарит......просто си мига мигача.......куки не са ме спирали,а и да ме спрат ще ги чукам със TUF сертификата
Калифорнийка ,ма от Сливен

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2