не ми се отваря задната врата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

не ми се отваря задната врата

Мнение от nikinenov » 18 Сеп 2006, 10:55

здравейте,
бях си оставил колата за две седмици на паркинг като я бях заключил от ключа (не от алармата) и сега като я отключих не ми се отваря задната врата. не мога дори с ръка да дръпна палеца. Абсолютно е заяла и неще.
вчера махнах кората (много трудно като е затворена вратата) но тъй като ламарината на вратата закрива точно механизма нищо не можах да направя освен да бъркам на сляпо и нищо не стана.
Може ли да ми дадете някаква идея как да махна тази ламарина (ако изобщо може) и изобщо как да си отворя вратата.
Благодаря
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

Потребител
Аватар

закл

Мнение от pess » 18 Сеп 2006, 14:45

имах са6тиа проблем с едната врата сега е и с другата ама ходих на маистор зацепва ма6инката на централното при двоиното заклчване и триабва да се смени но не знам как тоно става номера 6тото не биах там като ми го оправиха излезе ми 17лв с нова ма6инка но не оригинална наскоро си купих оригинални и сте си я сменя дано сам помогнал с нещо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 18 Сеп 2006, 15:24

Ако си махнал кората на вратата тябва да видиш машинката,която се намира някъде около механизма за заключване а иначе механизма от машинката към палеца се вижда под рамката на прозореца.Погледни машинката и буксата която влиза в нея пробвай да издърпаш рамото което е м/у палеца и машинката на ръка

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 18 Сеп 2006, 17:53

здравей колега преди 4 години го имах същия проблем.Вслучая ти вече си направил по-трудното ;) следва само да напипаш машинката с ръка и да предвижиш ръката си нагоре(номера е да напипаш буталцето на машинката -бяло на цвят с квадратен профил)края на буталцето е надяната метална шина.Пробвай да ги отделиш,като дърпаш буталцето надолу а шината нагоре.....ако и това не стане,заначе здраво ти е блокирала машинката,такаче не става нищо от нея.Следва втори начин-вземаш един лист ножовка и срязваш буталцето на машинката(докато си търсиш машинка ще заключаш и откючаш вратата ръчно) успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 18 Сеп 2006, 19:12

ако си от софия мога да ти помогна с ма6инка... но както каза колегат по горе виж дали 6те успее6 с ръка да я разблокира6... но преди това ви6 дали стига ток до нея данеби не6то да е станало по трасето.. въпреки 4е е малко вероятно,но ни6то не се знае... еми това е... но маи4е нова ма6инка е ре6ението на проблема..
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikinenov » 19 Сеп 2006, 11:38

здравейте
благодаря на всички за отговорите,
наистина страшно трудно беше да махна кората при затворена врата, като я махнах виждам машинката,
опитах се да бутам буталцето нагоре надолу но може да се мръдне само 3-4мм в едната посока и това явно не е достатъчно за да се отвори вратата най вероятно здраво е блокирала.
Как точно мога да видя механизма под рамката на прозореца - сигурно трябва да махна и металната лайсна?
Ще пробвам и това с ножовката макар че като гледам какво е положението едва ли ще помогне. Много ще се радвам ако мога поне с ръка да заключвам и отключвам.
лошото е че не съм в БГ и кой знае кога ще се прибера та трябва да действам сам
ще пиша как се развиват нещата
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 19 Сеп 2006, 11:58

ок. успех :!:
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikinenov » 22 Сеп 2006, 10:57

Здравейте отново,
отворих я тъпата врата, оказа се че не е нужно да режа нищо. Просто от вътрешната страна на машинката за централното има два болта които са за ключ 6мм, малко трудно се виждат и достигат.
Просто те се отвинтват, машинката се освобождава бута се нагоре и врата се отваря без проблеми.
Сега само ще видя дали мога да почистя старата машинка за да работи или направо нова

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 23 Сеп 2006, 21:58

по принцип по думите разбирам,че проблемен ти е втория мотор(долния)който изпълнява ролята на резе.Самите мотори лесно излизат,най-честият проблем е, от влагата се появява ръжда.почисти го с водна шкурка от вън и от вътре(лесно се отваря )Ако обаче имаш моят проблем а именно вторият мотор да е толкова корозирал,че се е разпаднал,изолираш го(имам впредвид кабелите му) и пак го поставяш на мястото му(като уплатнител)пакще ти работи машинката но без резе. друг вариант но по-скъп купуваш друга машинка. ти решаваш кой вариянт. ;) успех :yes:

Назад към E34