e34 525 tds автомат комби - ГНП

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

e34 525 tds автомат комби - ГНП

Мнение от Nikolay R. Milanov » 10 Мар 2012, 9:09

Здравейте колеги, при компютърна диагностика ми излиза проблем в помпата. Колата я имам от 3 седмици и ми се струва че е доста мудна. Възможно ли е това да е от нея и според вас, може ли да се оправи проблема с регулиране на помпата или това са глупости?
Също така ислам да попитам, възможно ли е кутията ми да е с 6 скорости, понеже ясно отброявам 6 превключвания?

старши ентусиаст
Аватар

Re: e34 525 tds avtomat kombi - ГНП

Мнение от vladobate » 10 Мар 2012, 21:01

Колега това ли изписва диагностиката " problem in the pump " , щото това означава проблем в помпата ама май не е това щото такава грешка май диагностиките не изписват. Що не копираш правилното изписване , за да стане ясно за какъв аджеба проблем иде реч иначе е несериозно. Не се сърди ама тия диагностики на смях ме напушват ако ще дават такива заключения като : проблем , нещо не е както трябва :mhihi: , май нещо е проблемно и т.н. Много вероятно е понижената мощност да е от недобра центровка на ГНП нищо чудно още по-малко пък да са глупости , отиваш при дизелджия да ти центрова на гориво и момент на впръскване . За скоростната кутия последното е овърдрайв ( понижаваща предавка ) , много е гот нали :mhihi: . Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от Nikolay R. Milanov » 10 Мар 2012, 22:20

Колега майстора ми каза, че излизала някаква грешка която означавала или умна дюза или помпата. Провери ми дюзата и каза, е здрава
и било от помпата, ама той от помпи не разбирал. Това което ми прави впечатление е, че когато паля сутрин в първите минута две притриса няколко пъти и после изчезва. А когато е топла върти три четири секунди, иначе студена пали от раз. А за вървенето нещатата стоят така - на равен път не може да вдихне повече от 120, 130 км., а на баир направо пада на 70, 80 км., давам газ сваля предавка, но не ускорява само фучи. Другото което забелязах е, че когато натисна "кикдаун" без значение дали тръгвам от място или съм в движение започва да пълни оборотомера, но докато не отпусна газта не превключва на по-горна предавка. Да не би да е от кутията? Иначе не блъска когато превключва, работи си нормално.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Мар 2012, 23:45

Първо обслужи автомата , ама не чакай , нови - филтър , уплътнение на капака на кутията и масло хидравлично 8 литра ( що осем като източих 7 ли , ами защото половин литър падна отвънка :mhihi: , много лъзгаво :mhihi: ) . В представителството искаха само 3 литра да ми турят та от такива мастори бегай , точи се докат квото може и откъдето да излезе . Има тема по въпроса . След това мислиш за ГНП щото мудността и ниска максимална скорост може да е от кутията ама докато разбереш може да се окоти . Тва 120км/ч ги дига докат направиш една дръпка на цигарата ама без издишането :mhihi: . Топлия старт на двигателя от малък аванс на ГНП ( поразтегнат ангренаж ) или заминаваща си долница на помпата , прави се прецентроване момента на впръскване и ако се оправи черпиш ако не .... ще се черпя сам :mhihi: , кво пък. Претрисането на студен мотор след запалване може да е от помпа ама и от други неща , ама най-вече управлението на ГНП . За тоз мотор има писано тонове , ако искаш чети , ако не отиваш при доверен мастер и той ти спестява четенето . Успех. Темата е дълга без майтап ама на първо време действай със скоростната кутия .

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 10 Мар 2012, 23:52

vladobate написа:Първо обслужи автомата , ама не чакай... на първо време действай със скоростната кутия .

Колегата е прав. Аз преди време когато вземах тдс-а минах през подобна ситуация - баща ми реши да спести пари за обслужване на автомата и ми я докара от Испания без да види масло, ниво. Каквото и да е. И дойде тук и след седмица докато й дойде реда и автомата си беше пътник.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 11 Мар 2012, 9:17

Първа операция ,обслужи Хавтомата.
Втора операция,смяна на диагностика ,че тоя твоя гадае на шарен боб.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Мар 2012, 10:42

3-та операция казваш от къде си за да те насочим към майстор ако можем.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от Nikolay R. Milanov » 11 Мар 2012, 20:34

Благодаря ви за инфото колеги. Предния собственик ми каза, че е извършил онази манипулация с трите литра, но явно не е достатъчно. Между другото на кутията имаше записана грешка - "температура на маслото". Възможно ли е, ако маслото не е сменяно от много време, да настъпят необратими процеси, както в моя случай с вървенето, които да не могат да се оправят със смяна на маслото?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Мар 2012, 21:20

Nikolay R. Milanov написа:Благодаря ви за инфото колеги. Предния собственик ми каза, че е извършил онази манипулация с трите литра, но явно не е достатъчно. Между другото на кутията имаше записана грешка - "температура на маслото". Възможно ли е, ако маслото не е сменяно от много време, да настъпят необратими процеси, както в моя случай с вървенето, които да не могат да се оправят със смяна на маслото?

Божа работа . Аз смених общо 7 литра смятай какво е останало само с трите вънка ама и филтъра се сменя дали го е правил предишния собственик , че кой знае. Смени си маслото няма как .

Назад към E34