Предстояща ревизия на спирачки....
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Предстояща ревизия на спирачки....
Случаят е следният....колата не е карана от две седмици.
При първото потегляне педала на спирачките е твърд(повече от нормалното),след няколко натискания пропада до долу и трябва да се напомпи ,за да спре.
След 2-3 такива леки спирания всичко си идва на мястото ,без следи от какъвто и да е проблем т.е.педала си е нормален и си спира както преди.В момента проблем е нямало ,но след като се появил веднъж (и то на най-важният възел в една кола)си е достатъчен повод за притеснение .
За сега мисля да сменя:
- маркучите;
-да отворя почистя апратите;
-спирачната течност;
Нямам никаква идея за спирачната помпа-има ли ремонтни комплекти за нея,сменят ли се гумички там или се взима цяла
помпа(ако се стигне до там,че проблема да е в нея)

При първото потегляне педала на спирачките е твърд(повече от нормалното),след няколко натискания пропада до долу и трябва да се напомпи ,за да спре.
След 2-3 такива леки спирания всичко си идва на мястото ,без следи от какъвто и да е проблем т.е.педала си е нормален и си спира както преди.В момента проблем е нямало ,но след като се появил веднъж (и то на най-важният възел в една кола)си е достатъчен повод за притеснение .
За сега мисля да сменя:
- маркучите;
-да отворя почистя апратите;
-спирачната течност;
Нямам никаква идея за спирачната помпа-има ли ремонтни комплекти за нея,сменят ли се гумички там или се взима цяла
помпа(ако се стигне до там,че проблема да е в нея)

by ''kompleksa''
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Предстояща ревизия на спирачки....
Огледай апаратите и маркучетата да няма теч. Първо пробвай със смяна на спирачната течност и хубаво обезвъздушаване. Ако това не реши проблема, вече се насочваш към апарати и помпа евентуално.
Успех
Успех

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
alchohol написа:Огледай апаратите и маркучетата да няма теч. Първо пробвай със смяна на спирачната течност и хубаво обезвъздушаване.
Успех
И аз бих направил това.

Сервото, ако е пробито педала ще е твърд винаги,поне аз така си мисля
Спирачната течност и маркучите ще се сменят,това е ясно....повече ме интересува дали е възможно да е от помпата и има ли ремонтни комплекти за нея

Спирачната течност и маркучите ще се сменят,това е ясно....повече ме интересува дали е възможно да е от помпата и има ли ремонтни комплекти за нея

by ''kompleksa''
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Мисля, че има ремонтни комплекти 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:Сервото, ако е пробито педала ще е твърд винаги,поне аз така си мисля![]()
По принцип е така, но знае ли се- все пак го имаш елемента на втвърдяване.
За ремонтен комплект- може би е най-добре от официален дилър, че не знаеш на какво може да попаднеш. Не знам дали най-добрият вариант не е помпа и серво комплект втора ръка и просто подменяш- по принцип дефектират много рядко и вероятноста да попаднеш на читаво е доста голяма.
Ако си в UK...или поне с такова впечатление съм останал, и се наложи да търсиш компоненти, виж тук:
http://www.brakeparts.co.uk/
Brakes International, пробвани са и са много коректни.
http://www.brakepartssuperstore.org.uk/
тея не съм ги пробвал още...
http://www.brakeparts.co.uk/
Brakes International, пробвани са и са много коректни.
http://www.brakepartssuperstore.org.uk/
тея не съм ги пробвал още...

Потъването на педала-ниско ниво на спирачната течност(незнам как ''каруцара'',който кара колата в момента не е видял чека ).Сменена е течноста и всичко е наред....твърдият педал не се е появявал повече-предполагам е зацапано сервото(ще се провери като стигна до колата).
Благодаря за линковете и съветите,темата за моя случай свърши
Някой ако има нещо сходно,като проблем може да я доразвива ....
Благодаря за линковете и съветите,темата за моя случай свърши

Някой ако има нещо сходно,като проблем може да я доразвива ....

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Тези дни само повреди дължащи се на високотехнологични причини- неработещи спирачки поради липса на спирачна течност, непалещ и на топло и на студено дизел поради липса на гориво... 

zvetiko написа:Тези дни само повреди дължащи се на високотехнологични причини- неработещи спирачки поради липса на спирачна течност, непалещ и на топло и на студено дизел поради липса на гориво...

Отсъствам от БГ в момента и помолих брат ми да закара колата на ГТП,тък като се по празниците,като се прибера няма как да работят.....представи си колата е минала преглед с този проблем и то по законният ред.Оставил я е и ми се обади за проблема...помолоих го да я закара да и сменят течноста и да огледат за течове,казали му ,че омаслено няма никаде по цилиндърчета ,маркучи и спирачна помпа,но нивото на течноса било малко ниско...та реших да напиша причината на проблема така,както са му я казали от сервиза.
Не всички са като нас да си ровят сами по колите ,а се доверяват и на сервизи и майстори понякога...това,че мен все още ме гложда нещо си е друг въпрос,който ще намери отговор като отида до колата и разкача и сменя всичко ,което е нуждно ....
Поздрави

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Абе какво да говориме за "майсторите"- преди малко нагласявах антифриза на една Е38-ца. Сменили му го в някакъв сервиз в Пловдив и казали давай, след не знам колко км почва да изкипява, едва се беше добрал до София с доливане на десетки литри вода и му се плачеше на човека. 

11 мнения
• Страница 1 от 1