Стабилизиращи щанги Е34 М5
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Стабилизиращи щанги Е34 М5
MaxMeyer написа:Ще се намеся малко и ще коригирам колегата Зъбчо...
Мерси за корекцията. Като цяло при мен кутията е автоматична и никога не съм се заглеждал самата щанга дали е еднаква с тази на автомобил с ръчни скорости да кажем. Просто мерих с шублера и установих, че е 25мм. Хубаво е да се знаят тези неща.

@Жико: Ако се съберем повече хора за масова поръчка, може би ще намалиш цената на щангата? За това и предложих това нещо. Все пак едно е да направиш 1-2 щанги, а друго е 10-15 нали?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Стига с тая щанга вече , 15 щанги няма да поръчате а занимавката не е малко за да е като хората. Иначе два фланеца си режете , 4 планки , избомвате фланците да повдигнат .
реглаж си намирате , тръба , заварки , шприц боя и......10 лева
реглаж си намирате , тръба , заварки , шприц боя и......10 лева

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Аз отпред съм с 23мм понеже още не съм монтирал 25 милиметровата,чакам да се стопли малко
Отзад миналата година махнах 15-та и сложих 18 милиметра.Разлика усетих но не голяма.Колата стана една идея по стегната отзад в завои...Като сложа и предната предполагам ще се усети както си му е реда.
Когато махнах стоковите пружини и сложих 35/20 RD(те са твърдички) тогава имаше голяма разлика в поведението на колата...Амортисьорите са обикновенно газово монро отпред и стокови читави отзад(мисля че са маслени заводските
)

Когато махнах стоковите пружини и сложих 35/20 RD(те са твърдички) тогава имаше голяма разлика в поведението на колата...Амортисьорите са обикновенно газово монро отпред и стокови читави отзад(мисля че са маслени заводските

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:Аз отпред съм с 23мм понеже още не съм монтирал 25 милиметровата,чакам да се стопли малкоОтзад миналата година махнах 15-та и сложих 18 милиметра.Разлика усетих но не голяма.Колата стана една идея по стегната отзад в завои...Като сложа и предната предполагам ще се усети както си му е реда.
Когато махнах стоковите пружини и сложих 35/20 RD(те са твърдички) тогава имаше голяма разлика в поведението на колата...Амортисьорите са обикновенно газово монро отпред и стокови читави отзад(мисля че са маслени заводските)
Можеш да си вземеш тампони за предната щанга за М5. Нови от БМВ са 42лв или нещо подобно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?
Ja, както и вероятно са по-издръжливи на натоварвания. Като цяло ще изкарат повече време според мен. Аз моите трябва да ги сменя и все забравям. Скоро мисля да ги поръчам.
Zubcho написа:MaxMeyer написа:Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?
Ja, както и вероятно са по-издръжливи на натоварвания. Като цяло ще изкарат повече време според мен. Аз моите трябва да ги сменя и все забравям. Скоро мисля да ги поръчам.
Колеги, когато щангата е 25 мм, тампоните са едни и същи, няма значение дали за TDS или М5, каталожния номер е един и същ.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Ако има поръчка и цената е поносима, май бих взел комплект предна и задна. Ако за т'ва иде реч.
Някой ако кара с такива и сток окачване, бих искал да пробвам как е първо.

Някой ако кара с такива и сток окачване, бих искал да пробвам как е първо.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Peicho написа:Zubcho написа:MaxMeyer написа:Е то е ясно че ще се сложат нови тампони както и отзад.Или ти имаш в предвид че тези за М5 са по-твърди ?
Колеги, когато щангата е 25 мм, тампоните са едни и същи, няма значение дали за TDS или М5, каталожния номер е един и същ.
Не е вярно

А за другите с 25мм е Part number: 31 35 1 140 193

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Моята днес я мерих оказа се 23мм дали ще има голяма разлика ако сложa 25? С червени аморт боге съм и червени кони пружини мноого къси ако е от значение.

E34, E38
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
justboy написа:Моята днес я мерих оказа се 23мм дали ще има голяма разлика ако сложa 25? С червени аморт боге съм и червени кони пружини мноого къси ако е от значение.
Ще има осезаема разлика.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Аз съм с М50Б25 с автоматична кутия имам посочените тампони и щангата е с двете чупки по средата но диаметъра и е 23мм ..Да не би само на комбитата да е по-дебела ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
BABHOMED написа:Аз съм с М50Б25 с автоматична кутия имам посочените тампони и щангата е с двете чупки по средата но диаметъра и е 23мм ..Да не би само на комбитата да е по-дебела ?
Да, точно само комбитата са с по-дебела предна щанга.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Имам една 25мм щанга - ако някой иска... За протокола: 540 също може да е с 25 отпред и 18 отзад.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2