Проблем в скоростите....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Проблем в скоростите....

Мнение от SaSo » 06 Юли 2006, 11:20

Имам един малко деликатен проблем със скоростите на Е34 520 без ванос...Интересува ме от какво може да е това изхвърляне на 3тата скорост....В смисъл че както си карам на трета няма значение на какви обороти рядко но го прави ме изклучва скороста.Директно ми изритва скоростния лост.Някой може ли да ми каже от какво може да е и колко горе-долу ще струва ремонта на този проблем.Мерси предварително на влезлите в положение колеги :) ....
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 06 Юли 2006, 11:45

Не ги разбирам много тия скорости то не ми и трябва де ама без сваляне няма да се разминеш.Чувал съм че при износването на синхронизатор може да се получи такова нещо може и да греша незнам :( На старата ми 520 свалях скорости заради семеринга на опашката не можеше да оплатни и разглобиха цялата кутия сложиха една шайба най-отзад до семеринга и всичко заспа.Тогава ми взеха 150лв. за ремонта така че горе-долу приготви такава сума+цената на часта която трябва да се смени.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 06 Юли 2006, 13:47

Както го обясняваш ме навежда на една мисъл. Обаче според мен ти изключва не когато караш, а като отпуснеш газта и после пак подадеш. Ако е така, значи е износен фиксатор на управляващата ос, на която са закрепени вилките, придвижващи зъбните колела. В случая е износен този, който задържа оста в положение на 3-та скорост. Другото име на фиксатора е плунжер, а майсторите му викат "кученца". За пари не знам колко ще ти вземат, процедурата не е сложна, но изисква разглобяване на кутията или поне тази и част която командва. (нямам идея как е при нас, но съм свалял на Москвич Алеко, там нещата са много елементарни). А иначе не се притяснявай, можеш да си караш, не е спешен ремонт. Е, не е хубаво за зъбните колела, но 10-20 дена няма да потрошат кутията. Има и друг начин, ако отпускаш газта слагай ръка на скоростния лист и го придържай натиснат напред докато подаваш пак газ. Не е много удобно, но е временно решение. Навремето Газката, на която карах курса беше същата, само дето го правеше на 2-ра. А с тоз камион всички завои из преките в София се взимаха на втора :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Юли 2006, 13:51

на форда го имам същия проблем само че на задната скорост. фиксатора е заминал. просто като карам на задна притискам скоростния лост да не изхвръкне. Оправя се само със сваляне на кутията.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 06 Юли 2006, 14:54

:( Оф и аз го имам еди такъв проблем и щах тема да отварям, но колегата ме изпревари.
Моята изключва от задна или някой път не влиза хубаво, като натисна повторно съединителя и си влиза вече. Та дали и при мен може да са само фиксатори или е нещо друго? :help:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 06 Юли 2006, 16:27

Ама нееее те моите си влизат перфектно ама както си карам и излиза 3тата само....Иначе на друга не прави такива неща....Идеално си влизат на всяка скорост....
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 06 Юли 2006, 16:29

Е точно тва ти обясняват хората че фиксатора или там каквото е заминал и иска смяна ;)

Назад към E34