Защо я докарахме до тук?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Защо я докарахме до тук?

Мнение от predel » 15 Окт 2013, 16:17

exvitermini написа:Няма нищо вечно. Нещата се променят, хората също. След върха има падение. Отговора на въпроса "Защо?" е заради времето. С времето се променя всичко. Един ден ще дойде друго време...

"Буда" :P :)

Не искам да изпадам в многословие, но все пак ще напиша.... Винаги има нещо, което определя битието и съзнанието на човек... Преди, когато форума беше взривоопасна смес от нахалство към "ханс" и ентусиазъм, се намирахме във време, което изискваше да се плащат хиляди левове за големи двигатели и всеки се свиваше в рамките на "20-ка" двигател и мечтаеше за динамиката на 3 или 3,5 литров двигател. Никой не приказваше за друго освен за "натягане", "изпилване", конски сили, турбиниране и т.н..... Карахме си 1,6 - 2 литровките и на масата си говорехме за еее..... тияяяя огромни двигатели ... лелееее даже и М- пауър!!! Постепенно нещата се поизместиха към лицата, които карат колите (наточени и напилени, и не толкова), но хората се оказваха свестни и читави. Е, случваше се и да има някой незнайно как се оказал там... но после изчезваше и толкоз... "Колите ни събраха, но хората останаха..." Какво е значението, че някой кара Е30, друг Е38 или Е32...? Може да кара и Е60.... има ли значение? Според мен хората са важни, НО всеки може да има свое мнение.... няма как да се поставят в калъп хора, които вече са на по 25-50 години... всеки е личност. Предполагам, че подфорума се поразпада защото няма обединяващо звено. Преди такова звено беше Пенчев, но той отдавна не проявява интереса, който палеше другите, разбираемо е... изместване на преоритетите.. деца, съпруга, бизнес. Все неща, които са ангажиращи.
Вцялото си "излияние" съм ползвал идеи и мисли и на други хора, за което им се извинявам, но СПОРЕД МЕН ПОДФОРУМА ЩЕ ЖИВНЕ, КОГАТО СЕ НАМЕРИ СЛЕДВАЩИЯ ОБЕДИНИТЕЛЕН ЦЕНТЪР (ОБАЯТЕЛНИЯ ЧОВЕК, КОЙТО ДА КОНЦЕНТРИРА ЕНЕРГИЯТА И ДА Я ПРЕНАСОЧИ ЗА ДОБРО...)

Те това от мен.... :weed: :bang:

П.П. Е не само това.... Има и хора заради които аз вече не съм "ентусиазиран" член на форумното общество.... Особенно заради "знаещите" хора, които са си повярвали и смятат, че всичко се решава с ..... ами да кажем диагностика на двигателя.... ама ако трябва да затегнат гайка..... им трябва учебник... (аз съм такъв ;))
Последна промяна predel на 15 Окт 2013, 16:23, променена общо 1 път
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Окт 2013, 16:23

Митко Стоянов написа:
Колкото до Fat Boys Performance - на много хора не им е ясно какво е - това е една запазила се част от Е34 обществото, в която няма лицемерие, всеки е склонен да помага на другия БЕЗКОРИСТНО, всички жадуват за мига, в който ще се видят и прегърнат, на всички им се плаче, като се разделят след сбирка...все непознати за теб неща, Хаос-че

Така че за каквито и да ни мислят хората, ние сме чисти пред себе си и пред тези, с които сме близки, това е най-важното, за другото ми е през кура...

Радвам се за вас...
темата ти обаче е за подфорума и как и защо се е стигнало до тук
отговора се крие във вашите думи:
Митко Стоянов написа:за другото ми е през кура...

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:навсякъде е злоба завист и бедност. Оттам и всичко тука.

