Проблем с тампони скоростна кутия
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Проблем с тампони скоростна кутия
Колеги имам следния проблем.По злощастно стечение на обстоятелствата,скъсах двата тампона на скоростната кутия

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Re: Проблем с тампони скоростна кутия
на мойто м50 отпред са кръгли отзад едни като ромбчета(мислим кат твойте).Некви смешни пари ги взихам немски
ТДС - Турбо Див Селянин
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
нема...тия ромбчета ми ги носиха всякви,нищо общо няма с този който съм свалил от колата и е на снимката.Никои ли няма схема как изглеждат орегиналните тампони,и дали този който съм посочил е такъв? 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Номер 12 от схемата те са два тампона и се държат на гредата от схемата номер 11
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=10
Ето снимка как изглежда гредата от дясно на снимката и малка част от единия тампон се забелязва...
http://media.snimka.bg/s1/0613/027469310-big.jpg?r=0
Ако на твоята кола не е така вероятно някой го е побългарил.Имам такава гредичка ако имаш нужда...
Ето снимка как изглежда гредата от дясно на снимката и малка част от единия тампон се забелязва...
Ако на твоята кола не е така вероятно някой го е побългарил.Имам такава гредичка ако имаш нужда...

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
MaxMeyer написа:Номер 12 от схемата те са два тампона и се държат на гредата от схемата номер 11
Колега неговата кола не е така... Неговата е с друга скоростна кутия... Стъпването и е променено...
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Аз знам че са два вида М50Б20 ръчка.Единия е този който показах а другия с подобна гредичка и кръглите тампони...

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
Е моята с какво м50 е
made in Bulgariq ли бе....!?НЕ му разбирам особенно,ма не ми изглежда нещо да е побългарявано.Ок колкото години я карам,колата винаги е вървяла като в масло,няма вибрации,няма нищо.Възможно ли е да е с някъква греда и тампони дето не са от нея.И всъщност има ли колега ,който да е виждал такива тампони,слагани на Е34.До колкото разбрах от Митака,това са некви тампони слагани само до 01.91г.
Уцелих къоравото

Уцелих къоравото

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
bobeca111 написа:Е моята с какво м50 еmade in Bulgariq ли бе....!?НЕ му разбирам особенно,ма не ми изглежда нещо да е побългарявано.Ок колкото години я карам,колата винаги е вървяла като в масло,няма вибрации,няма нищо.Възможно ли е да е с някъква греда и тампони дето не са от нея.И всъщност има ли колега ,който да е виждал такива тампони,слагани на Е34.До колкото разбрах от Митака,това са некви тампони слагани само до 01.91г.
Уцелих къоравото
Колата ти е съвсем заводска просто е по-стария вариант...

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Точно, тоя тип захват на кутията се монтира до 01.1991 и тампоните нямат афтърмаркет, а цената е неприятна - около 60+лв за бройка OEM.SaSo написа:bobeca111 написа:Е моята с какво м50 еmade in Bulgariq ли бе....!?НЕ му разбирам особенно,ма не ми изглежда нещо да е побългарявано.Ок колкото години я карам,колата винаги е вървяла като в масло,няма вибрации,няма нищо.Възможно ли е да е с някъква греда и тампони дето не са от нея.И всъщност има ли колега ,който да е виждал такива тампони,слагани на Е34.До колкото разбрах от Митака,това са некви тампони слагани само до 01.91г.
Уцелих къоравото

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- georgistz
- Потребител
-
- Кара: E34 M50B20, лето господне 1994-о
- Мечтае да кара: същото
Точно, тоя тип захват на кутията се монтира до 01.1991 и тампоните нямат афтърмаркет, а цената е неприятна - около 60+лв за бройка OEM.
Моята кочинка е точно със "стария" тип (от 06.1990 с М50). Толкова бяха скапани, че скоростната кутия се беше изместила и едва уцелвах скоростите. След много търсене и обикаляне, се оказа, че само оригинални има. Платих си двата тампона по 70 пари и работата заспа, предавките си дойдоха където трябва. А след това като смених и всички втулки и тампони по механизма на скоростния лост, си стана направо идеално, край с гадаенето "къде ми изчезна 2-ра и защо не е където беше".
Ето новия и стария тип тампони - нямат никаква прилика, новите, за след 1991-а са с болтове 8мм, а старите, за М50 преди 91-а, вдясно, са 10мм.

Само забравих да снимам чисто новия тампон - № 23701138413. На картинката в RealOEM излиза друг на вид, но номерът там е верен.
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Ето и аз какви свалих от моята кошница набор юни 90-та.
И аз не намерих точно такива, но майстора ми сложи обикновени кръгли и каза, че са паснали добре.
И аз не намерих точно такива, но майстора ми сложи обикновени кръгли и каза, че са паснали добре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Извинявам се за грешната информация по-горе. Преди малко видях под колата, че новите тампони за точно като този на снимката. За съжаление нямам представа от къде са купувани, но със сигурност е от магазин в София.
12 мнения
• Страница 1 от 1