Съмнения за заминала бензинова помпа
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Съмнения за заминала бензинова помпа
Колата е с агу.От няколко дни спря да пали и върви за бензин.Когато дам на контакт на бензин не се чува помпата.Опитах да разхлабя скобата на маркучето на рейката,но ме изпръска с бензин,което ми говори че има налягане
Също така икономайзера спря да отчита,а преди работеше и на 2те горива.Дали всичко това говори еднозначно за развалена бенз помпа и как да проверя със сигурност дали работи.Четох някъде за директно свързване към акумулатора,няма ли опасност така да се увреди ако изобщо все още работи 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Съмнения за заминала бензинова помпа
Развий отзад маркуча към теб го извади - някой да даде контакт , ако те изпръска работи.
Порбвай докато въртиш на стартер и бензин някой отдолу с една летва да удари по резервоара мъжката и сподели.
Сменяш помпата за 15 мин и си ти. може да е релето при компа .вероятно е заминала . прави се като се мине на газ да спре след 2 мин.
Порбвай докато въртиш на стартер и бензин някой отдолу с една летва да удари по резервоара мъжката и сподели.
Сменяш помпата за 15 мин и си ти. може да е релето при компа .вероятно е заминала . прави се като се мине на газ да спре след 2 мин.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То отпред в рейката са си 3 бара налягане. Това, че те е изпръскало не значи, че са 3 бара
Ще пръска и на 1. Направи каквото те посъветва колегата по-горе 

- Роджър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
- Детайли за колата: E34 520i 24v
1. Помпата умира бързо, когато се кара на сухо, т.е. с по-малко от 20 литра бензин в резервоара. Преди да умре, обикновено започва да ръмжи и да похърква, и това се чува добре в купето при даване на контакт след по- дълъг престой.
2. Друга възможна причина за непалене на бензин може да е и нарушен вакуум на входящия колектор след дроселовата клапа. Това блокира и икономайзера.
3. Трета причина - стъпковото моторче за празен ход на двигателя.
И още половин дузина възможни причини...
2. Друга възможна причина за непалене на бензин може да е и нарушен вакуум на входящия колектор след дроселовата клапа. Това блокира и икономайзера.

Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Роджър написа:1. Помпата умира бързо, когато се кара на сухо, т.е. с по-малко от 20 литра бензин в резервоара. Преди да умре, обикновено започва да ръмжи и да похърква, и това се чува добре в купето при даване на контакт след по- дълъг престой.
може ли да ми разтълкуваш работата на сухо ? и защо 20 ? аз бих казал 8или 5 или 10 колкото е резервата.
Мойта кола има вътре 5 литра бензин , на празници 10 . като мине на газ спира помпата.

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Роджър написа:1. Помпата умира бързо, когато се кара на сухо, т.е. с по-малко от 20 литра бензин в резервоара. Преди да умре, обикновено започва да ръмжи и да похърква, и това се чува добре в купето при даване на контакт след по- дълъг престой.
може ли да ми разтълкуваш работата на сухо ? и защо 20 ? аз бих казал 8или 5 или 10 колкото е резервата.
Мойта кола има вътре 5 литра бензин , на празници 10 . като мине на газ спира помпата.
щото на 520 резервоара е 200 галона преди излитане....20 литра са си почти 1/3 резервоар и мечта за много от нас...

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
В случаите когато помпата не спира след преминаване на газ е хубаво да са 20-на литра щото тия 5 по баира нагоре се скриват
Аз отдавна се каня да ида да ми направят помпата да спира...Некви релета се слагало...
ако пък не е много сложно и някой обясни стъпка по стъпка ще си го направя сам. 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Въпрос:
Ако помпата не работи , нивомера на бензина на таблото не отчита нали ?
Питам защото като мине на газ и се покара известно време ( най-вече на дълги разстояния) нивомера на горивото ми си отива под червеното - все едно е празна ...
Първия път си помислих че гори бензин и газ едновременно и спирам гася колата на бензиностанцията и слагам още 10 литра - Бам- отиде до половината ...
Затова , ако помпата ми е направена да спира , от там ли идва спирането на отчитането на нивото а горивото ?
Питам защото като мине на газ и се покара известно време ( най-вече на дълги разстояния) нивомера на горивото ми си отива под червеното - все едно е празна ...
Първия път си помислих че гори бензин и газ едновременно и спирам гася колата на бензиностанцията и слагам още 10 литра - Бам- отиде до половината ...

