Губи антифриз

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Губи антифриз

Мнение от Vasko » 21 Юли 2013, 17:57

Колеги, от седмица на старата ми е34-ка взе да губи антифриз. Не знам какво се случва ама от един месец насам все ми е тръгнало на такива истории. Първо е39-ката губеше антифриз -оказа се един пластмасов тройник на термостата през който течеше. Смених водна помпа, термостат и всичко заспа. Сега на е34-ката пък ситуацията е следната . Когато се пусне климатика тогава започва някъде отдолу под двигателя да тече някаква вадичка от антифриз.Теча е в областта на ремъците което ме навежда на мисълта за водна помпа. Последната е сменяна преди две години ,когато автомобила беше на 440 000 км. В момента е на 535 000 км. Интересното е , че в момента ,в който спреш климатика и компресора спре да работи , теча спира и няма никакъв теч никъде. На магистралата е натискаш , ако е водна помпа нали трябва да издуе и да прегрее автомобила. Нищо подобно не се случва, само като пуснеш климата . Днеска специално това го тествах за да видя, защото си мислех ,че е водна помпа ,но явно проблема е другаде. После го карах автомобила без да пускам климатика и нямаше теч нито нищо , но в момента в който пуснеш климатика и компресора включи и тръгва една вадичка от антифриз под автомобила. Не е конденза, който капе обикновенно от климата ,когато автомобила е спрял ,защото това си е направо вадичка ... Някакви идеи ?
Автомобила е с М50 мотора. Забравих да спомена, защото си го карах доста години вече 7 и мислех ,че всички го знаете, ама за тези който не ме познават мен и автомобила.....
Последна промяна Vasko на 21 Юли 2013, 19:32, променена общо 1 път
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Губи антифриз

Мнение от saleen » 21 Юли 2013, 19:27

С кой мотор е тая кола? М20, М50...М30 :mhihi: И сигурен ли си, че наистина теча е от антифриз, пада ли му видимо нивото? Гледане му е майката общо взето...
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 21 Юли 2013, 19:41

saleen написа:С кой мотор е тая кола? М20, М50...М30 :mhihi: И сигурен ли си, че наистина теча е от антифриз, пада ли му видимо нивото? Гледане му е майката общо взето...

ДА, губи антифриз. Пуснах климатика и докато чаках 10 минути на място отдолу се образува локвичка . После като изстина автомобила и искаше доливане половин литър. После го тествах пак без да пускам климатик.. Автомобила работи на място повече от 20 минути при околна температура +30 градуса. Стрелката не мръдна от средата , само за момент включи първа степен на перката и после веднага изключи.Сега няма да изпадам в подробности относно дали е обезвъздушен автомобила, но смятам ,че след като го карам повече от 7 години и съм навъртял малко повече от 300 000 км си го знам много добре.По принцип ако трябва да бъда честен аз съм супер доволен от този автомобил и за толкова години откакто го карам сигурно проблемите, които съм имал с него се броят на пръстите на едната ми ръка .Факт е, всеки може да провери колко теми за ПРОБЛЕМИ И РЕМОНТИ съм пуснал в раздела е34.... Е, НЕ МОГА ДА КАЖА СЪЩОТО ЗА Е39-КАТА -ДИЗЕЛА , макар, че е имам едва от месец.То не бяха водни помпи, то не бяха датчици , термостати ... За първи път карам дизелово БМВ за 11 години и май ще ми е за последен . То не бяха обяснения колко малко харчел дизела, как ще караш и ще си пееш.Дрън, дрън ! За сега аз не мога да го сваля под 8 ЛИТРА нафта, а да не говоря ,че онзи ден по борд градско ми даде 11.2 литра !!!Освен това на място е по-шумен от бензиновият ,а и като го настъпиш рязко отзад пропушва все едно е издухан ..Е, как да си купя пак дизел ? Май ще скачам директно на Е60 и пак ГИ И СИ СВИРКАМ ,но никога повече ДИЗЕЛ !!!
А иначе е34-ката от месец вече съм е дал на баща ми да я кара, а той преди това караше е30-ка, която аз карах в далечната 2003 година . Аз сега си джиткам с е39-ката и тук от онзи ден баща ми се оплака ,че под автомобила е34-ката ставало локва като спре .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 21 Юли 2013, 20:35

Малко теория ми идва, като пуснеш климатика и компресора да натоварва пистовия ремък от там водната помпа от там луфта и се увеличава и протича повече , както каза колегата гледай я и ще я хванеш . А е39 кой мотор е ? И нещо не му е в ред щото съм карал 2.5д и на 6 съм го свалял с нормално каране извън града а градско само зимата в най големия студ 11-12
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Юли 2013, 21:21

Колата е ТДС.

Карах на мой приятел за около 1 седмица Е39 525ТД / не ТДС /, ами харчеше си по 12/100 в София а неговата беше много запазена.

Синеок, не се плаши, то тия кочини имат около 1 месец да си покажат дефектиралите части, така че оттук нататък само ще караш.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Юли 2013, 21:41

Аз бих проверил и вътре някъде да не тече при радиаторчето на парното.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Юли 2013, 8:31

Колега, водната ти помпа е почти на 100 000км и със сигурност е за смяна- преди няколко дни разисквахме проблема. ;) Докато я сменяш ще разбереш от къде е теча- да кажем салника на помпата. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Юли 2013, 9:28

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ter_hoses/

Номер 6 от схемата опипай рано сутринта .

Казанчето на радиатора долу , огледай сутрин дали е влажно.

Отвори си и изпарителя на газта и прегледай и там за цепка.

И най последното гарнитура глава :)огледай маслото да не е каша.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 22 Юли 2013, 21:07

Щом чак локвичка прави дет се вика за една анкета време може да се направи една инспекция и да се хване теча :mhihi: Щом "пика" навън, няма да е глава (гарнитура) поне засега, но ако не се отстрани проблема, кой знае...
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 24 Юли 2013, 8:50

при въздушният филтър има датчик с две маркучета та може едното да е леко цепнато и като надуе от климатика да тече лошото е че другият им край се намира под колекторите и играчката е голяма нотози вариянт е възможен особенно ако неса сменяни никога
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 24 Юли 2013, 13:54

Не съм изчел цялата тема, но да попитам, надува ли тая кола? Когато се пусне климатика, конденза изтича отдолу покрай скоростната кутия и е чиста вода, а антифриза е специфичен и на цвят и на мирис па и на вкус ;). Какво тече все пак? Има и възможност ако надува да "тече" на някоя връзка (радиатор, маркуч и т.н.) Работи ли коректно 2-ра степен на електрическата перка, да не прегрява с климатик?? Аз имах подобно приключение преди години....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Назад към E34