Проблем със Е34 М51D24 - вероятно електрически.
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E21
Проблем със Е34 М51D24 - вероятно електрически.
Здравейте колеги, замених си бензиновата с една такава дизелова от любимите.
Обаче миналия ден и свалях кутията за да и сменя съединителя и семеринга на коляновия вал "заден" и като качих кутията се получи следната аномалия.
Когато дам на контакт лампата за АБС святка и за част от секундата изгасва, изгасне ли светка лампата за подгрева на свещите и лампата за дюзите. Като загаснат и се появи зеленото кръгче - т.е готова за палене паля и при въртенето на стартера святка лампата за АБС-а, която загасва при напълното стартиране на двигателя. Също така при контакт лампата за акумулатора не свети, святка като описах за АБС-а или при загасяне на двигателя.
Отделно от това мисля че sе вдигнаха оборотите на двигателя
.
И вчера ми направил следната аномалия, въртя ключа да гасне, колата не гасне а си работи и при изваждане на ключа от патронника се пускат чистачките
Проверил съм всички бушони - под задната седалка, и в моторният отсек. Няма проблеми там.
Заряда е в рамките на 13.5 / 13.8
Релетата ги прегледах за нагорели крака и клеми но не видях такова нещо
Някакви идеи
Ако има колеги с нафтови машини да кажат при тях как е положението.
п.с Акумулатора е на година време и е читав.
п.с 2 Знам че няма връзка с кутията защото там има само два кабела на датчика за задна и няма никакви кабели около и по нея, обаче нещата се случиха след демонтаж/монтаж
Обаче миналия ден и свалях кутията за да и сменя съединителя и семеринга на коляновия вал "заден" и като качих кутията се получи следната аномалия.
Когато дам на контакт лампата за АБС святка и за част от секундата изгасва, изгасне ли светка лампата за подгрева на свещите и лампата за дюзите. Като загаснат и се появи зеленото кръгче - т.е готова за палене паля и при въртенето на стартера святка лампата за АБС-а, която загасва при напълното стартиране на двигателя. Също така при контакт лампата за акумулатора не свети, святка като описах за АБС-а или при загасяне на двигателя.
Отделно от това мисля че sе вдигнаха оборотите на двигателя

И вчера ми направил следната аномалия, въртя ключа да гасне, колата не гасне а си работи и при изваждане на ключа от патронника се пускат чистачките

Проверил съм всички бушони - под задната седалка, и в моторният отсек. Няма проблеми там.
Заряда е в рамките на 13.5 / 13.8
Релетата ги прегледах за нагорели крака и клеми но не видях такова нещо

Някакви идеи

п.с Акумулатора е на година време и е читав.

п.с 2 Знам че няма връзка с кутията защото там има само два кабела на датчика за задна и няма никакви кабели около и по нея, обаче нещата се случиха след демонтаж/монтаж
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Проблем със Е34 М51D24 - вероятно електрически.
АБС-а може да свети и от слаб акумулатор. Колко ампер-часа си сложил? Колата е 524 или 525, че от заглавието не става ясно?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
Опаа
M21D24 е мотора
Само това не съм проверил но ще видя и него, мога да го видя само външно че веднъж разглобявах един и нещо после свят ми се зави докато го сглобя.
Акумулатора си е чук. С него няма грижи, писал съм по горе.

Само това не съм проверил но ще видя и него, мога да го видя само външно че веднъж разглобявах един и нещо после свят ми се зави докато го сглобя.
Акумулатора си е чук. С него няма грижи, писал съм по горе.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Някоя маса според мен си развил или разхлабил. Провери отдолу какво се случва. Или някоя букса не е включена както трябва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
Днес нов филм с колата и леко почва да ме изнервя...
Връщам контакта а колата си работи, свети лампата на акумулатора в червено и чистачките работят
и няма гасене, трябва да я гася на скорост...
Друг проблем стартера не върти а само шалтера чувам. Свалям го и го пращам на ремонт. Проверка пълна и замяна на всичко което има съмнения. Два дни няма грижи и после пак.
Проверил съм всички маси по колата както и + кабели до стартера. Но няма проблеми там държи си 12.3волта силовия кабел при контакт.
Идеи ?
Връщам контакта а колата си работи, свети лампата на акумулатора в червено и чистачките работят

Друг проблем стартера не върти а само шалтера чувам. Свалям го и го пращам на ремонт. Проверка пълна и замяна на всичко което има съмнения. Два дни няма грижи и после пак.
Проверил съм всички маси по колата както и + кабели до стартера. Но няма проблеми там държи си 12.3волта силовия кабел при контакт.
Идеи ?
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Клеморед или шалтера на едно ауди го бран такъв
ТДС - Турбо Див Селянин
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
Шалтера е нов от 2-3 дни, акумулатора и той е нов от 2 дни.
8 мнения
• Страница 1 от 1