Смяна на скоростна кутия
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Приятелю, ако искаш да разбереш колко дига звяра, що просто не излезеш на някоя права и не я вкараш в кетчупа на 5, ако не те е шубе де. След тази манипулация ще си наясно с километрите, но според мен не си от хората дето ще карат с 250, щом досега не си я пробвал, а само въпросчета задаваш.
Моята е м50 и на 210 ме отсича, но на газ прекъсвач няма и съм я намагарвал на няколко пъти с около 240, така че ти си решавай дали ти стиска и ако отговора е "да" - махаш прекъсвача, сменяш дифа и можеш да излиташ.
Аз също обичам бързо каране, но да си призная с 240 си е безразсъдно каране по нашите пътища, пък и почвам да настръхвам с тая скорост.
Хайде успех и умната, че тея наште коли предразполагат към простотийки
.
Моята е м50 и на 210 ме отсича, но на газ прекъсвач няма и съм я намагарвал на няколко пъти с около 240, така че ти си решавай дали ти стиска и ако отговора е "да" - махаш прекъсвача, сменяш дифа и можеш да излиташ.
Аз също обичам бързо каране, но да си призная с 240 си е безразсъдно каране по нашите пътища, пък и почвам да настръхвам с тая скорост.
Хайде успех и умната, че тея наште коли предразполагат към простотийки

аз не съм сменял мотора,но от този от ,които гокъпих го е сменял.ако сменя дифа 6те се намалили ускорението?според вас 175к.с добре ли са за бмвто ми иза около 9секунди и малко прави сто?значи ако с 2000об. на 5 съм с 78 това незначи,че с 4000об съм 156км.и т.н бихте ли ми казали как пресмятате максмалната скорост?благодаря
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
Моята е м50 и на 210 ме отсича, но на газ прекъсвач няма и съм я намагарвал на няколко пъти с около 240

V=обороти/предавателно число на съответната предавка/пр. число на диф-а х периметъра на гумата в метри / 1000 х 60
Показанията на скоростомера са много относителни, на мен при 5200 оборота ми показва 200km/h но реално са 225 така че...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
dizelboy написа:TheBoss написа:...
![]()
![]()
![]()
бате нети достигат конете да знаеш кои е подготвен и кои не ако толко аз сам неподготвен открехни ме защо си сложи 225 ци заради скорстния индекс или заради това да е по стабилна и при висока скорост да се лепи по добре на пътя
Абе ти ли ще ми казваш защо съм си турил 225-ците? Турих ги за гъзария.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
http://www.avtogumi.com/ Ето ви един сайт да проверите дали различният размер гуми влиаят на скороста и по-точно дали лъжат километража на автомобила.По-големият размер и цолаж гуми винаги затормозяват колата и тя достига по-малка V-max.
Сега ако се смени само двг. на автомобила се подобрява само мощнокта му.Ако стандартния е 2000сс и развива 6000 об./мин. и достига примерна 200км/ч. а новия ако ще и 5000сс да е и развива 5700об./мин. няма да развие по-голама V-мах.Т.е. със смяната на двг. трябва и смяна на скорости.Ако пък се сменат само скоростите или дифа с по-бързи тогава V-мах ще се увеличи ама двг. няма да може да достигне максимума на оборотите си на крайна предавка защото ще му липсва мощност(говоря за равен път)
Сега ако се смени само двг. на автомобила се подобрява само мощнокта му.Ако стандартния е 2000сс и развива 6000 об./мин. и достига примерна 200км/ч. а новия ако ще и 5000сс да е и развива 5700об./мин. няма да развие по-голама V-мах.Т.е. със смяната на двг. трябва и смяна на скорости.Ако пък се сменат само скоростите или дифа с по-бързи тогава V-мах ще се увеличи ама двг. няма да може да достигне максимума на оборотите си на крайна предавка защото ще му липсва мощност(говоря за равен път)

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
От София до Варна със сигурност ще ги скъсаш
Даже като стигнеш там ще можеш да клекнеш на цели стъпала и после да се наведеш и да си докоснеш върха на пръстите без да свиваш коленете. Вектраджията със сигурност няма да може да повтори упражнението. Но не се хващай с мергелския шофьор на бас за това.

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2