Докато загрее играят оборотите-съвети Решен!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d exclusive edition
Мечтае да кара: М6 power Grand coupe

Докато загрее играят оборотите-съвети Решен!!

Мнение от yavor1313 » 14 Апр 2013, 19:52

Привет на всички колеги,от една седмица имам следния проблем на комбито,след като му повиших малко оборотите от дросела,че бяха доста ниски,започна по време на движение докато загрее като изключа от скорост има едно колебание на оборотите около 4-5сек тоест играят след което заспиват това трае докато загрее мотора след което всичко се нормализира,търсех в търсачката подобен проблем ,но уви нищичко ,колебая се дали може да е от моторчето на празния ход Вие какво ще ме посъветвате колеги и преди сутрин като тръгвах за работа имаше същото нещо ,но сега след като повиших оборотите си се менят докато загрее мотора иначе като я запаля независимо по кое време е и независимо дали е студена или загряла оборотите спят ,прави го само в движение.
Четох за това моторче как се ремонтирало хубаво това го разбрах ,но има един мъничък проблем и той е как се демонтира ,какви неща се демонтират за да може да се стигне до него,ако може някой тук колега да ми обясни как може това моторче да се стигне до него и да се демонтира.Да не забравя мотора на комбито е 2-ка 24v 150-к.с. M50 мотор.
Благодаря и Поздрави Явката :yes:
Последна промяна yavor1313 на 20 Апр 2013, 16:16, променена общо 1 път
Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Докато загрее играят оборотите-съвети

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Апр 2013, 21:41

Как си вдигна оборотите не разбрах???

Стъпковия мотор е отдолу под колектора...някои го вадят без да го свалят ., вероятно маркуча му е нацепен както става в90% от случаите. Имам дросел и м50б20 ванос стъпков мотор ако искаш да пробваш.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар
Кара: е30 2.3 вече и е34 комби с м50б20

Мнение от Kiril Mitkov » 14 Апр 2013, 22:22

Не е трябвало мда пипаш,кво като са ниски.Моите са 600 тихите ,шестака и на 300 ще си работи. Но все пак може да направиш следното:
-първо върни предишното положение на дросела;
-свали дросела и го почисти с корселин ,там кадето ляга гросела пр пусната гас се образуват нагари и непозволяват пълното му затваряни ,и се получава този неприятен ефект с клатене на обороти;

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Докато загрее играят оборотите-съвети Решен!!!

Мнение от yavor1313 » 14 Апр 2013, 23:25

Kiril Mitkov написа:Не е трябвало мда пипаш,кво като са ниски.Моите са 600 тихите ,шестака и на 300 ще си работи. Но все пак може да направиш следното:
-свали дросела и го почисти с корселин ,там кадето ляга гросела пр пусната гас се образуват нагари и непозволяват пълното му затваряни ,и се получава този неприятен ефект с клатене на обороти;

Е аз ако знаех нямаше въобще да се занимавам да и вдигна оборотите от дроселната клапа ама какво да се прави човек се учи от грешките си цял живот.

Виж за това не се бях сетил да го сваля и да го почистя сега искам да попитам при нормална работа на мотора тоест при покои дроселните клапи трябва да са напълно затворени така ли да разбирам колега,аз мога ли като го демонтирам и да му върна предишното състояние или трябва да е на автомобила и втулката да я върна в предишното и състояние.това е че го прави само докато загрее и при движение иначе след това се нормализира всичко ако действително е от дроселната клапа това няма ли да го прави постоянно да мени оборотите,затова ме навежда на мисълта че е от пустото моторче на празния ход,иначе аз лесно ще го демонтирам този дросел и ще го почистя с коресилин,но ми се струва че и моторчето ми прави някаква лоша шега странно,дайте съвети какво да правя това стъпково моторче преди няколко дни се помъчих да го демонтирам да го почистя,тъй като съм напълно убеден че и вътре в него е като филм на ужасите,а и като се сетя миналия собственик как се е грижил за този автомобил ,просто нямам думи.
Значи дросела ще го почистя както колегата ме посъветва ,а относно това моторче какви са симптомите ако не работи може ли и то да е***ва нещата по някакъв начин ,и ако може колегите тук да ме насочат как може по лесно да се демонтира това моторче и дали клапите на дросела трябва да са напълно затворени при нормална работа на мотора
Благодаря и поздрави Явката :yes: :yes: :yes:
Последна промяна yavor1313 на 20 Апр 2013, 16:16, променена общо 1 път
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Апр 2013, 8:29

yavor1313 написа:
Kiril Mitkov написа:Не е трябвало мда пипаш,кво като са ниски.Моите са 600 тихите ,шестака и на 300 ще си работи. Но все пак може да направиш следното:

