Предпазител на подгревните свещи

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Предпазител на подгревните свещи

Мнение от chino///M » 25 Мар 2012, 12:49

Здравейте колеги,(търсих в търсачката,но нищо не открих)проблема е следния:преди няколко дена,една сутрин дизелака не искаше да запали(Е34 525ТДС '96г.комбинезон),закарах я в сервиза и ми казаха,че подгревните свещи не работят и предпазителя им е бил изгорял и са го сменили.Взех си колата смених свещите и хоп колата запали без проблем,загасих я и пак я запалих без никакъв проблем.Колата си пали на четвърт,обаче ми гори предпазителя,всеки път когато го сменя още на първото подгряване и бушона гори.Става въпрос за онзи бушон дето се намита при компютрите до дясното предно бумбе(50А)по голям ампераж от това няма.
Моля ви колеги ако някой се е сблъсквал с този проблем,нека да сподели решението му,или ако някой има идея от какво се получава или схема къде да търся проблема нека помогне.Благодаря предварително....

Аватар
Кара: bmx

Re: Предпазител на подгревните свещи

Мнение от vinio » 25 Мар 2012, 12:52

(50А) :nono:
80а :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 25 Мар 2012, 13:13

Ами и аз си мислех,че трябва да е 80А ама в магазина ми казаха,че по-голям от 50А не съществува :dunno:

Аватар

Мнение от vinio » 25 Мар 2012, 13:18

chino///M написа:Ами и аз си мислех,че трябва да е 80А ама в магазина ми казаха,че по-голям от 50А не съществува :dunno:

И ти им повярва :mhihi:
80а е бушона -смени магазина

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 25 Мар 2012, 13:29

Ок.Утре отивам в друг магазин за 80А.Ако той не изгори значи проблемът е,че майстора в сервиза ми е сложил по-малък бушон за да изгори и пак да се върна при него :bang:

Аватар

Мнение от vinio » 25 Мар 2012, 13:37

chino///M написа:Ок.Утре отивам в друг магазин за 80А.Ако той не изгори значи проблемът е,че майстора в сервиза ми е сложил по-малък бушон за да изгори и пак да се върна при него :bang:

Майстора ти е диагностирал проблема :D недей го стреля :mhihi:
Нали няма да си закараш колата в сервиз ,за да ти сменят бушон( тип пластина),като го знаеш кой е :mhihi:

то може и като си си сменял свещите да си оставил някоя хлабава гайка и да товари бушона

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 25 Мар 2012, 14:45

vinio написа:
chino///M написа:Ок.Утре отивам в друг магазин за 80А.Ако той не изгори значи проблемът е,че майстора в сервиза ми е сложил по-малък бушон за да изгори и пак да се върна при него :bang:

Майстора ти е диагностирал проблема :D недей го стреля :mhihi:
Нали няма да си закараш колата в сервиз ,за да ти сменят бушон( тип пластина),като го знаеш кой е :mhihi:

то може и като си си сменял свещите да си оставил някоя хлабава гайка и да товари бушона

:mhihi: То бивало за един предпазител в сервиз да ходя.А той е бил изгорял когато съм я закарал в сервиза(поне така ми казаха)и са го сменили,но не ми казаха къде се намира,само ми казаха,че не се намира при останалите предпазители.Та с помощта на търсачката открих къде се намира и се започна голямата смяна на предпазители (на този който беше изгорял пише 50А)сменям,ли сменям и по 2 лева по 2 лева.......

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 25 Мар 2012, 18:38

Колега, 80А е бушона, той 50А затова ти гори. Смени го и проблема ще изчезне.
Нарочно са ти сложили такъв, та пак да идеш, работа да си намират :banghead: . Ей много мошеници се навъдиха :bang:

Успех :yes:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Назад към E34