пък нека тея сълзи на раздяла да са непознати за мен, не искам и да са ми познати вашите ценности
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 15 Окт 2013, 16:54

Хаосче, остани си със здраве, пич, както ще си останеш в глобалната мрежа, физическия контакт го остави за мъжкарите :winky:

Майстор Цветко, проблемите не идват от това, че някой те преследва, а че много често говориш пълни глупости и хората (понякога и аз) ги вадят наяве, защото както много пъти съм казвал това подвежда хората и може да им струва пари, които ти няма да платиш...Разбирам те, че с "умните" си постове и употребата на думи, чието значение не знаеш, опитваш да привлечеш клиенти, които да избият инвестицията ти, но или го прави по нормален начин, или се образовай малко, защото мога да те зарина от примери за тоталната ти некомпетентност. Забрави си насрания гъз, когато 2 години не можеше да си накараш колата да пали, а сега стана големия майстор с мега умните теми. Пусни си филма "Усещане" и се успокой малко. В това се изразява моят проблем спрямо теб, а предполагам и на останалите, които те "преследват" .

Извинявам се за :OT: , но трябваше да отговоря на уважаемите колеги.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Окт 2013, 17:19

Митко Стоянов написа:Хаосче, остани си със здраве, пич, както ще си останеш в глобалната мрежа, физическия контакт го остави за мъжкарите :winky:

физическия контакт на мъжкарите го оставям на вас, аз физически със жени контактувам, мерси :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:
аре лека, че и без това темата е за кофата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 15 Окт 2013, 17:48

Хаос написа:аре лека, че и без това темата е за кофата

Hе е така ;) тъкмо започва да става интересно.
Последна промяна Beamerdriver на 15 Окт 2013, 17:50, променена общо 1 път
39470

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 15 Окт 2013, 17:49

Хаос написа:
Митко Стоянов написа:Хаосче, остани си със здраве, пич, както ще си останеш в глобалната мрежа, физическия контакт го остави за мъжкарите :winky:

физическия контакт на мъжкарите го оставям на вас, аз физически със жени контактувам, мерси :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:
аре лека, че и без това темата е за кофата
Като гледам нивото на хумора в теб, съм по-склонен да вярвам, че контактуваш физически само с ръката си. Предполагам си главен администратор в http://www.onanisti.bg/forum :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Извинявам се за тоталния :OT: , но искрено се надявам да ми простят уважаемите модератори и да не ми трият поста и темата.

Темата по принцип не е за лични нападки и това е последното нещо, което искам да се случи. Пуснал съм я с градивна цел, да изгладим евентуалните проблеми и да вдигнем нивото на подфорум Е34. Ако да извадим кирливите ризи на всички ще помогне - да продължаваме.

Знам, че разделът е технически, но едва ли има по-подходящо място от това за тази тема. Надявам се административният екип да ме разбере.

Благодаря предварително :bchug:

Колегата под мен (Хаос-чо с големите...дискове) му пожелавам да е жив и здрав, другото всички го знаем :winky:
Последна промяна Митко Стоянов на 15 Окт 2013, 18:45, променена общо 2 пъти
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 15 Окт 2013, 18:21

Тази тема май само вие си знаете за какво е :dunno:
Аз, като страничен наблюдател, без да знам за какво става въпрос, и без да заемам ничия страна, ми прави впечатление, че много често техническите спорове прерастват в лични нападки и тънки обиди, което не мисля, че е уместно. Ако всеки уважаваше чуждото мнение, аргументира своето и си спести личните нападки, нещата щяха да изглеждат по друг начин.

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Окт 2013, 18:34

Beamerdriver написа:
Хаос написа:аре лека, че и без това темата е за кофата

Hе е така ;) тъкмо започва да става интересно.

:OT:

изръси още някоя крилата фраза, може и да я съживиш...

@Митко Стоянов
сполай ти и на теб друже, пожелавам ти повечко жени да ти пускат, че гледам нещо си напрегнат от толкова мъжкарски контакти, повече коне под капака, че гледам колата ти не ти доставя нужното удоволствие, щом си дошъл тук да избиваш комплексите

а, да, щях да забравя, малки са ти ... не, нямаше да кажа умствените възможности, а ... спирачните дискове! (все пак сме автомобилен форум) :mhihi: :winky: :mhihi: :winky: :mhihi:
:OT:
ето ти малко от модерните за тукашните географски ширини емотиконки, според мен те придават особена тежест на текста около тях, защото правят от всяка чукча с беден речников запас един Толстой, или поне Тургенев

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Окт 2013, 18:47

ACCELERATOR написа:Тази тема май само вие си знаете за какво е :dunno:
Аз, като страничен наблюдател, без да знам за какво става въпрос, и без да заемам ничия страна, ми прави впечатление, че много често техническите спорове прерастват в лични нападки и тънки обиди, което не мисля, че е уместно. Ако всеки уважаваше чуждото мнение, аргументира своето и си спести личните нападки, нещата щяха да изглеждат по друг начин.

