Подготовка - ходова част

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Подготовка - ходова част

Мнение от Penchev » 16 Юли 2006, 21:06

Колеги, днес за около 5 часа си грундирах цялата ходова част - под,кухини на калници,греди и т.н. :D направи ми впечатление,че на места,където заводската обмаска беше паднала,поради удари оголената ламарина си беше съвсем нормална и честно казано не ми стана ясно как не е ръждясала дори леко по повърхноста :shock:
Грундирах предния мост,защото от камъчета единствено той имаше точици ръжда,които зачистих с шкурка и после мазах.

Значи преди 2 дни си накупих грундове за целта на NIGRIN - 2,5 кг. кутия за нанасяне с четка и две кутии по 1000 мл за пръскане с пистолет,които за мое нещастие се оказа,че са за професионален бояджийски пистолет и не могат да бъдат ползвани по друг начин :confused: като ги купувах все си мислех,че ще мога да ги отворя и да ги сипя в електрическия пистолет,но се оказа,че са под високо налягане и с професионална техника може да се пръска под всякакъв ъгъл :idea: Обръщам внимание на това за да не се мине някой като мен :mhihi: :mhihi:

Кутията от 2,5 кг ми стигна точно за цялата кола,като съм разреждал помалко с АМБ ,защото сухобита е толкова гъст,че дори с нож е трудно да се пробие в кутията :idea:
хубаво е да си напрвите тази профилактика,защото знам колко грапава беше ходовата част преди 3 години,като си купих колата а сега заводската защита се беше поизгладила и на места ожулила

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batevladi » 17 Юли 2006, 9:33

и един съвет от мен!
Преди да се намаже или пръсне колата от долу си купете "ръждопреобразовател" на "Wurt" и там където има ръждица мажете и след като изсъхне,/ става черно/ директно си мажете с квото там сте решили! Иначе ръждата си цъка отвътре и спасение няма!!!
"Добрите момчета отиват в РАЯ, а лошите кадето си поискат "

Назад към E34