Ограничител на оборотите ???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 28 Юли 2006, 10:37

Вижте сега че въздушното съпротивление играе голама роля е така то нараства четворно спрямо скороста.И това е вярно че автомата на 4-та ще дигне по-голяма скорост отколкото на 5-та освен ако двг. не с голяма мощност и голяма кубатура.Снимката която съм приложил по-горе на нея до около 195 км/ч. набирах на S т.е. на 4-та и колата си ги набра без проблем но като ударих автопилота и включих економична програма кутията включи 5-та и оборотите поднаха с близо 1000.Тогава скороста падна на 185 както се вижда макар че на автопилота му бе зададена 195.Това какво означава че двг. няма мощност да държи тази скорост на 5-та защото оборотите са ниски а е известно че мощноста нараства с оборотите.Като минах на S автопилота отново си достигна зададената му скорост защото кутията мина на 4-та ;) Това e и поста на TheBoss е много добре издържан и верен ;) Айде със здраве.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Юли 2006, 20:20

Ееей, малко се поуспокойте :D

zAcK, гледай сега - недей да се хващаш на бас ,че едно нанадолнище ще ти помогне да достигнеш ограничителя на последната индиректна предавка :!: Автоматиците са с много ниско предавателно число на 5-та предавка и там няма как да можеш да залепиш 6500 мин-1 никога.
4-тата пък няма да ти помогне да стигнеш 240 км/ч...

Виж тук :arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=21817
Там е обяснено всичко по колата ми, 5-тата ми е достатъчно дълга и тежка та да направя съпоставка с автоматика,който е още по-тежък ;)

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 28 Юли 2006, 22:32

темата много се задълба май , че позагрубя даже ...... но все пак лично аз понаучих някои нови неща , закоето мерси на всички за споделените мнения .

разбрах че съм постигнал максимума със стандартно оборудване което ме радва и ме кара да се гордея със 15 годишната си машинка , която изпълва нормативите по каталога като чисто нова !!!

Аз затова пуснах темата за да се ориентирам нормални ли са постигнатите от мен резултати и съответно в какво състояние ми е бавареца.

Предишна

Назад към E34