525 tds ПРОБЛЕМ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 tds Aut. e34

525 tds ПРОБЛЕМ

Мнение от dakata36 » 24 Фев 2014, 8:17

Здравейте колеги искам да попитам да ли някои може дами помогне колата е 94 година и се скапа скоростаната кутия която е автоматик и си земах друга. Но също така реших да сменя двигатела. И сега немога да го запаля . Новия двигател има две разлики , турбото е тд04 а моито гарет и егр клапана на моя е монтиран на Смукателния кулектор а на новия е на тръбата каде отива кам смукателя . Също тк не се вклучва помпата в багажника и на самодиагностика ми мига 21 (throttle Position Potentiometer) предварително благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Re: 525 tds ПРОБЛЕМ

Мнение от Bavarishe » 25 Фев 2014, 1:13

грешката мисля е от потенциометъра педала на газта,а мотора най-вероятно е от е39 и има леки разлики по софта
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от dakata36 » 25 Фев 2014, 8:59

Моторът е от е34 92 година и как мога да го правя този проблем с потенциометъръ предварително благодаря също разполагам с carsoft 6.5 i ediabas но не съм си купил всички пеограми имам само за диагностика

Потребител
Аватар

Мнение от dakata36 » 26 Фев 2014, 21:00

здравейте също искам да спомена че колата е имала аларма която е правила проблеми с паленето но ми казаха че е изолирана но все още има една крушка къде мига незнам . Дали някои може да ми преведе тази грешка къде ми излиза на компютърът [b][i][u]sollte der motor laufen . jedoch ausgesprochen hart . überprüfen sie bitte zuleitungen und steckverbindungen zum spritbeginngeber.

der spritzbeginngeber befindet sich in der einspritzduse am 4 zylinder!

sollte jedoch der motor nicht mehr anspringen , dann vird der fehler durch einen anderen fehler verursacht!
uberprufen sie bitte andere angezeigte fehlermeldungen, insbesondere:
die dusennadel in der spritzbeginn duse auf sauberes spiel, das mengenstellwerk , den drehzahlgeber, den elektrischen absteller , das stellwerkpotentiometer und die kraftstof- versorgung ( tankinhalt , dichtheit der kraftstoffleitungen )
благодаря на всеки който помогне с съвет

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2014, 18:29

Провери си буксата на педала на газта да не е включена нещо , защо да ти излиза тази грешка. Ако не е включен педала май няма да запали . Ако има малко гориво в резервоара и не работи подкачващата помпа в него пак няма да запали ( много вероятно ) . Огледай за скъсан кабел по инсталацията до компа , евентуално при монтажа да се е случило нещо . И ти тая грешка откъде я изкопа с карсофта ли :nono: , той не ти върши работа само ДИС , ако ти е изкарало няква грешка най-вероятно е грешна .

Назад към E34