Малък проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Малък проблем

Мнение от nikk4o78 » 28 Май 2006, 12:38

Здравейте , значи имам следния проблем, нещо ми скърца от към колонките на вратите все едно гумените уплътнения се търкат и се получава ужасен звук по време на движение. Почти съм сигурен , че е от тях , защото като отворя вратата спира , но нямам идея как да го отстраня , а страшно много ме дразни. Може да е и от това , че колата ми е малко възрастна , но ако някой може да помогне ще съм благодарен !

Потребител
Аватар

Мнение от valtin » 28 Май 2006, 15:53

при мен е същата работа и аз мисля че е от възрастта на колата така че маиче решение няма :dunno: временно при мен спря като мазах с някакъв силикон зимата уплатненията да не замръзват
val

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Проблема е отстраним ...

Мнение от ZLATEN » 28 Май 2006, 21:22

Аз имах същият проблем. Проверете следните неща:

1. Дали го има (или се променя) този шум като свалите стъклата с 2-3 см.? При мен като се вдигнеше стъклото до горе, съвсем леко машинката за ел. стъклата опираше в самата врата от вътре и издаваше гаден шум.
2. Уплатненията които са на самото купе с времето се скъсяват и не лягат вече така добре в каналите и съответно от там може да се получава шума - временно решение е да се срежат долу (под лайсните които са на прага и да се опънат), другото решение естествено е да си вземете нови, но парите ще са доста. Пробвайте да ги намажете с нещо: (течен парафин, дори спрей за табло - временно би трябвало да изчезне)
3. щипките на корите на колонките може да се изпочупили и от там да скърца.
4. Дали са добре регулирани вратите, може да не прибират добре или пък прекалено много да са натегнати ?

При мен беше така - на всяка дупчица скърцане и тропане от вратите- май това на петиците им е слабо място, след отстраняване на горните грижи колата вече е тиха все едно е почти нова :mhihi: :mhihi:
[/i]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 28 Май 2006, 23:05

мда и при мене го има тоя проблем - механизът за ел стъклата явно нещо е разцентрован: при вдигнато стъкло има шум като от триеща гума, при леко отворен прозорец изчезва, свален ли е от средата надолу - тропа. Но за сега имам по-важни неща по колата и не ми е останало време да се занимавам с това. Имам една книга - ръководство за поправка специално за Е34, някой ден ще сканирам основните проблеми и ще ги пусна във важна тема.
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 28 Май 2006, 23:25

че, те се зняе ве :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 29 Май 2006, 7:08

---И аз имах леко скърцане на дясната предна врата,но след като ми я регулираха се оправи.А сега на същата врата като вдигна стъклото до край се получава едно много странно пукане,все едно се трие стъкло в метал.Имам чувството че стъклото ще се счупи всеки момент.Не мога да разбера от какво се получава. :roll:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 29 Май 2006, 8:25

И аз имам досадно скърцане,пукане идващо откам предна дясна врата.Шумът ми се струва че идва от към жабката ама не е от нея.Явно е между жабката и врата някъде ама немога да разбера откаде точно :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batevladi » 29 Май 2006, 11:08

варянт - 1: "WD 40" пръскаш уплатненията, пръскаш дръжката на вратата, ако не те мързи свали кората и напръскай всички "връзки и механизми" . Следва:
ТИШИНА -ТИШИНА:driving: :driving: :driving: Но това трае едва няколко седмици и после пак и пак и пак!!!

вариант - 2: Слагаш си един по мощен усилвател, една туба и пущи волумето на МАX па тогава ела и кажи, че нещо ти скърца или потропва! :ahah: :ahah: :ahah:

вариант - 3: вече ти е посочен от колегите по преди мен!!!
"Добрите момчета отиват в РАЯ, а лошите кадето си поискат "

Потребител
Аватар

Мнение от valtin » 29 Май 2006, 11:19

даа при мен варианта с усилватела работи :mhihi:
val

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikk4o78 » 31 Май 2006, 10:54

Здравейте , благодаря за мненията , значи варианта със силикона за табло съм го пробвал но уви нищо. От всичко написано от вас , мисля да опитом с регулиране на вратата т.е. ако мога да я накарам да прибере още към колонката , защото по време на движение , като отворя прозореца и с ръка хвана вратата и колонката и ги стисна гадното скърцане изчезва. Поздрави на всички !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 31 Май 2006, 11:42

Колега, що си мисля че механизмът за повдигане на стъклото ти е разцентрован и опира някъде :)
Изображение

Назад към E34