Пука и не върви-Решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Пука и не върви

Мнение от KPETEH » 18 Мар 2012, 14:14

Това с повдигачите не е нормално. Аз имах тоя проблем когато сипах 10в60. Почнаха да потракват след палене, както при теб. После почнаха да не спират да тракат. Според мен е от маслото, но.... В крайна сметка ги смених всички 24, сипах 5в40 и няма никъв шум от тях - никога.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 18 Мар 2012, 14:23

като си смених маслото с "уж" бмв 10-40 се разтраках като тдс. На студен мотор само 1-2, а на загрял доста. Смених го с кастрл и от тогава не съм ги чул ни топла, ни студена
Изображение Изображение

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 18 Мар 2012, 14:28

rottweiler написа:като си смених маслото с "уж" бмв 10-40 се разтраках като тдс. На студен мотор само 1-2, а на загрял доста. Смених го с кастрл и от тогава не съм ги чул ни топла, ни студена

Знае ли човек каде е истината :roll:
При мен тракаха по около 1 мин. само сутрин ,като си смених маслото с бмв (което май си е кастрол) 10/40 и се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 18 Мар 2012, 15:50

ИДваш ,, имам бобини , имам и датчиците 2та ,сменяш пробваш караш . ако се оправиш кешираш , ако не се оправи ..ровиш.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 18 Мар 2012, 16:02

JIKI_RACER написа:ИДваш ,, имам бобини , имам и датчиците 2та ,сменяш пробваш караш . ако се оправиш кешираш , ако не се оправи ..ровиш.

Живко,благодарско за предложението,може да се възползвам....Само да си взема колицата че е на боя за ъпгрейт :) Колкото до маслото да ви кажа ми е малко вероятно защото го взимам от Ситроен Тотал 7000 10-40.Ако е от него не би ли трябвало и на топло(като се разреди да се чуват повдигачите....)мотора е доста тих...Поздрави.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 18 Мар 2012, 19:31

@2bar написа:според теб и според мен са различни неща. след като си ходил на диагностика би трябвало да знаеш дали бобините са наред или диагностиката е била закачане на комп. и четене на грешките (то обикновено няма) и после чесане по главите?

....

Поне в София има двама-трима дето при диагностиката могат да хванат неработеща бобина. Единият е Сашо под моста Чавдар(ако още е там), другият е инжинера в пряката срещу входа на затвора. Останалите просто се чешат по главите, както казва колегата. Първият път отидох при Сашо, след като установи коя бобина е заминала(според него) ми сложи негова за проба и ме накара да врътна едно кръгче. Потвърдих разликата във вървенето и едва тогава предложи смяна. Ползвах отстъпка в магазина на Бош на Оборище и готово. Мисля, че членовете на клуба още ползват такава, но питайте преди да пазарувате. При инжинера бях шашнат, когато освен всичко друго(бош-тестер, кабеляци, накрайици и т.н.) сложи и една монета от левче на бобината. Какво точно прави с нея не разбрах, но хвана заминалата бобина за минута и нещо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 19 Мар 2012, 8:09

Аз съм със м50б20 ванус.При мен пукаше в колекторите като и дадеш гас ,до 3500 оборота никаква тяга (все едно тегли рейс)после се отпушва . Излезе ми датчик на разпред вал 190 лв на сименс преди 1.5год.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 19 Мар 2012, 9:50

И при мен го има това пукане и невъзможност да се изфорсира на студен мотор първите 1-2 минути,после изчезва.
Но е само на бензин,на газ няма драми (АГУ).
И тъй като си карам предимно на газ проблемът съм го неглижирал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 19 Мар 2012, 10:04

bat_gosho написа:И при мен го има това пукане и невъзможност да се изфорсира на студен мотор първите 1-2 минути,после изчезва.

Това се получава след доста км каране на газ.Бърка с таблицата на сондата и екуто.
Със слагане на аванс процесор и ламбда симулатор нещата се оправят , но за м50 няма единичен аванс за вала , трябва да сложиш 6 бр.
НА газ се кара с по бедна смес и компа записва такива данни от сондата .Сутринта като запалиш малко не се форсира 1 2 мин , след това всичко е ок- докато тръгне сондата.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Re: Пука и не върви-Решен

Мнение от fox1981 » 27 Мар 2012, 17:09

И все пак се оказа газовата......Не мога точно да си обясня как но факт.След смяна на 2 бобинки на ГИ-то (едната тотално прекъсна а другата от 3 ома беше 6ома),всичко заспа.........Не виждам причина от газа да работи на бензин,но те на сега всичко е точно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Апр 2012, 17:28

fox1981 написа:
JIKI_RACER написа:ИДваш ,, имам бобини , имам и датчиците 2та ,сменяш пробваш караш . ако се оправиш кешираш , ако не се оправи ..ровиш.

Живко,благодарско за предложението,може да се възползвам....Само да си взема колицата че е на боя за ъпгрейт :) Колкото до маслото да ви кажа ми е малко вероятно защото го взимам от Ситроен Тотал 7000 10-40.Ако е от него не би ли трябвало и на топло(като се разреди да се чуват повдигачите....)мотора е доста тих...Поздрави.

и това тотал-ско масълце спри да го вземаш,че румъняшките го правят и качеството не е добро
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пука и не върви-Решен

Мнение от penio » 09 Апр 2012, 9:34

И при мен (със ГИ съм), се получи това паткане в колекторите и глъхнене на бензин. Покарах вчера само на бензин извънградско и това сякаш реши проблема. Явно, като почне да прави такива номера, трябва да се покара на бензин един ден в по-високи обороти и се оправя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 10 Апр 2012, 21:51

JIKI_RACER написа:
bat_gosho написа:И при мен го има това пукане и невъзможност да се изфорсира на студен мотор първите 1-2 минути,после изчезва.

Това се получава след доста км каране на газ.Бърка с таблицата на сондата и екуто.
Със слагане на аванс процесор и ламбда симулатор нещата се оправят , но за м50 няма единичен аванс за вала , трябва да сложиш 6 бр.
НА газ се кара с по бедна смес и компа записва такива данни от сондата .Сутринта като запалиш малко не се форсира 1 2 мин , след това всичко е ок- докато тръгне сондата.

А защо 6 броя нали се слага сами аванс процесор между татчика на коляновия вал и ЕКУ-то
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Предишна

Назад към E34