Предстояща ревизия на спирачки....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Предстояща ревизия на спирачки....

Мнение от ivan. » 30 Ное 2012, 8:59

Случаят е следният....колата не е карана от две седмици.
При първото потегляне педала на спирачките е твърд(повече от нормалното),след няколко натискания пропада до долу и трябва да се напомпи ,за да спре.
След 2-3 такива леки спирания всичко си идва на мястото ,без следи от какъвто и да е проблем т.е.педала си е нормален и си спира както преди.В момента проблем е нямало ,но след като се появил веднъж (и то на най-важният възел в една кола)си е достатъчен повод за притеснение .
За сега мисля да сменя:
- маркучите;
-да отворя почистя апратите;
-спирачната течност;
Нямам никаква идея за спирачната помпа-има ли ремонтни комплекти за нея,сменят ли се гумички там или се взима цяла
помпа(ако се стигне до там,че проблема да е в нея) :roll: :?:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Предстояща ревизия на спирачки....

Мнение от alchohol » 30 Ное 2012, 9:15

Огледай апаратите и маркучетата да няма теч. Първо пробвай със смяна на спирачната течност и хубаво обезвъздушаване. Ако това не реши проблема, вече се насочваш към апарати и помпа евентуално.

Успех :bchug:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Ное 2012, 9:47

alchohol написа:Огледай апаратите и маркучетата да няма теч. Първо пробвай със смяна на спирачната течност и хубаво обезвъздушаване.
Успех :bchug:

И аз бих направил това. :yes: Ванка, пусни двигателя, спри го и извади от балона на сервото маркуча за вакум. Трябва да има вакум и да изсъска, в противен случай ти е пробита мембраната на сервото. Качествената подмяна на спирачна течност и обезвъздушаване се прави с вакум помпа, ако някой има около теб ще е добре- изкарваш на 100% цялата стара спирачна течност, обезвъздушаваш бързо, качествено и безпроблемно.

Аватар

Мнение от ivan. » 30 Ное 2012, 10:06

Сервото, ако е пробито педала ще е твърд винаги,поне аз така си мисля :roll:
Спирачната течност и маркучите ще се сменят,това е ясно....повече ме интересува дали е възможно да е от помпата и има ли ремонтни комплекти за нея :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 30 Ное 2012, 11:30

Мисля, че има ремонтни комплекти :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Ное 2012, 13:45

ivan. написа:Сервото, ако е пробито педала ще е твърд винаги,поне аз така си мисля :roll:
Спирачната течност и маркучите ще се сменят,това е ясно....повече ме интересува дали е възможно да е от помпата и има ли ремонтни комплекти за нея :roll:

По принцип е така, но знае ли се- все пак го имаш елемента на втвърдяване.
За ремонтен комплект- може би е най-добре от официален дилър, че не знаеш на какво може да попаднеш. Не знам дали най-добрият вариант не е помпа и серво комплект втора ръка и просто подменяш- по принцип дефектират много рядко и вероятноста да попаднеш на читаво е доста голяма.

Потребител
Аватар

Мнение от Naftalino » 30 Ное 2012, 17:11

Ако си в UK...или поне с такова впечатление съм останал, и се наложи да търсиш компоненти, виж тук:

http://www.brakeparts.co.uk/
Brakes International, пробвани са и са много коректни.

http://www.brakepartssuperstore.org.uk/
тея не съм ги пробвал още... :)

Аватар

Мнение от ivan. » 01 Дек 2012, 23:17

Потъването на педала-ниско ниво на спирачната течност(незнам как ''каруцара'',който кара колата в момента не е видял чека ).Сменена е течноста и всичко е наред....твърдият педал не се е появявал повече-предполагам е зацапано сервото(ще се провери като стигна до колата).
Благодаря за линковете и съветите,темата за моя случай свърши :yes:
Някой ако има нещо сходно,като проблем може да я доразвива ....
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2012, 9:11

Тези дни само повреди дължащи се на високотехнологични причини- неработещи спирачки поради липса на спирачна течност, непалещ и на топло и на студено дизел поради липса на гориво... :mhihi:

Аватар

Мнение от ivan. » 02 Дек 2012, 10:07

zvetiko написа:Тези дни само повреди дължащи се на високотехнологични причини- неработещи спирачки поради липса на спирачна течност, непалещ и на топло и на студено дизел поради липса на гориво... :mhihi:

:OT: за теб смешно за мен не е,сега да май требва да се обяснявам защо я има тази тема, с това глупаво решение на проблема.
Отсъствам от БГ в момента и помолих брат ми да закара колата на ГТП,тък като се по празниците,като се прибера няма как да работят.....представи си колата е минала преглед с този проблем и то по законният ред.Оставил я е и ми се обади за проблема...помолоих го да я закара да и сменят течноста и да огледат за течове,казали му ,че омаслено няма никаде по цилиндърчета ,маркучи и спирачна помпа,но нивото на течноса било малко ниско...та реших да напиша причината на проблема така,както са му я казали от сервиза.
Не всички са като нас да си ровят сами по колите ,а се доверяват и на сервизи и майстори понякога...това,че мен все още ме гложда нещо си е друг въпрос,който ще намери отговор като отида до колата и разкача и сменя всичко ,което е нуждно ....
Поздрави :D
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2012, 14:15

Абе какво да говориме за "майсторите"- преди малко нагласявах антифриза на една Е38-ца. Сменили му го в някакъв сервиз в Пловдив и казали давай, след не знам колко км почва да изкипява, едва се беше добрал до София с доливане на десетки литри вода и му се плачеше на човека. :confused:

Назад към E34