Захранване на подгряване и подуване.
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Захранване на подгряване и подуване.
Имам монтирано подгряване и подуване на седалките, но по кабела на купето, който ги захранва няма ток.
По схемата бушон №16 е за подгряването на седалките, но при мен в кутията липсва този бушон, но пък имам захранващ кабел в купето.Кабела е зелен с черна ивица и жълти пръстени.Проследих двата кабела захразнващи седалките, и се обединяват, в един зелен кабел с черна ивица, и спираловидна жълта ивица.
По схемата бушон №16 е за подгряването на седалките, но при мен в кутията липсва този бушон, но пък имам захранващ кабел в купето.Кабела е зелен с черна ивица и жълти пръстени.Проследих двата кабела захразнващи седалките, и се обединяват, в един зелен кабел с черна ивица, и спираловидна жълта ивица.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Захранване на подгряване и подуване.
Слезнах долу, понеже ми е разглобена колата и е достъпна за снимки и е със заводски подгрев и надуване на шоф. седалка, на другата е само с подгрев.
Ето малко снимки за обща информация и дано са от полза
1.По спомен бушоните за подгрев и надуване са на комфорт модула(тези кафявите от снимката, но не съм сигурен за тях) ако не мога и една снимка на основната кутия с бушони да направя(ако е със същия мотор де)
та снимка:

2. Буксата на дясната седалка:

3. На шофьорската седалка:

Ако и двамата сме с М50В20 мога и останалите бушони да снимам или нещо друго, което ще ти е от полза
Ето малко снимки за обща информация и дано са от полза

1.По спомен бушоните за подгрев и надуване са на комфорт модула(тези кафявите от снимката, но не съм сигурен за тях) ако не мога и една снимка на основната кутия с бушони да направя(ако е със същия мотор де)
та снимка:

2. Буксата на дясната седалка:

3. На шофьорската седалка:

Ако и двамата сме с М50В20 мога и останалите бушони да снимам или нещо друго, което ще ти е от полза

ATR-42/72
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Интересното е, че този зелен кабел с черна ивица и жълти пръстени от който се разклоняват кабелите за захранване на подгрева и подуването на седалките, не отива към бушоните отзад, а напред към главната кутия.
Тези бушони отзад са за захранване на ел. механизмите, с тях проблеми нямам.
Тези бушони отзад са за захранване на ел. механизмите, с тях проблеми нямам.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Koлега прав си, извинявай. Знаех че тия кафявите отзад имат нещо общо със седалките, но после видях че не са за подгрева. Бушона за подгрева и надуването както ти спомена по-горе, а и както си го пише на капака е 16-ти номер.
Прочетох също и че го нямаш този бушон. По спомен той би трябвало да е 30А. А ако сложиш този бушон там, предполагам има си пинове за него и първо премериш с мултицет дали изобщо идва ток до буксите, когато има бушон и колата е запалена.
Според мен така би трябвало да стане, освен ако някъде няма и реле за тази част от инсталацията, което да липсва.
Прочетох също и че го нямаш този бушон. По спомен той би трябвало да е 30А. А ако сложиш този бушон там, предполагам има си пинове за него и първо премериш с мултицет дали изобщо идва ток до буксите, когато има бушон и колата е запалена.
Според мен така би трябвало да стане, освен ако някъде няма и реле за тази част от инсталацията, което да липсва.

ATR-42/72
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Зелено/жълто/черно - на него идва + през бушон номер 30!
ПС: Ичка, видях ти красавицата "на часовника" събота вечерта... много стойка, браво!
ПС: Ичка, видях ти красавицата "на часовника" събота вечерта... много стойка, браво!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Ненко Вранков написа:Зелено/жълто/черно - на него идва + през бушон номер 30!
Ще го проверя и него, ако ли не, ще му пусна захранване през реле, и ще си реша проблема.Ама викам си айде да не е така.
Мерси!Ти кви ги дирш у зарата бре?
6 мнения
• Страница 1 от 1