Е аз ако знаех нямаше въобще да се занимавам да и вдигна оборотите от дроселната клапа ама какво да се прави човек се учи от грешките си цял живот.

Виж за това не се бях сетил да го сваля и да го почистя сега искам да попитам при нормална работа на мотора тоест при покои дроселните клапи трябва да са напълно затворени така ли да разбирам колега,аз мога ли като го демонтирам и да му върна предишното състояние или трябва да е на автомобила и втулката да я върна в предишното и състояние.това е че го прави само докато загрее и при движение иначе след това се нормализира всичко ако действително е от дроселната клапа това няма ли да го прави постоянно да мени оборотите,затова ме навежда на мисълта че е от пустото моторче на празния ход,иначе аз лесно ще го демонтирам този дросел и ще го почистя с коресилин,но ми се струва че и моторчето ми прави някаква лоша шега странно,дайте съвети какво да правя това стъпково моторче преди няколко дни се помъчих да го демонтирам да го почистя,тъй като съм напълно убеден че и вътре в него е като филм на ужасите,а и като се сетя миналия собственик как се е грижил за този автомобил ,просто нямам думи.
Значи дросела ще го почистя както колегата ме посъветва ,а относно това моторче какви са симптомите ако не работи може ли и то да е***ва нещата по някакъв начин ,и ако може колегите тук да ме насочат как може по лесно да се демонтира това моторче и дали клапите на дросела трябва да са напълно затворени при нормална работа на мотора
Благодаря и поздрави Явката :yes: :yes: :yes:

Дроселовата клапа на празни обороти трябва да е затворена плътно, но без да затяга- това се регулира с винтчето, а не оборотите.
Стъпковото моторче се вади спокойно без да се сваля колектора, но не виждам как да опиша процедурата- въпрос на усет и опит. Имай в предвид, че после ще трябва и да го сложиш на мястото му и то така, че да не смуче въздух от някъде. ;)
Проблема с оборотите може да се дължи на стъпковото моторче, може и на доста други неща.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е30 М3

Мнение от ivo_cool » 15 Апр 2013, 15:32

Здравейте колеги
Зада не отварям нова тема реших да попитам тук, та значи моя проблем е следния. Колата е BMW E 30 M20 B23 и като запаля двигателя първоначално държи 1300 оборота за около минута и след това ги вдига на 1500-1700
та въпросът ми е възможно ли е това да се дължи на не работещ температурен датчик и как може да се разбере дали работи или не този датчик :help:
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Апр 2013, 9:09

ivo_cool написа:Здравейте колеги
Зада не отварям нова тема реших да попитам тук, та значи моя проблем е следния. Колата е BMW E 30 M20 B23 и като запаля двигателя първоначално държи 1300 оборота за около минута и след това ги вдига на 1500-1700
та въпросът ми е възможно ли е това да се дължи на не работещ температурен датчик и как може да се разбере дали работи или не този датчик :help:

При 20 градуса съпротивлението му трябва да е около 2.5 КОм.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Докато загрее играят оборотите-съвети Решен!!!

Мнение от yavor1313 » 20 Апр 2013, 16:16

Колеги искам да споделя с всички вас че въпроса с оборотите е решем оказа се скъсан маркуч на стъпковото моторче,благодаря на zvetiko за съвета,благодаря и на колегата който ме насочи да върна клапата на дросела на предишното и място,всичко почистено и сглобено благодаря на всички тук които ми оказаха съдействие с полезните съвети и ме насочваха,всичко заспа мотора мрънка.Благодаря Ви
Много Поздрави на Всички от Явката :yes: :yes: :yes: :yes:
СТАРАТАИзображение

Назад към E34