Затова , ако помпата ми е направена да спира , от там ли идва спирането на отчитането на нивото а горивото ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Помпата е най добре да работи когато се кара на газ.Преди като сложих газта я спирах и си отиде за няколко месеца.Първо шумове после ту работи ту не работи и накрая съвсем спря.Смених я и новата работи повече от 5 години постоянно.Нова и здрава помпа не трябва да има никакви шумове при работа камо ли да се чува в купето.
20 литра не е 1/3 от резервоара
а по малко е от 1/4 така че с двайсе литра само намокряте утайника.
20 литра не е 1/3 от резервоара

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Ама Джордан , нормално е да работи като е нова. Ако си вземеш нова за 40 лева от моргата ще работи още малко и ще спре.
НЯма никакъув смисъл от помпата да работи , слагайте си релета към сигналите от инжекциона .
Охлаждали се помпите , охлаждали се дюзите, дрън дрън ..нали като прекъснеш дюзата тя е суха и празна в комбинация със спряла помпа се едно не караш. колата си работи сека сутрин 4 минути на бензин и ще е така до край.
НА работеща помпа смених 3 помпи , верно втора употреба ама 3 , три - ама втора употреба
НЯма никакъув смисъл от помпата да работи , слагайте си релета към сигналите от инжекциона .
Охлаждали се помпите , охлаждали се дюзите, дрън дрън ..нали като прекъснеш дюзата тя е суха и празна в комбинация със спряла помпа се едно не караш. колата си работи сека сутрин 4 минути на бензин и ще е така до край.
НА работеща помпа смених 3 помпи , верно втора употреба ама 3 , три - ама втора употреба

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не съм слагал "нова" от моргата а нова от магазина . 270лв по спомен
а като е пълна рейката и дюзите са постоянно в бензина няма как да пресъхнат.Това при мене засега си е така с работеща /по препоръка на газаджията/та мисля че и в двата варианта става .Както казах и с неработеща бях парво но се прецака .Неработеща ама беше стара 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
intention написа:Въпрос:
Първия път си помислих че гори бензин и газ едновременно и спирам гася колата на бензиностанцията и слагам още 10 литра - Бам- отиде до половината ...![]()
Би трябвало да ти отчита тъй като единственото общо между помпата и нивомера отзад в резервоара е че са на обща стойка а това че е прекъснало захранването до помпата не значи че е прекъснат сигнала от нивомера ( отзад , това отпред го наричай новопоказател да става ясно ) .Сега ако някой се е набъркал в ел. инсталацията и прекъсва и тоз сигнал може да си ти прави така. Опит: откачи релето за помпата и дай на контакт , ако ти покаже ниво значи това което описваш не си го предположил правилно . Успех.
Пробвай с кутията от другият край,тази с бушоните...
мисля,че беше номер 23 бушона(не съм 100% сигурен),провери все пак какво пише на капака на кутията
мисля,че беше номер 23 бушона(не съм 100% сигурен),провери все пак какво пише на капака на кутията

by ''kompleksa''
И аз кат съм на газ стрелката на бензина отива под нулата, понякога свети лампата на резервата, понякога не. Като паля - бензин да те удави.
Не че ме бърка, щот съм карал доста на разливки по стените на резервоара
, та си знам винаги колко има.

Не че ме бърка, щот съм карал доста на разливки по стените на резервоара

15 мнения
• Страница 1 от 1