Самата истина. Аз затова напоследък спирам да пиша (а и да чета) в теми, в които цари подобен дух. За мен това е в разрез с идеята на форума, и е губене на време и докарване на нерви. Разбирам, че всеки има характер и маниери на поведение, ама на някои хора просто не са подходящи, за да са част от подобно електронно общество. Та смея да твърдя, че точно заради това нещата не вървят добре в "е34". Никакво значение няма модела дали замира или не, и колко останали каращи е34 има.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 15 Окт 2013, 18:48

Темата е крачка в правилната посока, защото решението на един проблем започва с точно такъв тип въпроси - До къде я докарахме? Защо я докарахме? Как могат да се оправят нещата? Очевидно е, че напрежението е огромно. И двете страни трябва да преглътнат егото си, да отстъпят крачка назад, и да приемат чуждото мнение без да се засягат и обиждат. Нали това беше идеята - да си кажете какво ви мъчи, и всяка от страните да положи усилия да се подобри атмосферата във форума? :bchug: :driving:

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Окт 2013, 19:03

Да де, ама като си каже човек защо и какво смята и веднага бива нападнат на личностна, сексуална, верска, национална, етническа итн основа. Затова ми прилича на просто поредната тема да се подърляме, да си попремерим фенерите и темата да бъде заключена.
До следващия път.
Просто прочети какво пише в първите постове и ще ти стане ясно.

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 15 Окт 2013, 19:13

Това, че на теб ти прилича на поредната не означава че е така. Но пък в замяна на това обвиненията и нападките дойдоха от твои постове...Явно толко ти е желанието да направиш това място по-качествено...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 15 Окт 2013, 19:17

Хаос написа:Да де, ама като си каже човек защо и какво смята и веднага бива нападнат на личностна, сексуална, верска, национална, етническа итн основа. Затова ми прилича на просто поредната тема да се подърляме, да си попремерим фенерите и темата да бъде заключена.
До следващия път.
Просто прочети какво пише в първите постове и ще ти стане ясно.

Четох. Ще се самоцитирам:
Ако всеки уважаваше чуждото мнение, аргументира своето и си спести личните нападки, нещата щяха да изглеждат по друг начин

За мен това е проблема. Нормално е да възникват спорове по технически въпроси, освен това не всеки може да е компетентен по всичко. Важното е, че се опитва да помогне, различните мнения пораждат дискусия, и накрая причината за проблема излиза наяве. Няма нужда от лични квалификации - кой бил тъп, надут, прост, некомпетентен, гей и т.н. Нападките идват и от двете страни, пренасят се от тема в тема, форума се осира и ето ни в това положение. Няма значение кой е започнал пръв, важното е да се спре това.

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 15 Окт 2013, 19:25

ACCELERATOR написа:За мен това е проблема. Нормално е да възникват спорове по технически въпроси, освен това не всеки може да е компетентен по всичко. Важното е, че се опитва да помогне, различните мнения пораждат дискусия, и накрая причината за проблема излиза наяве. Няма нужда от лични квалификации - кой бил тъп, надут, прост, некомпетентен, гей и т.н. Нападките идват и от двете страни, пренасят се от тема в тема, форума се осира и ето ни в това положение. Няма значение кой е започнал пръв, важното е да се спре това.
Може би грешката ми е, че се поддадох на провокацията на Хаос и му отговорих, а не останах да чакам сеир като тези, които четат и може би се забавляват тайно. Както и да е...ако има начин да направим това място по-приятно - да го направим, ако не - Старшината да удря катанеца преди да са си сложили пуканките в микровълновата.
Изображение

Предишна

Назад към E34