Съвет за автомобил - БМВ 520i
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Съвет за автомобил - БМВ 520i
Да кажем че познавам въпросната е34 и цялостното и състояние така че 15 компресия е малко в сфеерата на научната фантастика.
Ваносовия мотор бешепо спомен с 11:1 степен на сгъстяване , а без ваноса 10.5 . което умножено по 1,4 всеки може да сметне. Другото е вече сваляни глави , престъргване .намалени горивни камери , гъсти маслаи т.н...
Както и да е , при тази компресия механично мотора е ок .Сега по Ел часта може да не е ок, отделно съединител проблем..те се събират...
Ваносовия мотор бешепо спомен с 11:1 степен на сгъстяване , а без ваноса 10.5 . което умножено по 1,4 всеки може да сметне. Другото е вече сваляни глави , престъргване .намалени горивни камери , гъсти маслаи т.н...
Както и да е , при тази компресия механично мотора е ок .Сега по Ел часта може да не е ок, отделно съединител проблем..те се събират...

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Re: Съвет за автомобил - БМВ 520i
zvetiko написа:Рекорда ми е 16 бара на Е34-ка, която е била собственост на китайското посолство. По принцип имам два манометъра- ако се появи аномалия да може да се изключи грешка на уреда. При колегата имаше лека криза на четвърти цилиндър, където резбата на свеща беше ръждясала, накрайника на манометъра не можеше да се притегне добре и показваше с 2.5 бара надолу, но с ВД40 проблема се реши. Бобината наистина не работеше както трябва, потвърди се и при диагностиката с GT1 DIS като записана грешка, масметъра е ясно, че трябва да се смени.
Аз не смятам,че прекомерната компресия е плюс за това мотора да е здрав и да работи както трябва......Все пак бензинът има октаново число.....,което е свойството на горивото да не се замозапалва..,което при свръх налягане се случва......По скоро за мен такава компресия,идва да рече за упълнение с масло....
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3