Извънградско- разход= 9.5- 10 л., градско= ?
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Извънградско- разход= 9.5- 10 л., градско= ?
Сигурно на някои им омръзна, ама не мога да не споделя- карам 525, 24 клапана. От около година забелязах, че ми харчи доста на градско- 18- 20 л. на 100! То бяха едни ламбда сонди изгорели, чудо беше- четири парчета. Не бях пътувал на дълъг път и онзи ден когато това стана, я засякох. Резултатът беше 9.6 л., като пътувах от Варна до Враца, през Търново и средната скорост ми е беше 100 км/ ч. На места съм карал максимум с 160 км/ ч. Товарът бяхме аз и още един стокилограмов тип, като мен. Повторих това и на връщане- същият резултат. По магистралата от Шумен до Варна скоростта ми беше 150- 170 км, независимо от релефа. Според мен колата е добре. Очаквам други мнения, компетентни по възможност.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Извънградско- разход= 9.5- 10 л., градско= ?
Моята е 93г градско 18-20 извънградско 10. Май напълно съвпада с мот разход. А аз смятам че колата ми е напълно в изправност.ktv написа:Сигурно на някои им омръзна, ама не мога да не споделя- карам 525, 24 клапана. От около година забелязах, че ми харчи доста на градско- 18- 20 л. на 100! То бяха едни ламбда сонди изгорели, чудо беше- четири парчета. Не бях пътувал на дълъг път и онзи ден когато това стана, я засякох. Резултатът беше 9.6 л., като пътувах от Варна до Враца, през Търново и средната скорост ми е беше 100 км/ ч. На места съм карал максимум с 160 км/ ч. Товарът бяхме аз и още един стокилограмов тип, като мен. Повторих това и на връщане- същият резултат. По магистралата от Шумен до Варна скоростта ми беше 150- 170 км, независимо от релефа. Според мен колата е добре. Очаквам други мнения, компетентни по възможност.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ktv
- оптимист-неверник
-
Нещо ново- преди да тръгна на дълъг път, сложих една добавка за инжекции и прочее в горивото, и ще видя сега на градско колко ще ми направи. Ако някой друг има и изкаже мнение по въпроса, ще му бъда благодарен. Със здраве и успехи!
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
маречков написа:Градско 16, но е 20-ка, така че 19-20 за тваята мисля че е нормално.
Лично мнение.
нещо си с еобъркал не4овшки нема такава нормална 20 ка моита е 2 литра бензин с инплантирано турбо на пулна гас градцко не дава пове4е от 16 а нормална 20 ка пове4е от 15 ако ти хар4и зна4и нещо и е прецакано

- маречков
- ентусиаст
-
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
маречков написа:Прецакано ми е крачето, че все блокира на пълно дъно и с лебетка го дърпам![]()
![]()
.
бро дори и да е така требва пак нещо да не тие уред освен ако не караш некви супер къси растоияния на пулна ръ4ка

- маречков
- ентусиаст
-
dizelboy написа:маречков написа:Прецакано ми е крачето, че все блокира на пълно дъно и с лебетка го дърпам![]()
![]()
.
бро дори и да е така требва пак нещо да не тие уред освен ако не караш некви супер къси растоияния на пулна ръ4ка
На бензин я карам наистина само студена и бавно на 2-ра докат стопли боба. Ама не си го слагам, щот после на газ си бръмча.

- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Моята хубосница: около 13л. градско и около 9л. вън.АГУ НЯМАМ,но имам MAGNO FUEL магнити (от М комплект 33). Катализатора е отстранен.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Fakiro написа:Моята хубосница: около 13л. градско и около 9л. вън.АГУ НЯМАМ,но имам MAGNO FUEL магнити (от М комплект 33). Катализатора е отстранен.
Колега,сподели за тези магнити впечатления ако обичаш

Благодаря

Георги Пенчев
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Това 13 градско и на мен ми го казаха предните собстwеници на колата преди да я купя. Нямало и литър отгоре да бутаFakiro написа:Моята хубосница: около 13л. градско и около 9л. вън.АГУ НЯМАМ,но имам MAGNO FUEL магнити (от М комплект 33). Катализатора е отстранен.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Относно MAGNO FUEL магнитите-Не знам дали въздействат силно на разхода (в упътването дават м/у 10%-15% икономия,в зависимост от двигателя),или успявам да озаптя конете,борейки се с искушението свързано с ...десния крак!
Все пак,от значение е и факта,че често пъти зареждам 100 октанов бенц. Най общо казано, принципа на действие се базира на молекулно "раздробяване" на горивото,постигайки се по пълно изгаряне. Склонен сам да вярвам донякаде за възможния ефект. Така или иначе MAGNO FUEL магнитите не могат да навредят с нищо,за това прежалих 52 lv. Макар и кратък, дано сам бил полезен! Благодаря!

- ktv
- оптимист-неверник
-
Макар и аз да имам такива магнити, абсолютно съм сигурен, че не помагат по никакъв начин. Първо, не могат да се сложат на определеното за това място и второ- теорията е добра, но на практика не се получава. Разходът ти идва от високото октаново число на бензина.
13 мнения
• Страница 1 от 1