Ламбда симулатор
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ламбда симулатор
Няма да уточновам какво прави, разбира се от само себеси. Защо се използва - за да не трупа грешки ЕКУ-то докато карате на газ, метан, или каквото ви хрумне.

Преди монтаж е нужна калибровка на 0,40 - 0,50 волта

Преди монтаж е нужна калибровка на 0,40 - 0,50 волта
Последна промяна NikiNikolov на 08 Мар 2011, 10:43, променена общо 1 път
Re: Ламбда симулатор
Колега, много лаконична тази тема
... почти като за "Кой какво намерил в интернет"... Да седнем да си го правим ли това устройство, да го купуваме ли, да си го поръчаме ли някъде, какво да я правим тази картинка?!?

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
това устройство в магазина струва около 40 лв., ако си набавите нужните елементи ще ви излезе около 10-15 лв, съответно сами си го сглобявате, нужни са поялник, тинол и 1 час време без да си давате зор.
Целта на предложената картинка е сами да си сглобите ламбда симулатор, да си спестите едни 20-30 лв.. Целта е да лъже ЕКУ-то, че сондата е наред, когато е дефектирала примерно. При използване на газ за готвене като гориво се трупат грешки в ЕКУ-то, както и на метан, особенно значение има при използване на гориво като H HO
Целта на предложената картинка е сами да си сглобите ламбда симулатор, да си спестите едни 20-30 лв.. Целта е да лъже ЕКУ-то, че сондата е наред, когато е дефектирала примерно. При използване на газ за готвене като гориво се трупат грешки в ЕКУ-то, както и на метан, особенно значение има при използване на гориво като H HO
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Много ценна схема ..По-новите ГИ нямат ли тази функция по потразбиране ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Незнам какво имат - нямат, но използват сигнала от ламбдата за да коригират подаваното количество гориво през дюзите му. Подобно схемно решение има и ламбда контрола 

Последна промяна NikiNikolov на 09 Мар 2011, 16:56, променена общо 1 път
Този ламбда симулатор при какви двигатели и газови уредби може да се ползва? Има ли случаи, при които е полезен, и такива, при които вреди?
Моят мотор е М20Б20 с обикновена газова, и мисля, че имах такъв симулатор, но ходих на един газаджия, който ми го махна, понеже според него със времето вместо да помага, влошавал нещата (а може да става въпрос и за ламбда коректор - незнам дали има разлика и ако има кое за какво се използва).
Моят мотор е М20Б20 с обикновена газова, и мисля, че имах такъв симулатор, но ходих на един газаджия, който ми го махна, понеже според него със времето вместо да помага, влошавал нещата (а може да става въпрос и за ламбда коректор - незнам дали има разлика и ако има кое за какво се използва).
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
При всякакви двигатели оборудвани с ламбда сонда, изобщо не вреди, а само помага, т.е. върши работата на ламбда сондата. Използва се при всякакви алтернативни горива: газ за готвене, метан, газ на браун и т.н.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
това са различни наименования за едно и също нещо, търговски трикове за да спечелят от нас купувачите. щот видиш ли не ти върши работа ламбда симилатор, т.е. симулира, а ти върши работа ламбда коректора, аджеба и двете неща правят едно и също нещо 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ела ми на скайпа бре 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
тази джиджавка не може ли да се използва за бензинките на които искаме да махнем катализаторите и да не свети лампата... имам в предвид за задните сонди ? и в кой сервиз да идем да но сложат

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
NikiNikolov написа:При всякакви двигатели оборудвани с ламбда сонда, изобщо не вреди, а само помага, т.е. върши работата на ламбда сондата. Използва се при всякакви алтернативни горива: газ за готвене, метан, газ на браун и т.н.
Няма начин да върши работата на ламбда сонда.

Няма ламбда коректор, а има аванс коректор -при работа на двигателя на газ се променя определеният от ECU момент на подаване на искрата.От това наистина има смисъл ,лошото е ,че за М50 трябват 6 коректора.
- ball3r11
- Потребител
-
- Кара: BMW X6
А както става ,като е махнат катализатора след 1-вата ламбда и карам на метан , трябва ли задължително да го правя това ,защото ми казаха ,че мога и така да си карам ,но ми казаха ,че било вредно за колата и трябвало да се ЧИП-не колата по някакъв начин,за да се излъже втората ламбда .... Кажете какво да правя ..... ,че един майстор казва Не няма смъсъл ,а друг Не трябва да караш така ,дай 100 кинта да ти оправя колата ...
zvetiko написа:NikiNikolov написа:При всякакви двигатели оборудвани с ламбда сонда, изобщо не вреди, а само помага, т.е. върши работата на ламбда сондата. Използва се при всякакви алтернативни горива: газ за готвене, метан, газ на браун и т.н.
Няма начин да върши работата на ламбда сонда.Смисъла му е да лъже ECU ,че има коректно работеща сонда и да не трупа грешки докато двигателя работи на газ,но не съм убеден ,че се случва точно това защото данните ,които се подават са измислени и пак се натрупва грешка.
Няма ламбда коректор, а има аванс коректор -при работа на двигателя на газ се променя определеният от ECU момент на подаване на искрата.От това наистина има смисъл ,лошото е ,че за М50 трябват 6 коректора.
Колега би ли дал малко по-подробно инфо за този аванс коректор, защото аз съм с М20 двигател и определено имам нужда от лека корекция на аванса на газ

Мерси предварително

14 мнения
• Страница 1 от 1